ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι πέντε λόγοι που έφεραν το διαζύγιο με Νταμπίζα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τους λόγους της απομάκρυνσης του Νίκου Νταμπίζα από τον Παναθηναϊκό, μετά από προσωπική απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου.

Δεκαπέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της έναρξης της δεύτερης θητείας του στον Παναθηναϊκό ο Νίκος Νταμπίζας αποτελεί και πάλι παρελθόν από το τριφύλλι με μια είδηση που έσκασε σαν "βόμβα" στο ρεπορτάζ των πράσινων.

Βέβαια όσοι γνωρίζουν αρκετά καλά πράγματα και καταστάσεις στον Παναθηναϊκό και είναι κοντά στον Γιάννη Αλαφούζο είναι σε θέση να γνωρίζουν πως ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ το είχε στο μυαλό του εδώ και καιρό.

Το Sport24.gr εξηγεί τους πέντε λόγους που έφεραν το διαζύγιο ανάμεσα στις δυο πλευρές, για το οποίο ενημερώθηκε τηλεφωνικά την Παρασκευή το μεσημέρι ο Νίκος Νταμπίζας, ενώ έχει και το παρασκήνιο για το πως το έμαθαν ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες και ποιος θα προσπαθήσει να μπει εν μέρει στα παπούτσια του το επόμενο διάστημα, έστω και προσωρινά.

1. ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Η σκέψη για ολοκλήρωση της συνεργασίας με το Νίκο Νταμπίζα ήταν στο μυαλό του μεγαλομετόχου εδώ και καιρό και δεν έσκασε ξαφνικά την Παρασκευή το πρωί. Άνθρωποι κοντά στον ισχυρό άνδρα των πράσινων αλλά και στον ίδιο τον τεχνικό διευθυντή που μάλλον είχε... καταλάβει προς τα που πήγαινε η υπόθεση γνώριζαν πως ήταν αρκετά πιθανή η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μετά τα πρώτα παιχνίδια της φετινής Super League 1 άρχισε να έχει κάποιες σκέψεις στο μυαλό του ενώ αυτές έγιναν ακόμα εντονότερες μετά την τεσσάρα από τον Άρη. Ναι μεν το επόμενο διάστημα υπήρξαν επαφές του ίδιου με τον Νταμπίζα και με τον Δώνη στις οποίες ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού ζήτησε άρδην την αλλαγή εικόνας του Παναθηναϊκού και φάνηκε πως το κλίμα εκτονώθηκε αλλά τα αποτελέσματα δεν ήρθαν.

Οπότε ο Νταμπίζας παρέμεινε στη... δυσμένεια του Γιάννη Αλαφούζου και τις τις τελευταίες μέρες η σκέψη για ολοκλήρωση της συνεργασίας πέρασε στο δεύτερο στάδιο αυτό της υλοποίησης.

2. Ο ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δώσει και αυτός διορία κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να δει αν θα βγουν τα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού και οι κινήσεις που έκανε ο Νταμπίζας. Βέβαια και ο ίδιος μάθαινε πως ο Μπεκ περνάει περισσότερο καιρό στο φυσικοθεραπευτήριο αντί για το γήπεδο και πως ο Φαούστο έχει περάσει ενάμισης μήνας και ακόμα δεν είναι έτοιμος να μπει ούτε σε αποστολή.

Από εκεί και πέρα βέβαια υπήρξαν και οι μεταγραφές που δεν έγιναν. Το καλοκαίρι στο βασικό πλάνο του μεταγραφικού σχεδιασμού ήταν να αποκτηθεί ένας βασικός επιθετικός αλλά τελικά ήρθαν οι Κόναν και Περέα που δεν είχαν καμία συμμετοχή σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όπως επίσης και κάποιες ακόμη μεταγραφές που δεν έγιναν παρά το ελεύθερο που είχε ο Νταμπίζας αλλά και κάποιες αστοχίες του τεχνικού διευθυντή των πράσινων.

3. ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΗΚΕ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΩΝΗ

Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης ήρθαν μαζί στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Ιούλιο και άπαντες περίμεναν πως θα αποχωρήσουν και μαζί. Αυτό δεν συνέβη με τον παλαίμαχο αμυντικό να φεύγει πρώτος από το τριφύλλι. Οι δυο τους στο μεγαλύτερο στάδιο της συνεργασίας τους είχαν εξαιρετική συνεργασία αλλά τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να μπαίνουν φέτος το καλοκαίρι.

Υπήρξαν εισηγήσεις που έκανε ο Γιώργος Δώνης και οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. Τόσο όσον αφορά τις θέσεις για την οποία ήθελε ενίσχυση ο Παναθηναϊκός όσο και κάποια διαφορετικά ονόματα ποδοσφαιριστών. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις λένε πως το τελευταίο δεκαήμερο το κλίμα ανάμεσα στους δυο τους είχε ψυχρανθεί περισσότερο.

4. ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

Κάτι ακόμα που χρεώνεται στον Νταμπίζα και οδήγησε στο διαζύγιο των δυο πλευρών είχε να κάνει με το γεγονός πως το καλοκαίρι δεν έγινε ούτε μια πώληση ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και πως οι "κομμένοι" Μουνιέ, Οικονόμου, Τζανδάρης έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτώβρη και βρίσκονται ακόμα στο τριφύλλι.

Επίσης μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός της μη ανανέωσης του Τάσου Χατζηγιοβάνη με τον Παναθηναϊκό και τις αρνητικής τροπής που έχουν πάρει οι υποθέσεις των Αθανασακόπουλου, Σερπέζη και Βαγιαννίδη.

Ο Αλαφούζος έβλεπε πως το τριφύλλι κινδυνεύει να χάσει ένα παιδί αρκετά ταλαντούχο, τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, για ένα... κομμάτι ψίχουλα ή χωρίς να εισπράξουν οι πράσινοι το παραμικρό και αυτό δεν το ήθελε με τίποτα.

5. Η ΑΚΟΜΨΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να έχει να πατήσει στο "Γ. Καλαφάτης" εδώ και σχεδόν δυο χρόνια αλλά δεδομένα μαθαίνει ότι γίνεται στο τριφύλλι. Έτσι μάθαινε και για την άκομψη συμπεριφορά του Νταμπίζα προς τους ποδοσφαιριστές των πράσινων.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί τόσο σε ομαδικές ομιλίες προς τους παίκτες του "τριφυλλιού" όσο και σε ατομικές συζητήσεις που ο Νταμπίζας έδειξε ένα σκληρό πρόσωπο έχοντας μια άκομψη συμπεριφορά. Είχε φτάσει σε σημείο να κάνει πολλούς να μην θέλουν να τον βλέπουν και άλλους να τους μιλάει και να μην δίνουν σημασία σε όσα έλεγε. Οπότε και αυτός ήταν ένας παράγοντας που μέτρησε στην τελική λήψη απόφασης από πλευράς Γιάννη Αλαφούζου.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΣ

Τις τελευταίες δέκα μέρες ο Νίκος Νταμπίζας δεν ήταν στο "Γ. Καλαφάτης". Κυκλοφόρησε πως έλειπε σε μεταγραφικό ταξίδι στον Παναθηναϊκό αλλά ίσως απλά είχε αποφασίσει ο ίδιος να μείνει μακριά από την ομάδα βλέποντας τι μπορεί να επακολουθήσει.

Το ίδιο διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος είχε μια σειρά αποφάσεων με τους συνεργάτες του ώστε να καταλήξει στην τελική του απόφαση την οποία και πήρε την Πέμπτη και την ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Τόσο στον Γιώργο Δώνη όσο και στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού το ανακοίνωσε ο Κώστας Κωνστάντος λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης της Παρασκευής λέγοντας μεταξύ άλλων: "Από σήμερα λύεται η συνεργασία της ΠΑΕ με το Νίκο Νταμπίζα".

Ο Κώστας Κωνστάντος μάλιστα αναμένεται αυτές τις πρώτες μέρες και μέχρι να αποφασιστεί αν θα υπάρξει ή μη αντικαταστάτης του Νταμπίζα, σε άμεση συνεργασία με τον Δώνη, να αναλάβει κάποιες από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ανοιχτά θέματα του τριφυλλιού.

Ενώ αναφορικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου είναι δεδομένο πως ο Γιώργος Δώνης θα έχει περισσότερο ενεργό ρόλο στις κινήσεις που θα γίνουν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ