ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Οι τρεις... ανήλικοι που πήρε στη 18άδα για το ματς Κυπέλλου ο Δώνης

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-19 / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Γιώργος Δώνης συμπεριέλαβε τρεις παίκτες από την Κ20, τους Σκεντεράι, Σερπέζη και Τζαβίδα στην 18άδα του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τον ΟΦ Ιεράπετρας.

Με πολλές αλλαγές και με τρεις παίκτες από την Κ20 του Παναθηναϊκού θα υποδεχθεί αύριο (Τετάρτη 5/12, 16.00) τον ΟΦ Ιεράπετρας το τριφύλλι καθώς ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να συμπεριλάβει για πρώτη φορά σε αποστολή των πράσινων τον 18χρονο Αντριάνο Σκεντεράι και τους 17χρονους Δημήτρη Σερπέζη και Σπύρο Τζαβίδα.

Επίσης στην 18άδα βρίσκεται και ο 18χρονος γκολκίπερ Νίκος Χριστογεώργος καθώς ο Βασίλης Ξενόπουλος ένιωθε ενοχλήσεις που τον έχουν αφήσει εκτός προπονήσεων τις τελευταίες μέρες και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, η οποία αποτελείται μόνο από Έλληνες παίκτες!

Φυσικά στην 18άδα βρίσκονται και αρκετοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι έως τώρα έχουν πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής όπως οι Παντελάκης, Θεοχάρης, Αποστολάκης που είχαν παίξει στο προηγούμενο ματς του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό ενώ ξεχωρίζει και η παρουσία του Μαρκ Σιφναίου που μετέχει για πρώτη φορά σε αποστολή του Παναθηναϊκού. Από τους λεγόμενους "βασικούς" οι Μπουζούκης, Πούγγουρας και Χατζηθεοδωρίδης βρίσκονται στην 18άδα.

Αντίθετα εκτός έμειναν οι Διούδης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Δώνης, ο Βέργος που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ενόπλων και οι τραυματίες Γιόχανσον, Μουνιέ, Κουλιμπαλί, Ξενόπουλος, Σέχου και Άλτμαν.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους: Kότσαρη, Χριστογεώργο, Οικονόμου, Πούγγουρα, Παντελάκη, Θεοχάρη, Χατζηθεοδωρίδη, Τζανδάρη, Στάικο, Μπουζούκη, Εμμανουηλίδη, Κουντουριώτη, Αποστολάκη, Σιφναίο, Καμπετσή, Τζαβίδα, Σερπέζη και Σκεντεράϊ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΝΤΕΡΑΪ, ΣΕΡΠΕΖΗΣ ΚΑΙ ΤΖΑΒΙΔΑΣ

Ο Αντριάνο Σκεντεράι εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο του 2009 προερχόμενος από τον δημοτικό αθλητικό όμιλο Πετρούπουλης. Δεν έπαιζε πάντα στη θέση που αγωνίζεται τώρα καθώς έχει ξεκινήσει ως αριστερός εξτρέμ και εν συνεχεία έχει παίξει και ως αριστερός μπακ αλλά και ως στόπερ προτού καθιερωθεί ως "οχτάρι".

Ο "Σκέντε", όπως τον φωνάζουν όλοι, πήρε μέρος στα δοκιμαστικά που έγιναν το 2009 για τους γεννηθέντες το 2000 και επιλέχθηκε από τους ανθρώπους του τριφυλλιού που διέκριναν το ταλέντο του. Ο 18χρονος μέσος είναι διεθνής με την Εθνική Νέων. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Νοέμβριο του 2017 με διάρκεια έως το 2020.

Ονοματεπώνυμο: Αντριάνο Σκεντεράι

Ημ. Γέννησης: 26 Απριλίου 2000

Θέση: Μέσος

Διεθνής: Εθνική Νέων

Λήξη συμβολαίου: 30/06/2020

Ο Δημήτρης Σερπέζης είναι μέλος της ακαδημίας του Παναθηναϊκού από το 2010 καθώς μέχρι τότε αγωνιζόταν στον Ερμή Ηρακλείου. Η ομάδα του έδωσε ένα φιλικό στην Παιανία και εκεί ένας εκ των προπονητών των πράσινων εισηγήθηκε να κάνει δοκιμαστικό και τελικά αποκτήθηκε.

Ο Σερπέζης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ως εξάρι την πρώτη χρονιά που ήταν στο τριφύλλι και εν συνεχεία τη δεύτερη καθιερώθηκε ως φορ και μετά έπαιξε ως δεκάρι. Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής είναι αρκετά πολυσύνθετος ενώ είναι διεθνής με την Εθνική Παίδων. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Νοέμβριο του 2017 με διάρκεια έως το 2020.

Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Σερπέζης

Ημ. Γέννησης: 14 Μαρτίου 2001

Θέση: Μέσος/επιθετικός

Διεθνής: Εθνική Παίδων

Λήξη συμβολαίου: 30/06/2020

Ο Σπύρος Τζαβίδας είναι ο μικρότερος των παικτών που έχει πάρει στην αποστολή για το ματς Κυπέλλου ο Γιώργος Δώνης καθώς μέχρι πέρυσι ήταν μέλος της Κ17 και φέτος διανύει την πρώτη του χρονιά στην Κ19.

Ο διεθνής επιθετικός εντάχθηκε στο τριφύλλι το 2012 από τον Απόλλωνα Αναβύσσου που αγωνιζόταν μέχρι τότε. Τον Τζαβίδα εντόπισε ένας εκ των σκάουτ του Παναθηναϊκού, πήγε για δοκιμή και επιλέχθηκε να ενταχθεί στην πράσινη ακαδημία.

Ο Τζαβίδας αγωνίζεται κυρίως ως δεξί ή αριστερό εξτρέμ και φέτος έχει ήδη πετύχει δυο γκολ στο πρωτάθλημα με τους Νέους του Παναθηναϊκού. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Νοέμβριο του 2017 με διάρκεια έως το 2020.

Ονοματεπώνυμο: Σπύρος Τζαβίδας

Ημ. Γέννησης: 21 Αυγούστου 2001

Θέση: Δεξί εξτρέμ

Διεθνής: Εθνική Παίδων

Λήξη συμβολαίου: 30/06/2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ