ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στη λίστα ο Παούνοβιτς

Chicago Fire head coach Veljko Paunovic looks on before an MLS soccer match against the Portland Timbers, Saturday, March 31, 2018, in Bridgeview, Ill. (AP Photo/Kamil Krzaczynski)
Chicago Fire head coach Veljko Paunovic looks on before an MLS soccer match against the Portland Timbers, Saturday, March 31, 2018, in Bridgeview, Ill. (AP Photo/Kamil Krzaczynski) AP

Ο Βέλικο Παούνοβιτς είναι ο υποψήφιος για την αντικατάσταση του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος τεχνικός είχε απασχολήσει τους Πρασίνους στο παρελθόν.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ενημέρωσε την Πέμπτη (28/5) το βράδυ μέσω επιστολής στον Γιώργο Δώνη τη λήξη της συνεργασίας τους μετά τα playoffs. Ωστόσο, λόγω διαρροής της επιστολής, υπάρχουν σκέψεις για ένα άμεσο "διαζύγιο".

Η λίστα, λοιπόν, με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του Παναθηναϊκού απέκτησε ένα ακόμα όνομα. Πρόκειται για τον Βέλικο Παούνοβιτς, ο οποίος είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τους πράσινους, όμως τότε είχε επιλεγεί ο Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Παούνοβιτς έχει γεννηθεί στις 21 Αυγούστου του 1977, και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν μεσοεπιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα.

Κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 34 ετών. Κατά τη διάρκειά της είχε φορέσει τη φανέλα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, με χάιλαϊτ της καριέρας του το πέρασμα του από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Επιπροσθέτως, έχει αγωνιστεί στις Παρτίζαν, Μαρμπέγια, Μαγιόρκα, Τενερίφη, Ανόβερο, Χετάφε, Ρουμπίν Καζάν, Αλμερία και Φιλαδέλφεια Γιούνιον.

Στις 19 Ιανουαρίου του 2012, ο Παούνοβιτς ανακοίνωσε την απόσυρση του και αμέσως ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας τη Σερβία Κ18. Έμεινε στο πόστο του έως το 2014 και στη συνέχεια, ανέλαβε διαδοχικά την Εθνική Κ19 και την Κ20, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 τον Ιούνιο του 2015 στη Νέα Ζηλανδία.

Στη συνέχεια βρέθηκε στους Chicago Fire και το MLS, όπου έμεινε στον πάγκο της ομάδας των ΗΠΑ από τον Νοέμβριο του 2015 έως και τον Νοέμβριο του 2019. Ο Σέρβος τεχνικός μέτρησε εκεί 149 αγώνες με απολογισμό 48 νίκες, 37 ισοπαλίες και 64 ήττες.

AP Photo/Kamil Krzaczynski

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ