ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα κέρδη από το παιχνίδι με τον Αστέρα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όμρι Άλτμαν, Δημήτρης Κουρμπέλης και Γιάννης Μπουζούκης ήταν οι τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού που ξεχώρισαν στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε εναντίον του Αστέρα, αλλά είχε μεγάλη ανάγκη τη νίκη. Έστω και με δυσκολία, τα κατάφερε και πήρε μία βαθμολογική "ανάσα" στην προσπάθεια του για να προσεγγίσει την πεντάδα της Superleague.

Παράλληλα με τα οφέλη στη βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά μερικά από τα σημεία αναφοράς τους. Η ομάδα δεν έχει πολλούς πρωταγωνιστές και δεν έχει την πολυτέλεια να τους έχει όλους ντεφορμέ, όπως συμβαίνει τον τελευταίο 1,5 μήνα...

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Γιάννης Μπουζούκης έδωσαν το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ ο Όμρι Άλτμαν μπήκε για πρώτη φορά φέτος στην εξίσωση. Φυσικά, το σημαντικό είναι να υπάρχει ανάλογη συνέχεια...

ΟΜΡΙ ΑΛΤΜΑΝ

Μετά από ένα χρόνο σχεδόν, ο Όμρι Άλτμαν άρχισε ξανά στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Μαρτίου του 2018, όταν ο Ισραηλινός επιθετικός ήταν βασικός εναντίον του Ολυμπιακού στο "Καραϊσκάκης". Μεσολάβησαν 350 μέρες, μέχρι ο Άλτμαν να ακούσει από τον προπονητή του ότι θα αγωνιστεί ενδεκαδάτος.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για τον 24χρονο στράικερ... Ο Άλτμαν επισφράγισε την επάνοδο του με το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 1-0 επί του Αστέρα. Η επιστροφή του Ισραηλινού επιθετικού έρχεται σε ένα κομβικό σημείο για τον Γιώργο Δώνη, αφού αναζητούσε λύσεις στην επίθεση και δεν τις έβρισκε. Βέβαια, ο Άλτμαν χρειάζεται και άλλο χρόνο για να φτάσει στο 100%, για αυτό και αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τον Άντονι Μουνιέ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Η εικόνα του μασκοφόρου Κουρμπέλη τραβούσε από μόνη της τα βλέμματα στο σαββατιάτικο παιχνίδι. Ωστόσο, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν αρκέστηκε στο θεαθήναι, αλλά πραγματοποίησε μία ουσιαστική εμφάνιση. Ο Κουρμπέλης έβγαλε μία ωραία ψηλοκρεμαστή μπαλιά στον Άλτμαν, ο οποίος την αξιοποίησε και σκόραρε. Επιπλέον, ο Κουρμπέλης είχε σωστές τοποθετήσεις, κέρδισε μονομαχίες και μετέφερε με ασφάλεια τη μπάλα στην επίθεση.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πρωτίστως, ο Κουρμπέλης έκανε τη διαφορά με τη συμπεριφορά του. Παρότι είχε ένα σοβαρό τραύμα στη μύτη και τα εσωτερικά ράμματα ήταν εύκολο να "σπάσουν" (όπως συνέβη στο δεύτερο μέρος), ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ρίσκαρε και αγωνίστηκε. Το ρίσκο του δικαιώθηκε και ο Κουρμπέλης έδειξε ότι τιμά το περιβραχιόνιο, δεν φοβάται και ήταν από τους συντελεστές της νίκης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

Ο Γιάννης Μπουζούκης έχει το προνόμιο να αποτελεί τον μοναδικό play-maker στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Όταν ο νεαρός επιτελικός χαφ έχει κακή απόδοση ή δεν αποφασίζει με σωστά κριτήρια, τότε όλο το "πράσινο" οικοδόμημα μπλοκάρει στο δημιουργικό κομμάτι. Η σύνδεση του Παναθηναϊκού με τον Μπουζούκη έχει φανεί πολλάκις στη φετινή σεζόν και δεν είναι τυχαίο που το ντεφορμάρισμα του Μπουζούκη έφερε και την έλλειψη παραγωγικότητας στην ομάδα του Γιώργου Δώνη.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα, ο Μπουζούκης είχε ξανά υψηλά στάνταρ απόδοσης. Παρότι αυτό δεν αποτυπώθηκε σε γκολ ή ασίστ, εντούτοις ήταν φανερό ότι ο 21χρονος ποδοσφαιριστής κρατούσε μπάλα, κέρδιζε φάουλ και πάσαρε χωρίς λάθη και επιπολαιότητες. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Μπουζούκης έδειχνε να έχει ενέργεια και να μην "σκάει". Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως ξαναβρίσκει τον μαέστρο του σε ένα κομβικό χρονικό σημείο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ