ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα μηδενικά έσοδα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο

Παναθηναϊκός: Τα μηδενικά έσοδα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο
Alafouzos, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο κορονοϊός έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα και φυσικά και στην Ελλάδα έχει ήδη επιπτώσεις οικονομικές σε όλες τις ομάδες και στον Παναθηναϊκό.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού έχει προκαλέσει αλυσιδωτές απώλειες εσόδων και στον Παναθηναϊκό. Η Nova δεν έχει πληρώσει τις ομάδες το τελευταίο διάστημα και δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει το καλοκαίρι και τι δεδομένα θα έχουν δημιουργηθεί ενόψει της νέας σεζόν.

Το συμβόλαιο των "πρασίνων" με την Nova λήγει αυτό το καλοκαίρι και μπορεί να μην ανανεωθεί, αφού συζητιέται ήδη να δημιουργηθεί ένα άλλο κανάλι, το Liga TV με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και κάποιες μικρομεσαίες ομάδες.

Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν αποφασίσει ακόμα και πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των συζητήσεων για το Liga TV, αλλά και τι δυνατότητες θα έχει η Nova ενόψει της νέας περιόδου

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει φυσικά κανένα έσοδο, από εισιτήρια, κάτι που θα συνέβαινε, αν τώρα ήταν σε εξέλιξη τα playoffs. Και το μόνο, που περιμένει ο Παναθηναϊκός είναι κάποια χρήματα από χορηγούς, που έχουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, όσο είναι μπλοκαρισμένα τα πάντα.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή, αν πούμε ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα τα έσοδα της ΠΑΕ είναι σχεδόν μηδαμινά! Είναι, όμως, επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου να μην υπάρξει πρόβλημα με τις πληρωμές κατ’αρχάς των υπαλλήλων της ΠΑΕ και φυσικά των παικτών. Επίσης είναι και οι διακανονισμοί από τα χρέη, που πρέπει να καταβάλλονται κάθε μήνα, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ συνεισφέρει καθημερινά οικονομικά πληρώνοντας υποχρεώσεις, για να καλύψει την έλλειψη εσόδων. Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει μελλοντικά, ειδικά αν συνεχίσει για μήνες ο κορονοϊός να έχει μπλοκάρει την οικονομία και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ