ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το ακραίο σενάριο από Αργεντινή για τον Ίσλα

Παναθηναϊκός: Το ακραίο σενάριο από Αργεντινή για τον Ίσλα

Η αναφορά της εκπομπής του συνδρομητικού καναλιού της Αργεντινής TyC Sports, πως ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση στον διεθνή Χιλιανό δεξιό μπακ, Μαουρίσιο Ίσλα, που έμεινε ελεύθερος από τη Φενερμπαχτσέ κι έχει κασέ 1,1 εκατ. € και το πολύ πιθανό "χαλασμένο τηλέφωνο", λόγω του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον 32χρονο.

Ακραίο ως σενάριο; Όσο δεν πάει... Όχι βεβαίως λόγω ποιότητας, αλλά ξεκάθαρα λόγω του οικονομικού πακέτου. Η χθεσινοβραδινή (Τετάρτη 24/06) εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού της Αργεντινής TyC Sports, ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση για να αποκτήσει τον πολύπειρο διεθνή Χιλιανό δεξιό μπακ, Μαουρίσιο Ίσλα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Φενερμπαχτσέ.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή του καναλιού, ο Αργεντινός δημοσιογράφος Σέθαρ Μέρλο, τόνισε πως η Μπόκα Τζούνιορς, που επίσης έχει βάλει στο στόχαστρό της τον 32χρονο μπακ (με 115 συμμετοχές στην εθνική Χιλής), έχει έντονο ανταγωνισμό από τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, στο video-wall που υπήρχε στο στούντιο ως background, υπήρχε και μία σχετική φωτογραφία του Ίλα με τα σήματα της Μπόκα και του Παναθηναϊκού δεξιά κι αριστερά του.

"Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για τη Μπόκα για να αποκτήσει τον Ίσλα, γιατί υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από την Ευρώπη. Ο παίκτης έχει στα χέρια του μία καλύτερη πρόταση, με περισσότερα χρήματα από τον Παναθηναϊκό" ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Μικρή λεπτομέρεια, που όπως και να το κάνουμε, κάνει και τη... διαφορά στην όποια κουβέντα: Ο Ίσλα είχε απολαβές πέρσι στην Τουρκία 1,1 εκατ. €. Ο Παναθηναϊκός αφήνει ελεύθερο τον Γιόχανσον που παίρνει 400.000€ και ψάχνει πιο χαμηλά συμβόλαια για το δεξιό άκρο της άμυνάς του.

Ουδείς αμφιβάλει πως ο Χιλιανός, με σπουδαία πορεία σε Ουντινέζε, Γιουβέντους, ΚΠΡ, Μαρσέιγ, Κάλιαρι και Φενερμπαχτσέ (25 συμμετοχές και 3 ασίστ φέτος) θα ήταν σούπερ πολυτέλεια για την Ελλάδα κι αυτόν τον Παναθηναϊκό. Όμως πόσο θα μπορούσε να πέσει στα λεφτά του, για να πλησιάσει στον Παναθηναϊκό, που δίνει ταβάνι (και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις) συμβόλαια έως 500.000€.

Δεύτερη σημαντική λεπτομέρεια: Το όνομα του Ίσλα είχε προταθεί προ ημερών στον Ολυμπιακό, που ψάχνει να βρει μία δυνατή διάδοχη κατάσταση στο (πολύ πιθανό) ενδεχόμενο αποχώρησης του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Δεν αποκλείεται λοιπόν κάπου να υπήρξε "χαλασμένο τηλέφωνο" ή να μην έφτασε σωστά το όνομα της υποψήφιας ομάδας από την Ελλάδα ως τους Αργεντινούς ρεπόρτερ.

Διότι έτσι όπως είναι τα (οικονομικά) δεδομένα για τον Παναθηναϊκό, φαίνεται πως υπάρχει "μεγάλο κενό μεταξύ... συρμού κι αποβάθρας". Εκτός αν αρχίσει να "βρέχει" τρελά λεφτά και για δεξιούς μπακ στο τριφύλλι. Πράγμα, μάλλον... δύσκολο, με βάση τα όσα σχεδιάζονται από τους πράσινους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ