ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Το μυστικό της απόκρουσης του Διούδη στο πέναλτι του Κουλούρη

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr πως ο Διούδης κατάφερε να ξεγελάσει τον πρώτο σκόρερ της Super League, Ευθύμη Κουλούρη, και να πιάσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ατρόμητος. Η ατάκα του προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού και η προετοιμασία πριν από κάθε ματς. (VIDEOS)

Ο Διούδης επέστρεψε στις... σωτήριες εμφανίσεις στο ματς με τον Ατρόμητο και ουσιαστικά η νίκη του Παναθηναϊκού επί της ομάδας του Περιστερίου με 1-0 φέρει και τη δική του σφραγίδα.

Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν πραγματικά κέρβερος κάτω από τα πράσινα γκολπόστ και είχε δυο σπουδαίες επεμβάσεις κόντρα στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ευθύμη Κουλούρη.

Η μία μάλιστα ήταν στην εκτέλεση πέναλτι του 63' λεπτού όταν ο Διούδης από την πρώτη στιγμή που ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα άρχισε να παίζει με το... μυαλό του Κουλούρη προσπαθώντας να τον ξεγελάσει και τα κατάφερε.

Συγκεκριμένα αφού ο επιθετικός του Ατρόμητου πήρε τη μπάλα στα χέρια του για να εκτελέσει ο Διούδης βγήκε έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού περπατώντας προς τον πράσινο πάγκο ενώ παράλληλα έριξε το βλέμμα του στον Κουλούρη για να είναι σίγουρος ότι τον παρακολουθεί.

Όπως χαρακτηριστικά δείχνει και η κάμερα ο Διούδης κοιτάει προς τον πάγκο του τριφυλλιού και φωνάζει "Δεξιά, δεξιά" και παράλληλα με το χέρι του δείχνει το δεξί του χέρι. Και την ίδια ώρα η απάντηση που έρχεται από τον πάγκο του τριφυλλιού είναι καταφατική.

Ο 26χρονος γκολκίπερ όμως από πριν γνώριζε πως αυτό ήταν μια... παραπλάνηση και θα έπεφτε στην αριστερή του γωνία, αφού εκεί συνήθως εκτελούσε τα πέναλτι ο Κουλούρης. Έτσι και έγινε με τον Διούδη να πέφτει σωστά και να διώχνει με το τα δυο του χέρια κρατώντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο και εστιάστε από το 45'' και μετά:

Η ΒΙΝΤΕΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Για να πιάσει βέβαια η... παραπλάνηση ο Διούδης ήξερε από πριν που εκτελεί συνήθως τα πέναλτι ο Ευθύμης Κουλούρης. Αυτό συνέβη καθώς λίγες ώρες πριν ο έμπειρος γκολκίπερ του τριφυλλιού μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Μαλιαρίτση αλλά και τον έτερο τερματοφύλακα της αποστολής, Βασίλη Ξενόπουλο, είχαν δει στο βίντεο εκτελέσεις στημένων από τους παίκτες του Ατρόμητου.

Όπως συμβαίνει από την αρχή της σεζόν σε κάθε ματς έτσι και την Κυριακή το μεσημέρι ο προπονητής τερματοφυλάκων έδειξε βίντεο με τις εκτελέσεις των στημένων από τους αντιπάλους και συγκεκριμένα φάουλ και πέναλτι, ώστε ο οποιοδήποτε γκολκίπερ βρεθεί κάτω από την εστία να γνωρίζει πως πρέπει να αντιδράσει και τι πρέπει να κάνει ανά πάσα περίπτωση. Αυτό συνέβη και την Κυριακή, λίγες ώρες πριν το ματς, με τους πράσινους να βλέπουν πως εκτελούν πέναλτι και φάουλ οι ποδοσφαιριστές του Κάναντι.

Ένα ακόμη σημείο που έκανε τον Διούδη να πέσει στα αριστερά ήταν πως έχει βρεθεί ξανά απέναντι στον Κουλούρη σε εκτέλεση πέναλτι. Ήταν το περσινό 4-0 με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη όταν ο επιθετικός τότε της ομάδας της Θεσσαλονίκης είχε κάνει το 3-0 για τον "δικέφαλο" εκτελώντας και τότε στα αριστερά με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να πέφτει στην δεξιά του γωνία.

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Ο Σωκράτης Διούδης βρέθηκε φυσικά στο επίκεντρο τόσο αμέσως μετά την απόκρουση του πέναλτι με τον Κολοβέτσιο να είναι ο πρώτος που έτρεξε πάνω του και τον φίλησε καθώς ήταν αυτός που είχε υποπέσει στην εσχάτη των ποινών.

Παράλληλα στα αποδυτήρια ο 26χρονος γκολκίπερ αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του καθώς με την επέμβαση του στο πέναλτι αλλά και τις εν γένει αποκρούσεις του στην αναμέτρηση με την ομάδα του Περιστερίου κράτησε το μηδέν στην εστία του Παναθηναϊκού.

ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ

Το πέναλτι του Ευθύμη Κουλούρη ήταν το έκτο που έπιασε στην καριέρα του ο Σωκράτη Διούδης τόσο σε επίπεδο Super League όσο και σε επίπεδο Football League. Φέτος μάλιστα αυτό ήταν το δεύτερο πέναλτι που απέκρουσε καθώς πριν από δυο αγωνιστικές, στο ματς με τον Άρη είχε αποκρούσει ξανά το πέναλτι που είχε εκτελέσει τότε ο Μπρούνο Γκάμα.

Πριν από τη φετινή σεζόν είχαν προηγηθεί δυο αποκρούσεις πέναλτι τη σεζόν 2016-17 στην Football League με τη φανέλα του Άρη και από μια τις σεζόν 2015-16 όταν ήταν στον Πανιώνιο και πάλι κόντρα στον Ατρόμητο και την περίοδο 2012-13 στη Super League με τη φανέλα του Άρη κόντρα στον Αστέρα.

Από την άλλη έχει δεχτεί συνολικά έξι γκολ με εκτελέσεις πέναλτι. Τρία φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ένα με τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων και δυο όντας παίκτης του Άρη.

Φυσικά αυτό σημαίνει πως σε δώδεκα πέναλτι ο Διούδης έχει πιάσει τα έξι, δηλαδή τα μισά απ' όσα του έχουν εκτελέσει έχοντας ποσοστό 50% στις αποκρούσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ