ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ζήτησε VAR στο Κύπελλο και καλύπτει τα έξοδα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με επιστολή του σε ΕΠΟ και ΚΕΔ ζήτησε να υπάρχει VAR στα ματς του τριφυλλιού από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καλύπτοντας μάλιστα τα έξοδα χρήσης εντός κι εκτός έδρας.

Με επιστολή στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ ο Παναθηναϊκός ζήτησε να υπάρχει VAR στους αγώνες της ομάδας από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρι όπου φθάσει στη διοργάνωση. Μάλιστα οι πράσινοι είναι διατεθειμένου να καλύψουν τα έξοδα χρήσης της τεχνολογίας τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας ματς.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα η νέα τεχνολογία δεν εφαρμόζεται στα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα. Το Sport24.gr σας ανέλυσε με ρεπορτάζ τα δεδομένα για να υπάρχει VAR σε όλα τα ματς των προημιτελικών.

Από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την εταιρεία που έχει αναλάβει να “τρέξει” την υπηρεσία στην Ελλάδα, προβλέπεται η χρήση του VAR μόνο στον τελικό του Κυπέλλου. Και αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό, καθώς δεν μπορεί να γίνει εξ’ αρχής πρόβλεψη ώστε να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης, από τη στιγμή που υπάρχει η πιθανότητα να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά ομάδα από μικρότερη κατηγορία.

Πλέον, με δεδομένο ότι και οι 8 ομάδες των προημιτελικών έχουν πιστοποιημένα γήπεδα, είναι απόλυτα εφικτή η χρήση του VAR. Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει οι ομάδες να καταθέσουν σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ (αλλά και την ΚΕΔ να προβλεφθούν στους ορισμούς και VARίστες διαιτητές), ενώ θα πρέπει η γηπεδούχος ομάδα κάθε αναμέτρησης να αναλάβει το κόστος, το οποίο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Προφανώς και δεν πρόκειται για απαγορευτικό ποσό και η λογική λέει πως από τη στιγμή που οι ομάδες δεδομένα επιθυμούν να αυτοπροστατευθούν (ειδικά στο κύπελλο που από ένα λάθος γκολ μπορεί να κριθεί μια πρόκριση), τότε θα προχωρήσουν στο σχετικό αίτημα δίχως δεύτερη σκέψη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ