ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Περέα: "Διάλεξα τον Παναθηναϊκό επειδή πόνταρε πάνω μου"

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Perea, panigiriko (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Χουάν Χοσέ Περέα μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για την έως τώρα καριέρα του, την επιλογή του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι αλλά και τα όνειρα του τόσο με το τριφύλλι όσο και την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, την Κολομβία, παραχώρησε ο 20χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού, Χουάν Χοσέ Περεά.

Ο νεαρός στράικερ αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του, μίλησε για τους ρόλους που επέλεξε το τριφύλλι το περασμένο καλοκαίρι, τις προοπτικές που είχε μπροστά του ενώ ρωτήθηκε και για την Εθνική Κολομβίας.

Ο Περεά μίλησε αποκλειστικά στο «golombianos.com»

-Πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;
«Χάρη στην οικογένειά μου, η οποία έχει έντονη δραστηριότητα και είναι... πολύ των σπορ. Ο παππούς μου είχε ακαδημία ποδοσφαίρου και εγώ ήμουν μέλος της από την ηλικία των πέντε ετών. Αργότερα δοκιμάστηκα στην U-15 της Μπογκοτά και της Κολόμπια Σελέκσιον όπου αργότερα έγινα μέλος της.

Στη συνέχεια υπέγραψα με την αυστριακή Red Bull Salzburg. Έμεινα εκεί για τρία χρόνια. Μετά πήγα στην Πόρτο, όπου έκανα την πρώτη επίσημη σεζόν μου στην Ευρώπη και έγινα πρωταθλητής».

-Γιατί δεν έκανες ποτέ ντεμπούτο στη Red Bull Salzburg;
«Αυτό που συνέβη ήταν ότι ένα πρόβλημα με τα δικαιολογητικά της FIFA και τα όρια που υπάρχουν εάν είσαι ξένος παίκτης. Έπρεπε να περιμένω».

-Πώς έγινε η μεταγραφή στην Πόρτο;
«Είχα την ευκαιρία να παίξω σ’ ένα διπλό τουρνουά στο Άμστερνταμ, το «Future Cup», στο οποίο συμμετείχα με τη Red Bull και την Αντερλεχτ. Στα δύο αυτά τουρνουά έκανα τη διαφορά και ειδικά στο δεύτερο με την Αντερλεχτ φτάσαμε στα ημιτελικά και είχα μεγάλη συμβολή. Υπήρχαν σκάουτερ της Πόρτο που με είδαν και απλά ήρθε η στιγμή που έστειλαν επίσημη πρόταση. Εγώ, μαζί με την οικογένειά μου, την άκουσα και αποφάσισα να την επιλέξω».

-Είσαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση που είχες στην Πόρτο;
«Ναι, φυσικά. Αυτός ήταν ο στόχος μου σ' όλες τις ομάδες όπου βρισκόμουν. Στην Πόρτο με την U-19 και τη δεύτερη ομάδα γινόταν πολύ καλή δουλειά. Κέρδισα το UEFA Youth League και το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας κι αυτό με οδήγησε στο επόμενο βήμα που είμαι τώρα, στα 19 μου χρόνια να παίζω ως επαγγελματίας στην Ευρώπη και να πραγματοποιώ τους πρώτους μου στόχους».

-Γιατί αποφάσισες τον Παναθηναϊκό;
«Τον διάλεξα πρώτα απ’ όλα επειδή είναι ένας σύλλογο που ήθελε να ποντάρει σε μένα και ο προπονητής μου είπε ότι ήθελε να στηρίξει πράγματα σε μένα αυτή τη σεζόν. Πρόκειται επίσης για ένα σύλλογο με μεγάλο όνομα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαι χαρούμενος. Είναι ένας σύλλογος που ποντάρει πάνω μου, ο κόσμος είναι φανατικός και αγαπά πολύ την ομάδα και ο προπονητής με εμπιστεύεται. Αισθάνομαι ευχαριστημένος για όλα αυτά και θέλω να γράψω ιστορία στην Ευρώπη».

-Είχες κι άλλες προτάσεις;
«Βέβαια. Υπήρχαν πολλές προοπτικές. αλλά ο στόχος μου εκείνη την εποχή ήταν να παίξω στην πρώτη κατηγορία και σε μια ομάδα που με πιστεύει. Υπήρχαν προτάσεις που ήταν αβέβαιο αν θα πάρω ευκαιρίες, αλλά και ομάδες δεύτερης κατηγορίας σε πρωταθλήματα όπως το Βέλγιο και η Πορτογαλία. Πήρα όμως την απόφαση να κάνω το άλμα και να πάω σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός».

-Πώς πηγαίνει η προσαρμογή σου στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Πηγαίνει καλά. Είναι ένα δυναμικό πρωτάθλημα, όπως τα περισσότερα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Χάρη στο Θεό έχω καταφέρει να μάθω πάρα πολλά και να δουλέψω πάνω σε τακτικά θέματα και σε διάφορα συστήματα».

-Έχεις επαφή με τον τεχνικό των U-20 και U-23, της Κολομβίας Αρτούρο Ρέγες;
«Ήμουν στις U-15 και U-17, στην U-15 με τον «Τσάμο» Σέρνα και την U-17 με τον Ορλάντο Ρέστερο. Αυτή τη στιγμή δεν έχω οποιαδήποτε επαφή με το τεχνικό επιτελείο, αλλά είναι πραγματικά στόχος για μένα και θα ήμουν υπερήφανος να κληθώ».

-Τι πιστεύεις για τη μη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Δεν θέλω να το σχολιάσω. Γνωρίζω ότι όλοι οι παίκτες που ήταν στην U23 έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ελπίζω ότι όλοι εμείς και εγώ, μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για μία μελλοντική εκπροσώπηση της χώρας ματς».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ