ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πογιάτος: "Δεν αισθάνομαι πίεση"

Ο Ντάνι Πογιάτος σε φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό
Ο Ντάνι Πογιάτος σε φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντάνι Πογιάτος αναφέρθηκε στη συζήτηση που γίνεται σχετικά με την εικόνα του Παναθηναϊκού, υποστηρίζοντας πως δεν αισθάνεται πίεση και σκεφτεται μόνο το καλό του Παναθηναϊκού.

Την πρώτη του συνέντευξη στο κανάλι της NOVA από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού, παραχώρησε ο Ντάνι Πογιάτος το μεσημέρι της Παρασκευής (25/9), μιλώντας για την εκκίνησή του στον "πράσινο" πάγκο.

Ο Καταλανός τεχνικός, ανέλυσε το σκεπτικό του για τη συνύπαρξη των Μακέντα-Καρλίτος στην ενδεκάδα, τονίζοντας πως "...καλύτεροι πρέπει να παίζουν", υπογράμμισε ότι δεν αισθάνεται πίεση στον πάγκο του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε πως αυτό που μετράει για τον ίδιο δεν είναι τα συστήματα, αλλά η αγωνιστική οργάνωση της ομάδας του μέσα στο γήπεδο.

Παράλληλα, εξήρε τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν, άφησε ανοικτό "παράθυρο" για επιπλέον ενίσχυση εφόσον βρεθεί κάποιος παίκτης που θα μπορεί να κάνει τη... διαφορά και αναφέρθηκε και στο δευτεριάτικο, εκτός έδρας ματς με την ΑΕΛ, απαιτώντας το μάξιμουμ της συγκέντρωσης από όλους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Για όσα συνάντησε στην Ελλάδα: "Εδώ τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περίμενα. Ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και δυναμικό. Όλα ανταποκρίθηκαν στις αναλύσεις που είχα κάνει. Έχω λάβει όλο το σεβασμό από το σύλλογο και από τους φιλάθλους στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό".

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να προπονεί από τα 17: "Θα έλεγα και λίγο νωρίτερα. Από τα 14-15 αισθανόμουν το ποδόσφαιρο. Από μικρός είχα στο μυαλό μου να προπονώ. Ποτέ δεν μετάνιωσα που δεν έπαιξα ποδόσφαιρο. Αυτά τα 25 χρόνια έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές".

Για το ότι δεν έπαιξε ποδόσφαιρο ο ίδιος: "Θεωρώ πως ήταν σημαντικό το ποδόσφαιρο για τη ζωή μου. Θεωρούσα όμως ότι σαν προπονητής θα μπορούσα να αποδώσω καλύτερα. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι δεν μετανιώνω για τίποτα. Έχω εξαιρετικές εμπειρίες στην καριέρα μου".

Για την έως τώρα καριέρα του: "Οπωσδήποτε οι εμπειρίες μου με τον Ζόρντι Κρόιφ ήταν πολύ καλές. Είναι ο άνθρωπος που μου έμαθε πως να διαχειρίζομαι τα πάντα. Σε αυτά τα 7 χρόνια με τον Κρόιφ έμαθα πως να διαχειρίζομαι την ομάδα, τους δημοσιογράφους και τον σύλλογο. Ο άνθρωπος αυτός αποτέλεσε κίνητρο για μένα. Η U19 της Ρεάλ Μαδρίτης είχε πολύ υψηλές απαιτήσεις. Μην ξεχνάμε ότι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτό αποτέλεσε ένα εφαλτήριο για μένα για να έρθω εδώ. Θέλω ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εκεί που αξίζει. Στόχος μου είναι να βάλω την ομάδα εκεί που τη θυμάμαι. Είναι τιμή και πρόκληση για μένα ο Παναθηναϊκός".

Για το γεγονός ότι φέτος η ομάδα έχει περισσότερες απαιτήσεις: "Οταν κάποιος ξεκινάει να χτίζει είναι λογικό να μιλάει για το χρόνο. Αυτό που θέλω είναι να δώσω ισορροπία στην ομάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χτίσουμε τις πιθανότητες για τη νίκη. Οι δυνατότητες υπάρχουν".

Για το πότε αρχίσει να φαίνεται η δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό: "Το να δώσω ένα χρονικό διάστημα θα ήταν κάτι άδικο, διότι θα έβαζα πίεση στον σύλλογο και στους παίκτες μου. Σε κάθε προπόνηση πάμε καλύτερα. Η ομάδα στο ματς με την ΑΕΛ θα είναι προετοιμασμένη. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που να μην είναι αυτό που θέλουμε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που γίνεται. Μέρα με τη μέρα βλέπω ότι υπάρχει βελτίωση".

Για τη σχέση με τα ΜΜΕ: "Η σχέση μου με τον Τύπο περνάει μέσα από το Γραφείο Τύπου, μέσα από τον Σταμάτη Γαρρή. Το θέμα δεν είναι ο Πογιάτος, αλλά ο Παναθηναϊκός. Εγώ πρέπει να προασπίσω τον σύλλογο. Εγώ πρέπει να κοιτάω τα θέματα της ομάδας. Αυτά που θέλω να δημοσιοποιήσω τα κάνω μέσα από το Γραφείο Τύπου και αυτό τα βγάζει προς τα έξω".

Για την κριτική που έχει δεχτεί: "Πίεση δεν αισθάνομαι. Πίεση είναι να μην έχεις να ζήσεις την οικογένεια σου. Είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Είναι σεβαστή η όποια κριτική γίνεται στην ομάδα. Η κριτική είναι λογικό να υπάρχει. Ο στόχος μου είναι να κάνω την ομάδα να παίζει καλύτερα".

Για το αν χωράνε οι Μακέντα-Καρλίτος μαζί στην ενδεκάδα και στο 4-3-3: "Αυτές είναι αποφάσεις τις οποίες πρέπει να λαμβάνει ένας προπονητής. Κριτικές υπάρχουν. Ο καθένας μπορεί να βγάζει ένα προπονητή από μέσα του. Η φιλοσοφία μου είναι οι καλύτεροι να παίζουν. Το αν θα συνεχίσουμε έτσι δεν το ξέρω. Είναι σημαντικό να εξηγούμε στους παίκτες το τι κάνουμε και πως το κάνουμε. Το πως θα συνεχίσουμε θα δείξει. Αυτό που λέω είναι ότι οι καλύτεροι πρέπει να παίζουν".

Για το αν θα συνεχίσει να παίζει με αυτό τον τρόπο: "Στόχος μου είναι να είμαστε οργανωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος θα επιθυμούσε να πω ένα σύστημα. Αυτό που δίνω σημασία είναι να οργανωθούμε σωστά το χώρο. Το ουσιαστικό είναι η οργάνωση. Το πως θα γίνει αυτό είναι άλλο θέμα. Πρέπει να βρεις εναλλακτικές. Το θέμα είναι να κάνεις ζημιά στον αντίπαλο με κάθε τρόπο. Αυτό που επιμένω είναι στην καλύτερη οργάνωση στον αγωνιστικό χώρο".

Για το αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές: "Έχουμε ένα καλό ρόστερ. Σκεφτόμαστε πάντα το καλό της ομάδας. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες νεαρής ηλικίας. Κατ’ αρχήν πρέπει να σας πω ότι την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο σύλλογος με τις μεταγραφές. Αυτό που κοιτάμε είναι να βρούμε παίκτες να κάνουν τη διαφορά. Όλοι όσοι έχουν έρθει καλύπτουν τις προσδοκίες. Μας έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός. Υπάρχει χρόνος και αν βρεθεί κάποια ευκαιρία θα τους εξετάσουμε. Έχουμε καλούς νεαρούς παίκτες. Οι νέοι παίκτες χτίζουν το μέλλον. Κοιτάω την ισορροπία μεταξύ νέων και έμπειρων παικτών. Δεν θα κάνουμε μεταγραφή απλά για να κάνουμε".

Για τη θέση που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα: "Θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς τους παίκτες που υπάρχουν να πω κάτι τέτοιο. Είναι λογικό να γίνονται οι ερωτήσεις αυτές, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Τους σέβομαι τους παίκτες μου. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας".

Για το ματς με την ΑΕΛ: "Περιμένω ένα δύσκολο ματς στη Λάρισα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Περιμένουμε να βρούμε μια οργανωμένη ομάδα. Βεβαίως αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι. Έχει έμπειρους παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Με τον Αστέρα είχαμε κάποιες φάσεις καλές. Έχουμε δύο μέρες ακόμα...".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ