ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρόκα: "Μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες και το ίδιο όραμα με τον Πογιάτος"

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Roka, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Ρόκα μίλησε στην Ισπανία για τον Ντάνι Πογιάτος που θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού και αναφέρθηκε στους λόγους που τον επέλεξε.

Ο Τσάβι Ρόκα είναι ένα πρόσωπο ευρέως γνωστό στη χώρα του, την Ισπανία, και αρκετές φορές καλείται για να καταθέσει την άποψη του για το ποδόσφαιρο και όλα όσα γίνονται γύρω απ' αυτό.

Έτσι και τώρα έλαβε μέρος σε ένα podcast της ιστοσελίδας www.pasionxeldeporte.com όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τον Παναθηναϊκό και όσα έχει βρει στην Ελλάδα.

Ο Ρόκα αναφέρθηκε στον Πογιάτος λέγοντας πως μοιράζεται τις ίδιες ιδέες και το ίδιο όραμα με τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ενώ τόνισε πως η απειρία ή η εμπειρία ενός προπονητή δεν αποτελεί εχέγγυο για μια επιτυχία.

Επίσης μίλησε για τον Αϊτόρ και τη μεταγραφική πολιτική του Παναθηναϊκού αλλά και την στελέχωση της πρώτης ομάδας με παιδιά της ακαδημίας αλλά και έμπειρους παίκτες.

Για το πώς ήρθε η αγάπη του για το ποδόσφαιρο:
"Δεν είχα κάποιον συγγενή που ήταν στο ποδόσφαιρο, όπως πατέρα ή κάποιο θείο. Οι γονείς μου ήταν πάντα στο πλευρό μου, με βοηθούσαν τις δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν παρενέβησαν για να μιλήσουν σε κάποια ομάδα. Απλά με στήριζαν για να κάνω το όνειρό μου και να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής".

Για το πέρασμα από την Κύπρο και το άλμα στην Ελλάδα:
"Στην ΑΕΚ Λάρνακας διαπίστωσα ότι το ποδόσφαιρο ζει στην Κύπρο με μεγάλη ένταση. Ήταν ένας κύκλος στον οποίο έμαθα πολλά και αφιέρωσα μοναδικές στιγμές, όπως η επίτευξη του τίτλου του Κυπέλλου στο τελευταίο μου παιχνίδι στο κλαμπ. Μέχρι σήμερα, είναι ακόμα μια ευχάριστη ανάμνηση που παίρνω μαζί μου από την εποχή μου σε αυτήν τη χώρα".

Για τον Παναθηναϊκό:
"Εδώ, μέρα με τη μέρα απαιτείται η εφαρμογή των πέντε αισθήσεών σας και η εφαρμογή της εμπειρίας που σου δίνουν τα χρόνια για να αντιμετωπίσεις κάθε είδους καταστάσεις. Είναι ένα κλαμπ με πολύ περιβάλλοντα και θόρυβο, με άτομα που το ακολουθούν και μέσα που το καλύπτουν. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο, κάτι που αποτελεί πρόκληση για το κλαμπ. Στο τέλος, πρόκειται για εστίαση και διαχείριση των δυσκολιών με έξυπνο τρόπο".

Για τη μίξη παικτών έμπειρων και νέων:
"Η ακαδημία είναι σημαντική ειδικά τώρα. Είναι ένας σύλλογος που αναγνωρίζεται πάντα ότι έχει μια μείξη μεταξύ παικτών νέων και ποδοσφαιριστών έμπειρων. Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη γραμμή, μεταξύ νέων και έμπειρων, για να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε μια σημαντική ομάδα στην στην Ευρώπη".

Για την επόμενη μέρα:
"Δεν σκέφτομαι το μέλλον, ζω πολύ το παρόν, μέρα με τη μέρα. Στόχος μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό εδώ στην Ελλάδα και να συνεχίσω τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί ".

Ρόκα: "Μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες και το ίδιο όραμα με τον Πογιάτος"

Για τη μεταγραφική πολιτική του Παναθηναϊκού:
"Προσπαθούμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν επιτυχία για την ομάδα, ελεύθερους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει καλές χρονιές, με καλά στατιστικά".

Για τον Αϊτόρ:
"Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις. Μπορεί να μας δώσει βάθος και γκολ. Έχει ποιότητα".

Για τον Ντάνι Πογιάτος:
"Ακόμα δεν είναι επίσημο. Τον γνωρίζω αρκετά χρόνια. Είναι ικανός να προπονήσει οποιαδήποτε ομάδα. Η εμπειρία είναι κάτι σχετικό. Κάθε πρόσληψη προπονητή είναι ένα στοίχημα. Ακόμα και ένας προπονητής ο οποίος ας πούμε έχει τα καλύτερα αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα πετύχει. Με τον Ντάνι, για τον οποίο ξαναλέω ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο, μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες και το ίδιο όραμα".

Το μήνυμα του σε φίλους του Παναθηναϊκού που έστειλαν μηνύματα από την Αμερική:
"O Παναθηναϊκός έχει υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. Εμείς, στην τελική, περαστικοί είμαστε, αλλά εκείνοι υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό σε όλη τους τη ζωή και περνούν αυτά τα αισθήματα στα παιδιά τους".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ