ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τσίπρας στον Sport24 Radio 103,3: "Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ"

Τσίπρας στον Sport24 Radio 103,3: "Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ"

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στον Sport24 Radio 103,3 αναφέρθηκε και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αλλά και στα δεδομένα για τη χρηματοδότηση του.

Ο Αλέξης Τσίπρας φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (19/6) στον Sport24 Radio 103,3. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Βαγγέλη Πρωτόπαπα ("Τσάρλυ) και την εκπομπή "Σουτ... τηλεφώνημα" για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και εκείνο του γηπέδου του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα η υπόθεση του Βοτανικού.

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, αποκάλυψε γιατί δεν προχώρησε το γήπεδο στο Γουδί και αναφέρθηκε στα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο γηπεδικό θέμα των πρασίνων. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο το γήπεδο να κατασκευαστεί ως έδρα της Εθνικής ομάδας και να το νοικιάζει ο Παναθηναϊκός.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός τόνισε: "Πιάνεις μία πονεμένη ιστορία. Διότι εγώ είμαι πονεμένος και ως Παναθηναϊκός. Η στάση και η θέση μου ως πρωθυπουργός ήταν όλες οι ομάδες να αποκτήσουν γήπεδο. Η ΑΕΚ προχώρησε, ο ΠΑΟΚ πιστεύω ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο για τη νέα Τούμπα. Με τον Παναθηναϊκό έκανα ιδιαίτερες προσπάθειες τόσο απέναντι στον Ερασιτέχνη, όσο και την ΠΑΕ. Ήμουν αυτός που τους κάλεσα πριν από δύο χρόνια για να βρεθεί μία λύση, όταν είδα ότι δεν ενδιαφέρονται για τον Βοτανικό.

Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με μειωμένα τα τετραγωνικά για το εμπορικό, αλλά έτοιμο πρότζεκτ για γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων. Ξαναέφερα στο τραπέζι την σκέψη για το Γουδί. Μετατοπίζοντας βέβαια το γήπεδο, να μην είναι μέσα στο Μητροπολιτικό πάγκο. Φώναξα τον Δήμαρχο Αθηναίων και συμφωνήσαμε. Φώναξα την ΠΑΕ, φώναξα τον Ερασιτέχνη, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν. Η ΠΑΕ γενικότερα δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται να κάνει πολιτική. Είχε υποτίθεται ως εχθρό τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, μετά έγιναν ξανά φίλοι. Τσουλάει την ομάδα χωρίς ενδιαφέρον κάτι που είναι ένας αργός θάνατος για τον Παναθηναϊκό.

Τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δεν είναι στην ίδια γραμμή, τον πονάει τον Παναθηναϊκό, ήταν στη σκέψη του Athens Alive. Ήταν όμως ένα πρότζεκτ που θα ήθελε χρόνο, όπως όλα τα μεγαλεπήβολα πλάνα στη χώρα μας. Τώρα βλέπω ότι υπάρχει ξανά η σκέψη για τον Βοτανικό και θεωρώ ότι δεν είναι λάθος.

Μπορεί εύκολα ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο στον Βοτανικό. Έχει εγκριθεί ήδη από το ΣτΕ. Η τράπεζα, νομίζω ότι είναι η Alpha Bank, προφανώς και θέλει να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Νομίζω ότι εάν ο Ερασιτέχνης ενδιαφέρεται και μπορεί να πείσει και την ΠΑΕ σε αυτή την κατεύθυνση είναι μία λύση".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του γηπέδου: "Θεωρώ ότι η Alpha Bank επειδή θέλει να αξιοποιηθεί το asset που έχει στα χέρια της ενδιαφέρεται και θα συμβάλει σε αυτή την ιστορία. Υπάρχει και η δυνατότητα του εμπορικό κέντρου. Από εκεί και πέρα εγώ θα έβλεπα και το ενδεχόμενο να γίνει εκεί ένα γήπεδο για την Εθνική ομάδα και να το νοικιάζει ο Παναθηναϊκός. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρεθεί λύση ώστε Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχουν σύγχρονα γήπεδα για να μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις της εποχής.

Διότι κακά τα ψέμματα όποιος δεν έχει γήπεδο δεν μπορεί να σταθεί. Αυτές οι ομάδες έχουν ισχυρό brandname και μπορούν να έχουν έσοδα, οπότε πρέπει να φτιάξουν υποδομές για να μπορέσουν να σταθούν ειδικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι και το ζητούμενο για εμένα. Πρέπει να έχουμε ξανά ελληνικές ομάδες που να μην πηγαίνουν στο εξωτερικό και να τρώνε τεσσάρες, αλλά να ξανακάνουν πορείες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ