ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βαζέχα: "Ήθελα να παίξω μαζί με Τζόρτζεβιτς και Σαβέφσκι"

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κριστόφ Βαζέχα μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, τον Περέα, την ατάκα που είχε πει για τον Χατζηγιοβάνη και το PAO Alive.

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Τάσο Νικολογιάννη και Βαγγέλη Αρναούτογλου φιλοξενήθηκε ο Κριστόφ Βαζέχα. Ο αγαπημένος Πολωνός των φίλων του Παναθηναϊκού μίλησε για την κατάσταση στους πράσινους και αναφέρθηκε στη βοήθεια που θα δώσει στο PAO Alive.

Παράλληλα, μίλησε για την ατάκα που είχε πει για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Περέα.

Ακολουθούν χαρακτηστικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

Για την βράβευση του από τον Ερασιτέχνη: "Μόλις κατέβηκα στο παρκέ κι άκουσα το σύνθημα «Είναι τρελός ο Πολωνός» ήμουν έτοιμος να κλάψω. Είπα δώστε μου γρήγορα την πλακέτα για να μην κλάψω μπροστά σε όλους. Ήταν μία καταπληκτική στιγμή που δε θα την ξεχάσω ποτέ. Ο κόσμος ήταν υπέροχος. Ευχαριστώ τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον κόσμο. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα. Ένιωσα ότι έπαιζα μπάσκετ τόσα χρόνια"

Για το πως προέκυψε η βράβευση του: "Ήταν έκπληξη η στιγμή που μίλησα με τον κύριο Γιαννακόπουλο. Δεν το περίμενα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ήταν μία καταπληκτική στιγμή".

Για την κατάσταση σήμερα στον Παναθηναϊκό: "Ήταν άλλες εποχές όταν έπαιζα εγώ κι άλλες είναι τώρα. Υπάρχει κρίση στην ομάδα. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Βλέπουμε ότι από πέρσι ο Γιώργος Δώνης χτίζει μία καινούρια ομάδα με πολλά παιδιά από την ακαδημία, που δεν έχουν εμπειρίες. Οπότε δεν πρέπει να περιμένουμε ότι αυτή η ομάδα θα πάει τώρα για το πρωτάθλημα. Για το Κύπελλο μπορεί

Την ομάδα δεν την έχουν βοηθήσει οι μεταγραφές του καλοκαιριού. Εκεί έγιναν μεγάλα λάθη. Ουσιαστικά έχουμε δύο και τον μικρό τον Περέα που έχει στοιχεία. Επειδή ξέρω τον Γιώργο Δώνη, πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει και να πάει την ομάδα εκεί που όλοι περιμένουμε. Πρώτο βήμα πρέπει να είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι μικρό και δεν έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Μπορεί να υπάρχει μία ενδεκάδα που στα τελευταία ματς παίζει πάρα πολύ καλά, αλλά από πίσω δεν υπάρχει τίποτα. Το μπάτζετ είναι χαμηλό, οπότε δεν μπορείς να πας σε κάποιους καλύτερους παίκτες.

Επίσης, όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, επειδή πέρσι το χειμώνα μετά το καλό ξεκίνημα άκουγα ότι θέλουν να πάνε στο εξωτερικό, καλό θα είναι επειδή μιλάμε για παιδιά που είναι 22 χρονών να παίξουν πρώτα τρία με τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό για να είναι πιο έτοιμοι ποδοσφαιριστές".

Για τον Περέα: "Είναι πολύ δυνατός, γρήγορος και καλός στο ένας εναντίον ενός. Πάει πάνω στον αντίπαλο. Έχει τσαμπουκά και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Πρέπει να βελτιώσει την τεχνική του, αλλά είναι μόλις 19 χρονών και έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει πολύ καλός φορ".

Για τον Μακέντα: "Μου αρέσει πάρα πολύ. Έχει καλές κινήσεις. Μπορεί να υπάρχου ματς που δεν σκοράρει, αλλά αυτό είναι νορμάλ για έναν επιθετικό. Κι εγώ είχα αρκετά παιχνίδια χωρίς γκολ και υπήρχε γκρίνια. Όταν δε σκοράρεις σε κάποια παιχνίδια, μετά τρελαίνεσαι. Δεν ξέρεις τι να κάνεις. Πάντως όλοι οι επιθετικοί περνούν τέτοιες περιόδους".

Για το πως αισθάνεται ένας επιθετικός όταν δεν σκοράρει: "Όταν δεν σκοράρεις τρελαίνεσαι. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους επιθετικούς. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις τι να κάνεις. Κάνεις αυτό ακριβώς που έκανες πριν και σκόραρες και τώρα δεν μπορείς"

Για το τι πρέπει να γίνει για να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός τίτλου: "Είναι καλό να υπάρχουν παιδιά από την ακαδημία. Χρειάζεται και εμπειρία στον αγωνιστικό χώρο. Κατά τη γνώμη μου λείπει ένας αρχηγός με… παντελόνια. Χρειάζονται τρεις τέσσερις πιο έμπειροι παίκτες στην ομάδα. Όταν ήρθα υπήρχαν οι Μαυρίδης, Σαραβάκος, Βλάχος, Αντωνίου και Σαργκάνης. Ήταν η μισή Εθνική. Όταν κάποιος πιο μικρός έρχεται σε ομάδα με πιο έμπειρους παίκτες είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί.

Όταν δεν υπάρχει το απαιτούμενο μπάτζετ, πρέπει να υπάρχει σταθερότητα. Η ομάδα πρέπει να επενδύσει στα παιδιά που είναι εκεί και να αναδείξει παίκτες από την ακαδημία. Δεν υπάρχει άλλη λύση".

Για το τι πρέπει να γίνει για να πρωταγωνιστήσει ο Παναθηναϊκός αν δεν ανέβει το μπάτζετ: "Αν δεν ανέβει το μπάτζετ χρειάζεται σταθερότητα και επένδυση στα παιδιά που υπάρχουν από την ακαδημία".

Για τον παίκτη που αντιμετώπισε και θα τον ήθελε συμπαίκτη: "Πολλοί. Δε θέλω να πω δύο τρία ονόματα. Πολλά παιδιά έπαιζαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σίγουρα είναι ιδιαίτερο το ότι έπαιξα σε μία ομάδα για 15 χρόνια. Από ξένους μόνο ο Σαβέφσκι έχει κάνει κάτι παρόμοιο. Και ο Τζόρτζεβιτς. Αμφότεροι είναι πολύ καλοί παίκτες".

Για την προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με το PAO Alive: "Αυτό περιμένει όλος ο κόσμος που αγαπά την ομάδα. Οι άλλες ομάδες έχουν τα δικά τους γήπεδα και εμείς τόσα χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε ένα αθλητικό κέντρο, με ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. Αυτό θέλει να κάνει πραγματικότητα ο κ. Γιαννακόπουλος και είναι αυτό που περιμένουν όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Από την πλευρά μου θα βοηθήσω όσο μπορώ. Αν όλα πάνε καλά -κι είμαι σίγουρος πως θα πάνε- σε λίγα χρόνια θα έχουμε το δικό μας αθλητικό κέντρο".

Για το εάν θα βοηθήσει: "Όσο μπορώ θα βοηθήσω και αν όλα πάνε καλά σε λίγα χρόνια να έχουμε το δικό μας αθλητικό κέντρο"

Για το εάν του έχει γίνει κάποια πρόταση: "Επειδή είμαι μικρός ακόμα δεν μου αρέσει το να κάτσω σε μία καρέκλα".

Για την εικόνα που έχει για το πρωτάθλημα: "Υπάρχουν δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα παλέψουν για το πρωτάθλημα. Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σε αυτό".

Για τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία: "Δε θέλω να μπω σε διαδικασία για το ποιος έχει δίκαιο. Βλέπω ότι φέτος γίνεται ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Επίσης σε όλο τον κόσμο υπάρχει το VAR και εμείς δεν το θέλουμε; Πιστεύω ότι το VAR βοηθάει το ποδόσφαιρο. Πως θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρό μας αν τα μικρά παιδιά μαθαίνουν ότι όλα είναι κακά;"

Για την Εθνική ομάδα και τους πολλούς νέους που παίζουν σε αυτή: "Ισχύει ότι είπα για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορείς να χτίσεις μία ομάδα μόνο με τους μικρούς. Για μένα είναι καλό να γυρίσουν ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος. Χρειάζεται κάθε ομάδα να έχει έμπειρους παίκτες".

Για τον στόπερ που τον δυσκόλεψε περισσότερο από Ολυμπιακό και ΑΕΚ: "Με τον Κούλη Καραταΐδη είχαμε πολλές μεγάλες μάχες, αλλά μέχρι σήμερα είμαστε φίλοι. Ο Στέλιος Μανωλάς ήταν κύριος. Σπάνια έκανε τάκλιν. Ο Βάιος Καραγιάννης ήταν σκληρός. Δεν καταλάβαινε τίποτα".

Για τη δήλωσή του ότι ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να κρεμάσει το δελτίο του Χατζηγιοβάνη: "Ο Γιώργος Δώνης μετά από ένα παιχνίδι είπε ότι ο Τάσος δεν θέλει να παίζει στην ομάδα. Εγώ είπα αμέσως μετά ότι εάν όντως θέλει να φύγει . Δεν μίλησα για την αξία του Χατζηγιοβάνη. Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, γρήγορος, παίζει καλά. Δεν φοβάται να πάει στο ένας εναντίον ενός που είναι σπάνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι άλλο θέμα η αξία του ποδοσφαιριστή και άλλο αυτό το οποίο σχολίασα".

Για τον Μπουζούκη: "Ισχύει ότι και για τον Χατζηγιοβάνη. Αυτή τη στιγμή ο Μασούρας, ο Λημνιός, ο Μπουζούκης και ο Χατζηγιοβάνης δεν φοβούνται να πάνε στο ένας με έναν. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να έχει τέτοιους παίκτες στο ρόστερ της"

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ