ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: "Ο Πανιώνιος είναι υποχρεωμένος να πουλάει, για να μπορεί να συντηρείται"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Μάντζιος EUROKINISSI SPORTS

Ο νέος προπονητής του Πανιωνίου, Άκης Μάντζιος, μίλησε στον Sport24 Radio ΙΩΑΝΝΙΝΑ 96,3 για την επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη, για τους στόχους της ομάδας, τα οικονομικά της δεδομένα, για τον ΠΑΣ και τη μάχη τίτλου.

Την πρώτη του συνέντευξη από την μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Πανιωνίου, έδωσε ο Άκης Μάντζιος στον Sport24 Radio ΙΩΑΝΝΙΝΑ 96,3 και στην εκπομπή "Παίξε Μπάλα". Ο νέος προπονητής της ομάδας της Νέας Σμύρνης, με καταγωγή από την Ήπειρο, μίλησε για όλα και για όλους σε μια συνέντευξη για όλα όσα αφορούν τον ίδιο, τον Πανιώνιο, αλλά και για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη μάχη του τίτλου.

Για την αρχή του στην ομάδα του Πανιωνίου: "Για εμένα ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που έχω περάσει πάρα πολλά χρόνια είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής στα τμήματα υποδομών είτε ως συνεργάτης. Είναι λογικό να αισθάνομαι οικεία σε αυτή την ομάδα. Είναι μια ομάδα που έχω υπηρετήσει πάρα πολλά χρόνια αλλά και μια ομάδα η οποία μου έχει προσφέρει πολλά. Ήρθε η στιγμή να επανέλθω και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλος της χρονιάς να ολοκληρώσουμε ένα στόχο που έχει βάλει η ομάδα για τη φετινή σεζόν".

Για τον φετινό στόχο του "Ιστορικού": " Ο Πανιώνιος κοιτάει πρώτα απ' όλα την οικονομική εξυγίανση, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση της ομάδας που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια, ενσωματώνοντας πολλά νέα παιδιά. Φέτος μια ομάδα χτίστηκε από την αρχή , με πολλούς νέους παίκτες και αρκετούς ξένους. Θέλουμε να διατηρηθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε να δώσουμε χρόνο σε νέα παιδιά που ήδη έχει η ομάδα".

Για τον τρόπο που χρησιμοποιεί τους παίκτες του: "Κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του. Μπορεί να είναι διαφορετική η οπτική γωνία που βλέπουμε κάποια πράγματα οι προπονητές, είτε είναι σε στιλ παιχνιδιού είτε είναι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είτε της αξιολόγησης των ποδοσφαιριστών. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα είπα ότι όλοι οι παίκτες υπολογίζονται κανονικά και όλοι θα αξιολογηθούν, οπότε ότι μπορεί να σου δώσει ο κάθε παίκτης στην προπόνηση, του δίνεις ένα κίνητρο ότι τον σέβεσαι και τον υπολογίζεις, οπότε είναι θέμα του ίδιου του ποδοσφαιριστή να μπορεί να σου δώσει περισσότερα πράγματα ώστε να τον υπολογίζεις δικαίως... Θεωρώ ότι ο Πανιώνιος έχει καλό ρόστερ με νέα παιδιά, θέλουν υπομονή και δουλειά και ο Πανιώνιος σε βάθος χρόνου θα συνεχίσει αυτό που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια".

Για τον κορμό της ομάδας: "Άμα μπορείς να κρατήσεις έναν κορμό, αυτό θα ήταν το ιδανικό για τον προπονητή που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδος αλλά και για την ίδια την ομάδα. Ο Πανιώνιος είναι υποχρεωμένος να προβαίνει σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών για να μπορεί να συντηρείται και να μειωθεί το οικονομικό άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια".

Για τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Πετράκη: "Θα είμαι πολύ θετικός με τον Γιάννη. Πρώτα απ' όλα, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, έχει βοηθήσει πολύ τα Γιάννενα σαν ομάδα. Πολύ σημαντικό ότι έχει παραμείνει πάρα πολλά χρόνια και αυτό είναι στα θετικά του προέδρου και της διοικήσεως των Ιωαννίνων, να μπορέσει να έχει την ηρεμία και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή. Έχει βάλει τη σφραγίδα του, τα Γιάννινα είναι πολύ καλή ομάδα. Και τα Γιάννενα έχουν αλλάξει πολλούς ποδοσφαιριστές και έχουν προοπτικές σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια. Είναι μια αρκετά καλή ομάδα και με ένα αρκετά καλό προπονητή".

Για το πρόβλημα δυστοκίας και αναποτελεσματικότητας του Πανιωνίου: "Ήταν το πρώτο παιχνίδι που η ομάδα δημιούργησε τόσο πολλές τελικές προσπάθειες και κλασικές φάσεις, απλά δεν ήταν αποτελεσματική. Στα άλλα παιχνίδια, η ομάδα ήταν πιο αποτελεσματική με λιγότερες παραγωγικές φάσεις. Από την μία, δημιουργήσαμε πεντακάθαρες ευκαιρίες να κάνουμε ένα γκολ για να μπορέσει η ομάδα να κάνει τη νίκη. Από την άλλη, το να παράγεις τόσο πολλές φάσεις και να παίξεις αρκετά καλό ποδόσφαιρο , όπως έπαιξε η ομάδα, αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό και κρατάμε τον τρόπο παιχνιδιού, την διάθεση, την παραγωγή φάσεων και ελπίζουμε στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε πιο αποτελεσματικοί".

Για το τι περιμένουμε να δούμε το Σάββατο στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος: "Σίγουρα και τα Γιάννενα έχουν πίεση να πάρουνε το παιχνίδι αλλά και εμείς είμαστε ομάδα που θέλει το παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Θα δούμε τις τακτικές που θα ακολουθήσουμε, αλλά από την πλευρά μας θέλουμε να πάρουμε τους βαθμούς που "χάσαμε" με τον Λεβαδειακό".

Για τον "12ο" παίκτη που θα έρθει στα Ιωάννινα για να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας: "Είναι ωραίο να υπάρχουν φίλαθλοι-οπαδοί και από τις δύο ομάδες. Δίνει άλλο χρώμα στα γήπεδα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, ο κάθε ένας υποστηρίζει την ομάδα του. Οι φίλαθλοι μας πηγαίνουν διαχρονικά σε όλα τα γήπεδα και πάντα είναι ο "12ος" παίκτης της ομάδας του Πανιωνίου".

Για τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του την στιγμή που έδωσε τα χέρια για την συνεργασία του με την ομάδα της Νέας Σμύρνης: "Νιώθω ωραία. Είναι ωραίο συναίσθημα να υπηρετείς έναν σύλλογο που έχεις περάσει πολλά χρόνια. Ο Πανιώνιος για μένα είναι πέρα από ένα συμβόλαιο και παραπάνω από μία ομάδα, οπότε μετά την προσέγγιση της διοίκησης και του προέδρου, χωρίς δεύτερη σκέψη, συμφωνήσαμε να πορευτούμε μαζί και είναι τιμή μου".

Για το πρωτάθλημα της Super League: "Ο ΠΑΟΚ δείχνει μια σταθερότητα χωρίς να εντυπωσιάζει στο παιχνίδι του. Είναι μια ομάδα η οποία παίζει καθαρά για το αποτέλεσμα. Είναι αρκετά καλή ομάδα, έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός παίζει το πιο καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι αποτελεσματικός. Η ΑΕΚ δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή της. Ξεκίνησε καλά αλλά τώρα τελευταία ήρθε μια κρίση και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά ασφαλείας στην κορυφή. Από εκεί και πέρα, πολλές ομάδες είναι στο ίδιο καζάνι. Μικρές λεπτομέρειες χωρίζουν τις ομάδες ανάλογα με την "μέρα" τους. Από θέμα βαθμών είναι πολλές ομάδες από την μέση και προς τα κάτω. Όσον αφορά το κάτω, θα γίνει μάχη μέχρι τέλος. Βλέπουμε ανταγωνιστικό, δύσκολο αλλά όχι ποιοτικό πρωτάθλημα. Έχει δρόμο για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, εάν εξαιρέσουμε τον Απόλλωνα, ο οποίος έχει μείνει αρκετά πίσω. Όλα τα άλλα είναι ανοιχτά".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ