ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Σταυρόπουλος στο Sport24.gr: "Αλλιώς ονειρευόμουν την αποχώρησή μου από τον Πανιώνιο"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ποδοσφαιριστής της Ρετζίνα, Δημήτρης Σταυρόπουλος, μιλάει στο Sport24.gr για τη νέα σελίδα της καριέρας του, το μεγάλο του όνειρο, όπως φυσικά και για την δύσκολη χρονιά του Πανιωνίου.

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια αποφάσισε να αφήσει τον Πανιώνιο. Με τη φανέλα του Ιστορικού γαλουχήθηκε, έζησε μεγάλες στιγμές, ενώ κατόρθωσε να παίξει μαζί της μέχρι και στην Ευρώπη σε ηλικία 20 ετών. Ωστόσο, βίωσε και μία δύσκολη χρονιά, η οποία συνδυάστηκε με τον υποβιβασμό της ομάδας της Νέας Σμύρνης στη Super League 2.

Έτσι ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ο Σταυρόπουλος έκανε το ταξίδι για την Ιταλία, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την Ρετζίνα, ομάδα που αγωνίζεται στην Serie B του ιταλικού πρωταθλήματος.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον πρώην, πλέον, ποδοσφαιριστή του Ιστορικού, όπου μας μετέφερε τις πρώτες εντυπώσεις του από την νέα του περιπέτεια, τους στόχους της καριέρας του, ενώ φυσικά μας περιέγραψε τη δύσκολη χρονιά που έζησε με την ομάδα του Πανιωνίου.

"H αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για μένα γιατί τόσα χρόνια όντας παίκτης του Πανιωνίου και στις ακαδημίες μεγαλωμένος εκεί πέρα, δεν έχω φύγει ουσιαστικά από το σπίτι μου. Είναι μία πρόκληση για μένα, η οποία πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε κάτι αρκετά καλό και ευελπιστώ ότι μέσα από αυτήν την ομάδα θα γίνω καλύτερος και σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος. Πιστεύω ότι θα πάει αρκετά καλά η χρονιά" ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Σταυρόπουλος δίνοντας μας την πρώτη γεύση από το τι περιμένει στην καινούργια του ομάδα.

Σταυρόπουλος στο Sport24.gr: "Αλλιώς ονειρευόμουν την αποχώρησή μου από τον Πανιώνιο"

"Η αλήθεια είναι ότι με υποδέχθηκαν όλοι εδώ πέρα με θερμό τρόπο και οι συμπάικτες και οι προπονητές, όλο το σταφ, ακόμη και ο κόσμος. Αυτό μου έδωσε ένα μαξιλαράκι, ότι μπορώ να προσαρμοστώ ακόμη πιο γρήγορα και πως μπορώ να δώσω έτσι τον καλύτερο εαυτό μου".

Η απόφαση για την μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού δεν ήταν κάτι ξαφνικό, αλλά όπως περιγράφει ο ίδιος ο Σταυρόπουλος, ήταν κάτι το οποίο επεδίωκε από το ξεκίνημα της καριέρας του: "Από μικρό παιδί που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο και όσο περνούσε ο καιρός και γινόταν όλο και πιο επαγγελματικό το θέμα, το όνειρο μου ήταν να παίξω σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Από εκεί και πέρα πίστευα ότι από την στιγμή που θα πάω στο εξωτερικό, όταν θα ένιωθα έτοιμος, θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου. Το είχα ξεκαθαρίσει και με το γραφείο που με εκπροσωπεί ότι θέλω να φύγω στο εξωτερικό. Η Ρετζίνα είχε αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον μέσω του ατζέντη μου και εφόσον ήρθε το όλο θέμα με τον Πανιώνιο, δυστυχώς, έτσι, αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα".

Δεν έρχονται τα όνειρα ακριβώς έτσι όπως τα θέλεις

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου έζησε μία πολύ δύσκολη σεζόν με την φανέλα του Ιστορικού. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, κάτι το οποίο δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να συνδυαστεί με την αποχώρησή του από την ομάδα: "Αλλιώς ονειρευόμουν την αποχώρησή μου από τον Πανιώνιο, αλλά δεν γίνεται πάντα όλα τα όνειρα να έρχονται ακριβώς έτσι όπως τα θέλεις. Με στεναχώρησε, όπως και όλους τους άλλους στο σύλλογο, που η ομάδα δεν είχε φτάσει στο στόχο που είχε θέση εξ αρχής. Η όλη κατάσταση μας αφήνει μία πικρία, ήθελα πολύ να εκπληρώσω αυτόν τον στόχο, δεν ήταν μόνο όλων αυτών που ασχολούνταν με την ομάδα, το είχα βάλει αλλιώς στο μυαλό μου και στην καρδιά μου, να τον εκπληρώσω".

Ο Πανιώνιος πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία στα playouts. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης παρά το γεγονός ότι ήταν το απόλυτο άουτσαϊντερ έδωσε μάχη με Ξάνθη και Παναιτωλικό και άγγιξε το... όνειρο της παραμονής. Ωστόσο, τα αποτελέσματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της διαδικασίας δεν έφεραν και την εκπλήρωση του στόχου. Ο άνθρωπος που κατάφερε να γυρίσει το τσιπάκι στον Ιστορικό ήταν ο Λεωνίδας Βόκολος, ο οποίος μπόρεσε να δώσει έμπνευση στην ομάδα να κυνήγει την σωτηρία.

SUPERLEAGUE / PLAY-OUT / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OUT / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο κ. Βόκολος και ήταν το ματς πριν τα playouts με την ΑΕΚ, η ομάδα άρχισε να δείχνει ένα τελείως άλλο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε αυτόν τον άνθρωπο. Έδωσε στην ομάδα τη βάση, το νόημα της οικογένειας, τη δίψα και το πάθος στο γήπεδο και την ψυχολογία στους πάικτες. Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν την όλη προσπάθεια που έκαναν όλοι οι άνθρωποι και οι προπονητές" τονίζει για τον πρώην προπονητή του ο Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Ένα όνειρο που ονειρεύεστε μαζί, θα πετύχει

Ο Λεωνίδας Βόκολος έδωσε τεράστιο κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του και ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός αποκαλύπτει μία συμβουλή του προπονητή τους στα playouts, ώστε να πιστέψουν στην παραμονή στην κατηγορία: "Από την αρχή είχαμε πιστέψει. Θα πω μία φράση που την βίωσα πραγματικά μέσω του κ. Βόκολου, ο οποίος μας έλεγε κάθε φορά ότι "ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μόνος σου μπορεί απλά να μείνει και όνειρο, αλλά ένα όνειρο που το ονειρεύεστε όλοι μαζί είναι σίγουρο ότι θα πετύχει". Από την αρχή πιστέψαμε στο ίδιο όνειρο, ότι ενώ δεν υπολογίζει κανείς την ομάδα, εκείνη θα ανταπεξέλθει σε όλα τα σημεία και σε όλους τις παραμέτρους που χρειάζεται για να σωθεί. Από εκεί και πέρα είναι κάποια άλλα θέματα που δεν βοήθησαν αυτή την ομάδα να εκπληρώσει αυτούς τους στόχους".

Ο Πανιώνιος είναι μία ιστορική ομάδα και η πίεση, ιδιαίτερα από τον κόσμο, ήταν υπαρκτή. Αυτή η πίεση λειτούργησε κάποιες φορές ευεργετικά στην ομάδα, ενώ άλλες φορές δεν πρόσφερε την απαιτούμενη βοήθεια: "Η πίεση υπήρχε πάντα. Ευτυχώς στα playouts βγήκε σε γενικό πλαίσιο σε θετικό πρόσημο στους αγώνες. Αλλά υπήρχαν και στιγμές μέσα στην χρονιά που αυτή η πίεση δεν βοήθησε τους ποδοσφαιριστές και στην ομάδα".

SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Μπορεί να ήταν πιθανότερο, αλλά να πω την αλήθεια δεν είμαι άνθρωπος που βασίζεται στα αν και τις υποθέσεις. Δεν ξέρεις τι θα γινόταν, όπως δεν ξέρεις τι θα γινόταν, αν ήταν κάποιος άλλος στον Πανιώνιο. Απλά από την στιγμή που ήρθε ο κ. Βόκολος δείξαμε ένα άλλο πρόσωπο και μένω σε αυτό".

Ο Πανιώνιος θα βρει την αληθινή ιστορική του εικόνα

Πλέον, ο Πανιώνιος θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία και το μέλλον του είναι αβέβαιο. Όμως ο Σταυρόπουλος θεωρεί ότι τελικά ο Ιστορικός θα καταφέρει να περάσει τις δύσκολες στιγμές που βιώνει και θα επιστρέψει στην Super League, εκεί όπου ανήκει: "Η όλη κατάσταση είναι δύσκολη στον Πανιώνιο, αλλά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου και το πιστέυω ότι μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις θα βρει κάποια στιγμή την αληθινή του ιστορική εικόνα και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει και το εύχομαι προαγματικά να το πετύχει αυτό".

Πάντως, για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει ζήσει την αγωνιστική άνοδο του Πανιωνίου, με ευρωπαϊκή συμμετοχή και καλές παρουσίες στο πρωτάθλημα, η πτώση είναι βαριά, όμως εξήγηση υπάρχει για τον Σταυρόπουλο: "Είχα παίξει με την Μακάμπι στο εντός έδρας των προκριματικών του Europa League το 2017 στην Νέα Σμύρνη. Δυστυχώς είναι δύσκολο για μία ομάδα η οποία μέσα από τις δυσκολίες που είχε πριν βγει Ευρώπη καταφέρνει να κάνει ένα τόσο τεράστιο βήμα, ενώ είχε διαφορετικούς στόχους. Όταν υπάρχει όλη αυτή η χάρα και οι καλές στιγμές είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, να διαχειριστείς να μείνεις σε αυτό το επίπεδο. Επίσης έφυγαν πολλοί παίκτες, ο Πανιώνιος άλλαζε κάθε χρόνο σχεδόν όλον του τον κορμό".

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πλέον, ο Δημήτρης Σταυρόπουλος βλέπει το μέλλον του με αισιοδοξία σε ένα νέο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Το μεγάλο όνειρο είναι η μεταγραφή σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ, όπως φυσικά και η παρουσία στην Εθνική Ελλάδας: "Αυτή την στιγμή ονειρεύομαι να πετύχω στην Ρετζίνα, μαζί με τους στόχους της ομάδας να εκπληρωθούν και οι δικοί μου. Από εκεί και πέρα, το μέλλον δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει για τον καθένα, την υγεία μας να έχουμε και πιστεύω ότι θα υπάρξουν ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Ονειρεύομαι να παίξω και στο ιταλικό πρωτάθλημα και στο ισπανικό και στο αγγλικό και γενικότερα σε ομάδα τεράστιου βεληνεκούς, που παίζει σε επίπεδο Champions League. Το μεγαλύτερο όνειρο απ' όλα είναι όμως το εθνόσημο, να παίξω με την Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση".

Τέλος, ο Έλληνας αμυντικός δεν αποκλείει μία επιστροφή στην Ελλάδα, όμως ο κύριος στόχος είναι η καθιέρωση στο εξωτερικό: "Ποτέ δεν λέω όχι, αν και αυτή την στιγμή στόχος μου είναι να καθιερωθώ σε αυτήν την ομάδα και το μέλλον να με πάει σε άλλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Αλλά δεν ξέρεις ποια θα είναι η συνέχεια."

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ