ΠΑΟΚ

"Είμαστε Έλληνες, δεν είμαστε Ρώσοι"

"Είμαστε Έλληνες, δεν είμαστε Ρώσοι"

Ο Σύλλογος Παλιννοστούντων Ελλήνων Ποντίων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έδωσε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την οποία θεωρεί ρατσιστική. Αναλυττικά όσα αναφέρουν.

Ο Σύλλογος Παλιννοστούντων Ελλήνων Ποντίων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έδωσε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη, την οποία θεωρεί ρατσιστική.

"Ο Ιβάν Σαββίδης, ένα εξέχον μέλος της κοινότητάς μας, δέχεται προσβολές. Στο πρόσωπο του προσβάλουν και εμάς, παίζοντας το χαρτί του εθνικού διχασμού. Βρισκόμαστε εδώ, στην Ελλάδα, βάσει νόμου δικαιώματος επαναπατρισμού. Ο ρατσισμός και η Ελλάδα είναι έννοιες ασυμβίβαστες.

Είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Είμαστε Έλληνες, δεν είμαστε Ρώσοι. Κουβαλάμε τη γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα της χώρας στην οποία επιστρέψαμε. Είμαστε πολύ νευριασμένοι αλλά και στεναχωρημένοι από τα όσα ακούστηκαν για εμάς αλλά και έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους των συλλόγων μας, τον Ιβάν Σαββίδη", τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ταμίλα, ενώ και άλλα μέλη στις ομιλίες του ζήτησαν από τον Ολυμπιακό να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό και να ζητήσει συγγνώμη γι' αυτόν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ