ΠΑΟΚ

Η "γενιά του Μίχελ" σε αναμονή

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το καλοκαίρι του 2019 εκπνέουν τα συμβόλαια των Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Σάχοβ και Μπίσεσβαρ. Πέντε ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2015, συν τους Μαλεζά, Γλύκο και Σιαμπάνη που είναι, ωστόσο, διαφορετικές περιπτώσεις

Στον ΠΑΟΚ από την αρχή της προετοιμασίας είχαν αποφασίσει ότι θα περιμένουν να ανοίξουν το φάκελο των ανανεώσεων με τους πέντε μετά το τέλος της προσπάθειας για την είσοδο της ομάδας στους ομίλους τουChampions League.

Μια απόφαση που πάρθηκε με βάση το κίνητρο που θα είχαν οι παίκτες που αν εξαιρέσει κανείς τον Σάχοβ, προορίζονταν εξ αρχής να είναι βασικοί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού. Έτσι και αλλιώς Κρέσπο και Βαρέλα είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, ο Κάνιας το ίδιο, μέχρι τουλάχιστον να φτάσει στο 100% ο Βέρνμπλουμ και ο Μπίσεσβαρ λογιζόταν ως βασικός μέχρι τον τραυματισμό του στο τελευταίο φιλικό του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι πως κάποιες επιφανειακές πάντως επαφές με κάποιους από αυτούς έχουν ήδη γίνει, ωστόσο καμία πρόταση δεν έχει ακόμη κατατεθεί σε κανέναν. Οι πέντε μπορούν από την αρχή του 2019 να διαπραγματευτούν το ποδοσφαιρικό τους μέλλον, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει λόγους να μην ανησυχεί και πολύ.

Πρώτα από όλα γιατί γνωρίζει πως δύσκολα θα προκύψουν ενδιαφερόμενοι που μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερα συμβόλαια από αυτά που έχουν στον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά κανείς από τους προαναφερόμενους ποδοσφαιριστές ακόμη και τώρα δεν έχει δείξει τάσεις φυγής και αυτό ισχύει και για τον Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός που αναζητεί και πάλι ρόλο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κρούσεις από ομάδες του τουρκικού πρωταθλήματος ωστόσο προτίμησε να παραμείνει στην Τούμπα δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις προθέσεις του για το μέλλον.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις, όταν ξεκινήσουν θα είναι εύκολες. Οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι έχουν διαταράξει τις μισθολογικές κλίμακες εντός της ομάδας και είναι λογικό ότι από παίκτες, κυρίως από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, Κρέσπο και Βαρέλα θα προκύψουν αυξημένες απαιτήσεις.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΣ

Το σίγουρο είναι ότι το τι θα συμβεί με τα συμβόλαια που λήγουν έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Και αυτό διότι αφορούν τους παίκτες που αποκτήθηκαν το πρώτο καλοκαίρι στο οποίο ο Λούμπος Μίχελ είχε την ευθύνη των μεταγραφών του ΠΑΟΚ.

Εκτός από τους Κρέσπο, Βαρέλα, Σάχοβ, Κάνιας και Μπίσεσβαρ είχαν το καλοκαίρι του 2015 είχε αποκτηθεί επίσης ο Μάτος, ο οποίος ήδη έχει επεκτείνει το συμβόλαιο που υπέγραψε τότε και ο Κάμπος. Ο Αγκολέζος προσπάθησε, έχοντας στα χέρια του την πρόταση της Αλανιασπόρ, να πιέσει τους ανθρώπους του Δικέφαλου να συζητήσουν για ένα νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές αλλά δεν τα κατάφερε και αποτελεί ήδη παρελθόν. Μια περίπτωση που είναι ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσουν και στις υπόλοιπες οι επιτελείς του ΠΑΟΚ.

Photο credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ