ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: "Να βρίσκω τους παίκτες που θα έχουν τη φρεσκάδα να μας δώσουν τη νίκη"

Λουτσέσκου: "Να βρίσκω τους παίκτες που θα έχουν τη φρεσκάδα να μας δώσουν τη νίκη"
EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Μπατέ στάθηκε στη νοοτροπία που πρέπει να συνεχίσει να δείχνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίζει τα παιχνίδια του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-1 της Μπατέ, πήρε το πρώτο του τρίποντο στον όμιλο του Europa League και φυσικά ικανοποίησε στον απόλυτο βαθμό τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στάθηκε στη νοοτροπία που δείχνει η ομάδα του ενώ σε ερώτηση για τη χρησιμοποίηση του Ζαμπά ως βασικού τόνισε πως η δουλειά του είναι να βρίσκει τους παίκτες που θα δίνουν τις νίκες στην ομάδα του.

"Είναι αλήθεια ότι είχαμε μια δύσκολη περίοδο και συνεχίζουμε να έχουμε, θα ήθελα να κάνω μια ανάλυση μετά το παιχνίδι με τον Απόλλων, σε δυο μέρες έχουμε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι, το κάθε ματς είναι σημαντικό, σήμερα ήταν για την Ευρώπη, σε δυο μέρες για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το πιο σημαντικό για εμάς, είναι να κρατήσουμε αυτή τη νοοτροπία, τη θέληση για να παλέψουμε, για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε παιχνίδια. Είναι σημαντικό να έχουμε τον κάθε παίκτη έτοιμο, να βοηθήσει την ομάδα είτε χρησιμοποιηθεί για πέντε λεπτά, είτε περισσότερο, είτε να μην παίξει αλλά να είναι έτοιμος να μας βοηθήσει, γιατί μόνο σαν γκρουπ μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα".

Για τον όμιλο:
"Δεν θα συγκρίνω καταστάσεις γιατί και οι τέσσερις ομάδες είναι διαφορετικές μεταξύ τους και το κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική κατάσταση, σήμερα παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που κέρδισε το πρώτο παιχνίδι στον όμιλο και ήμασταν αποφασισμένοι για να κερδίσουμε και εμείς το ματς. Η ΜΠΑΤΕ είναι μια ομάδα με εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μια οργανωμένη ομάδα, την αναλύσαμε και την ίδια ώρα ξέραμε ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη, απλά σήμερα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος".

Για την επιλογή να βάλει βασικό τον Ζαμπά:
"Αυτή είναι η δουλειά μας, να αναλύσουμε τις καταστάσεις και να τις αξιολογήσουμε σωστά ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και όπως σας είπα, την ίδια στιγμή να βλέπουμε την πιο ευρεία εικόνα, εγώ σαν προπονητής, θα πρέπει να έχω πλήρη εικόνα να βρίσκω τους παίκτες που θα έχουν και την πνευματική φρεσκάδα, την οποία χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να μας δίνουν τη νίκη".

Παράλληλα σημείωσε ότι:
"Ο συνδυασμός του Μπίσεσβαρ με τον Βιεϊρίνια μας έδωσε ένα φανταστικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκης και ειλικρινά σήμερα όλη η ομάδα ήταν σε υψηλό επίπεδο, το απολαύσαμε".

Ερωτηθείς για την χρησιμοποίηση του Τόσκα:
«Ο κάθε παίκτης δίνει υποστήριξη στη δουλειά της ομάδας, δεν είναι θέμα κάποιος να είναι καλύτερος και να παίξει παραπάνω αλλά να είναι διαθέσιμος όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Είχαμε και έχουμε μια άμυνα η οποία κάνει καλή ανάπτυξη, αμύνεται καλά, όσο πέρυσι έτσι και φέτος και πιθανόν όλα αυτά τα παιχνίδια κάθε δυο ή τρεις ημέρες, θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να δίνουμε φρεσκάδα σε κάποιους παίκτες, πηγαίνοντας σε κάποιες αλλαγές, το ίδιο συνέβη με τον Μάτος, σήμερα με τον Βιεϊρίνια, είναι καλό ότι έχουμε τρεις παίκτες που μπορούν να εναλλάσσονται».

Για την αλλαγή του Βιεϊρίνια που έπαιξε μπροστά στην επίθεση και αν ήταν μια δοκιμή ενόψει της συνέχειας:
«Ο Βιεϊρίνια είναι ο αριστερός μας μπακ, είναι ο παίκτης που έχει παίξει από την αρχή της σεζόν, αυτή είναι η θέση του και τον έβαλα μπροστά γιατί ο Ζαμπά είχε ένα μικρό πρόβλημα και ήταν ο μόνος παίκτης που μπορούσε να παίξει σε αυτή τη θέση».

Τέλος υπογράμμισε:
«Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, προετοιμάζεσαι με συγκεκριμένο τρόπο αλλά πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις καταστάσεις μέσα στο γήπεδο, οι παίκτες έκαναν μια φανταστική δουλειά και διαχειρίστηκαν σωστά την αναμέτρηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ