ΠΑΟΚ

Μάουρο Σίλβα: "Είδα στον Ντούγκλας τον νέο Καζεμίρο"

Μάουρο Σίλβα: "Είδα στον Ντούγκλας τον νέο Καζεμίρο"

Ο αρχισκάουτ της Κορίνθιανς, Μάουρο Σίλβα, μιλά στο Sport24.gr για τον Ντούγκλας Αουγκούστο. Τι μπορεί να δώσει τακτικά στον ΠΑΟΚ, τι συμβαίνει με την αρθρίτιδα και ποιον παίκτη του θύμιζε όταν εισηγήθηκε την απόκτησή του από τη Φλουμινένσε.

Ο Ντούγκλας Αουγκούστο αναμένεται στην Ελλάδα για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος μέσος αποτελεί μια επένδυση για το Δικέφαλο.

Δεν είναι, ωστόσο, μια κίνηση σε αχαρτογράφητα νερά. Στα 22 του ο Νοτιοαμερικανός έχει φορέσει τις φανέλες δύο εκ των μεγαλυτέρων ομάδων της χώρας: Φλουμινένσε και Κορίνθιανς.

O εδώ και 13 χρόνια αρχισκάουτ της Κορίνθιανς, Μάουρο Σίλβα (δεν είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ντεπορτίβο) αναλύει στο Sport24.gr τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 22χρονου Βραζιλιάνου.

Μάουρο Σίλβα: "Είδα στον Ντούγκλας τον νέο Καζεμίρο"

Ο άνθρωπος που ανίχνευσε το ταλέντο των Παουλίνιο ( Τότεναμ, Μπαρτσελόνα), Φελίπε (Πόρτο, Ατλέτικο), Μάλκομ (Μπορντό, Μπαρτσελόνα), Ματέους Περέιρα ( Γιουβέντους) και Αράνα (Σεβίλλη) εξηγεί γιατί εισηγήθηκε την απόκτηση του Βραζιλιάνου επικείμενου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ και ποια είναι η θέση του στο γήπεδο.

"Όταν τον είδα πρώτη φορά στη Φλουμινένσε, κατάλαβα ότι αυτός ταιριάζει για την Κορίνθιανς. Εμείς παίζουμε πάντα με δύο μέσους. Είναι αριστεροπόδαρος, έχει την καλή πάσα. Εισηγήθηκα αμέσως να τον πάρουμε. Θυμάμαι ότι όταν παρέδωσα την έκθεσή μου τον περιέγραψα ως "νέο Καζεμίρο"".

Τι μπορεί να δώσει ο Ντούγκλας Αουγκούστο στον ΠΑΟΚ; Τι μπορούμε να περιμένουμε στην Τούμπα από τον Βραζιλιάνο; Πώς μπορεί να βοηθήσει τακτικά τους πρωταθλητές Ελλάδας;

"Έχει την καλή κοντινή και μακρινή πάσα. Του αρέσει να υποδέχεται την μπάλα, να την κουβαλά μερικά μέτρα και να ψάχνει τους ακραίους. Δεν μπορώ να πω ότι είναι καθαρό εξάρι ή καθαρό οκτάρι. Παίζει και στις δύο θέσεις το ίδιο καλά κατά τη γνώμη μου.

Μάουρο Σίλβα: "Είδα στον Ντούγκλας τον νέο Καζεμίρο"

Ίσως να πει κανείς ότι είναι ένα εξάρι που έχει δημιουργικά προσόντα. Η πάσα τόσο κοντινή, όσο και μακρινή είναι το ατού του. Δεν εισηγήθηκα μόνο γι' αυτό το λόγο την απόκτησή του. Ανεβαίνει όταν επιτίθεται η ομάδα, ακολουθεί τη φάση. Πατά περιοχή. Δοκιμάζει το σουτ του".

Η μετακίνηση από τη Φλουμινένσε στην Κορίνθιανς λογική. Από μία μεγάλη ομάδα της χώρας σε μία άλλη. Γιατί, όμως, δόθηκε δανεικός στην Μπαΐα; Τι ισχύει με το πρόβλημα που εντοπίστηκε (αντιδραστική αρθρίτιδα);

"Στη Βραζιλία θεωρούσαν ότι ήταν θέμα χρόνου να παίξει στην Ευρώπη. Τα χαρακτηριστικά του το μαρτυρούν. Ζήτησε ο ίδιος να φύγει από την Κορίνθιανς, όταν άλλαξε ο προπονητής. Στην Μπαΐα ανέλαβε ο Έντερσον Μορέιρα ως προσωρινός. Τον είχε στη Φλουμινένσε και τον γνώριζε. Αποφάσισε να πάει. Δικαιώθηκε, καθώς έπαιξε βασικός. Είναι από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος στις εννιά πρώτες αγωνιστικές.

Μάουρο Σίλβα: "Είδα στον Ντούγκλας τον νέο Καζεμίρο"

Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Πέρασε από τις εξετάσεις δύο κορυφαίων ιατρικών επιτελείων όπως της Φλουμινένσε και και της Κορίνθιανς, ο οποίος είναι ο καλύτερος γιατρός της Νοτίου Αμερικής. Δεν έβγαλε προβλήματα. Λογικό είναι να έχει κάποια διάστημα απουσίας. Δεν τον έχει επηρεάσει".

Ο Ντούγκλας Αουγκούστο έκανε τα όνειρά του τατουάζ, πριν γίνουν πραγματικότητα. Η παιδική του ηλικία διόλου εύκολη. Το ποδόσφαιρο ήταν όνειρο, διέξοδος για τον ίδιο, όπως έχει εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του.

"Το ποδόσφαιρο ήταν μονόδρομος για τον Ντούγκλας. Όπως, άλλωστε, για τα περισσότερα παιδιά στη Βραζιλία. Δεν είχε χρήματα ούτε για τις μετακινήσεις του. Ήταν μια διέξοδος. Γι' αυτό κι έκανε τα πάντα για να πετύχει".

Στη Θεσσαλονίκη θα βρει έναν καλό του φίλο. Ο Λέο Ζαμπά, μαζί με τους Λέο Μάτος, Ροντρίγκο Σοάρες, Πέντρο Ενρίκε θ' αναλάβουν την ένταξή του στην ομάδα. Ο Μάουρο Σίλβα στέκεται στον πρώτο κι εκτιμά ότι στον ΠΑΟΚ θα εκτοξευθεί η καριέρα του.

"Έπαιξαν μαζί με τον Λέο Ζαμπά. Θα τον βοηθήσει στην προσαρμογή. Πέρα από το γεγονός ότι είναι δύο συμπατριώτες σε μια ξένη χώρα, είναι και φίλοι. Θα χρειαστεί βοήθεια στην αρχή. Ο ρυθμός στην Ευρώπη είναι διαφορετικός. Είμαι σίγουρος ότι θα εκτοξευθεί στον ΠΑΟΚ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσάρλυ: Από wonderkid στα 19 ο Ντούγκλας, στα 22 στην Ελλάδα
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ