ΠΑΟΚ

Μίσιτς: O νέος ηγέτης στον άξονα του ΠΑΟΚ

Μίσιτς: O νέος ηγέτης στον άξονα του ΠΑΟΚ

Γιατί ο ΠΑΟΚείναι αναγκασμένος να χτίσει γύρω από τον Γιόζιπ Μίσιτς την μεσαία του γραμμή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο

Η συμφωνία με το Γιόζιπ Μίσιτς θα κρατήσει τον Κροάτη μέσο στην Τούμπα για τρία επιπλέον χρόνια. Ο 25χρονος πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 5 γκολ και 11 ασίστ φέτος και λογικά θα είναι ένας από τους ηγέτης της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΦ ΤΟΥ ΠΑΟΚ 2020-21

Πως διαμορφώνει τα δεδομένα στον άξονα η συμφωνία με τον Μίσιτς; Από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ του Δικεφάλου συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ έχουν και για την επόμενη σεζόν εκτός του Μίσιτς οι Άντερσον Εσίτι, Ντόουγκλας Αουγκούστο, ο Ομάρ Ελ Καντουρί και ο Πόντους Βέρνμπλουμ.

Το συμβόλαιο του Μαροκινού εκπνέει το καλοκαίρι του 2021 ενώ αυτά των Εσίτι και Αουγκούστο λήγουν τον Ιούνιο του 2023. Ο Βέρνμπλουμ που έχει να αγωνιστεί από το Δεκέμβριο του 2018 δεσμεύεται με τον ΠΑΟΚ και αυτός μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Από τους δανεικούς κεντρικούς χαφ θα επιστρέψουν ο Έργκους Κάτσε που πριν φύγει για τη Λάρισα ανανέωσε για έναν επιπλέον χρόνο το συμβόλαιο που έληγε το καλοκαίρι και ο νεαρός Κώστας Μπαλογιάννης από το Βόλο. Στον ΠΑΟΚ ανήκει και ο Τιμπό Μουλέν, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι χωρίς να έχει υπάρξει ενημέρωση για επέκταση του πριν φύγει δανεικός.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Στο ρόστερ του Δικεφάλου ανήκει ο Μαουρίσιο με το συμβόλαιο του όμως να τελειώνει στο τέλος της φετινής σεζόν. Για την ώρα δεν έχει προκύψει κάποια πρόταση για την ανανέωση του και με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή δύσκολα θα προκύψει μια τέτοια πρόθεση. Ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ μπει στη διαδικασία συζητήσεων θα πρέπει να είναι δεδομένο ότι η πρόταση που θα κατατεθεί θα προβλέπει μικρότερες αποδοχές από αυτές του συμβολαίου που βρίσκεται τώρα σε ισχύ.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο ΠΑΟΚ θα χτίσει τον άξονα της μεσαίας του γραμμής γύρω από το Γιόζιπ Μίσιτς, ιδίως αν μείνει τελικά ελεύθερος ο Μαουρίσιο. Με την επιστροφή του Βέρνμπλουμ στην αγωνιστική δράση να παραμένει ερωτηματικό, με τον Καντουρί να έχει σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδ0 τάσεις φυγής ο Κροάτης είναι αυτός που θα αποτελεί και την επόμενη σεζόν σημείο αναφοράς για το κέντρο του Δικεφάλου.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ ΤΟ "BUY OUT" ΤΟΥ ΜΙΣΙΤΣ

Ο Μίσιτς υπέγραψε χθες τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και αυτό που απομένει είναι να πληρωθεί η ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η καταληκτική ημερομηνία για να πληρωθεί το buy out του 25χρονου χαφ είναι η 29η Μαΐου, όποτε και ο Δικέφαλος θα πρέπει να την ενεργοποιήσει. Η ρήτρα είναι περίπου 2 εκατομμύρια, ποσό το οποίο, με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Μίσιτς μοιάζει με… ευκαιρία, έστω και αν οι Πορτογάλοι θα διατηρήσουν ένα ποσοστό 20% σε περίπτωση μεταπώλησης του.

Ο ΠΑΟΚ στο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Κροάτη του έβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες ρήτρα 10 εκατομμύριων ευρώ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ