ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει και μάλιστα πολύ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Το 1/3 των ποδοσφαιριστών στους οποίους στηρίχθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου την αγωνιστική περίοδο του νταμπλ, δεν θα είναι στη διάθεσή του στην έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν.

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη Ρουμανία, μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, τόνισε ότι θα είναι μεγάλο ρίσκο ενόψει της συμμετοχής του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League να υπάρξουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ του.

"Θα πάρουμε μεγάλο ρίσκο αν θα πρέπει να ετοιμάσουμε μια νέα ομάδα σε ένα μήνα προετοιμασίας για τα προκριματικά του Champions League", είχε πει ο Ρουμάνος τεχνικός, ωστόσο η επιθυμία του πολύ απέχει από το να γίνει πράξη σύμφωνα με τα δεδομένα που σήμερα ισχύουν.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΠΟΥΝ

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τουλάχιστον το 1/3 των ποδοσφαιριστών στους οποίους στηρίχθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ την αγωνιστική περίοδο δεν θα είναι διαθέσιμο για διαφορετικούς λόγους όταν η αποστολή του Δικέφαλου θα αναχωρεί για την Ολλανδία την 1η Ιουλίου για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά.

Οι ποδοσφαιριστές που έφτασαν πέρυσι σε διψήφιο αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα , μαζί με τον Πρίγιοβιτς που αποχώρησε το περασμένο Γενάρη, ήταν 18: Κρέσπο, Πασχαλάκης, Μπίσεσβαρ, Βαρέλα, Μάτος, Βιεϊρίνια, Ζαμπά, Πέλκας, Σάκχοφ, Άκπομ, Λημνιός, Μαουρίσιο, Καντουρί, Κάνιας, Σβιντέρσκι, Βέρνμπλουμ και Ολιβέιρα. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται παίκτες όπως οι Γιαννούλης, Μίσιτς, Ενρίκε και Ίνγκασον, που υπολογίζονταν μόνο στο δεύτερο μισό της σεζόν, ωστόσο θα θεωρούνται "παλιοί" στο ρόστερ του Δικέφαλου.

Με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα από την πρώτη προπόνηση θα λείπουν οι Σάκχοφ και Κάνιας, που μένουν ελεύθεροι, ο Καντουρί που παραχωρείται στην Σταντάρ Λιέγης, ο Ολιβέιρα του οποίου ο δανεισμός από την Πόρτο έληξε. Από εκεί και πέρα, οι τραυματίες Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο θα συνεχίζουν την αποθεραπεία τους, ενώ ερωτηματικό θα παραμένει η κατάσταση του Βέρνμπλουμ.

Ο Σουηδός έχει ολοκληρώσει τη δική του θεραπεία για τη ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα βρίσκεται νωρίτερα από τους υπόλοιπους στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε τεστ ετοιμότητας, που θα δείξουν το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Έξι τουλάχιστον, αν όχι επτά ποδοσφαιριστές που ανήκαν στο γκρουπ των βασικών για το Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα είναι στη διάθεση του.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ

Κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει σε μεγάλο βαθμό την ισχύ του μεγαλύτερου όπλου που είχε την περασμένη σεζόν και δεν ήταν άλλο από την ομοιογένεια του ρόστερ του. Και μάλιστα αυτό συμβαίνει για το πρώτο στάδιο της επόμενης σεζόν που είναι πολύ σημαντικό. Και αυτό διότι θα κρίνει έναν από τους σημαντικούς στόχους της χρονιάς, την είσοδο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League.

Πόσο σημαντική μπορεί να είναι αυτή η παράμετρος; Θα φανεί στο διάστημα της προετοιμασίας. Το σίγουρο είναι ότι ο Λουτσέσκου θα χρειαστεί πολύ δουλειά στις πέντε εβδομάδες που θα έχει στη διάθεση του για να ετοιμάσει το Δικέφαλο για το πρώτο επίσημο του παιχνίδι της σεζόν στις 6 ή 7 Αυγούστου. Ο Ρουμάνος που πέρυσι τέτοιο καιρό θεωρούσε σημαντική αλλαγή στο ρόστερ της ομάδας του την παραχώρηση του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη με δανεισμό στον ΟΦΗ και που πιστεύει ότι η ομοιογένεια της ομάδας του είναι πιο σημαντική από κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, όσο ποιοτικός και αν είναι.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Λίγες ημέρες πριν από την πρώτη προπόνηση της χρονιάς, που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τετάρτη, 26/6, τα νέα πρόσωπα της προετοιμασίας λογικά θα είναι τέσσερα. Ο Ροντρίγκο Σοάρες, που ανακοινώθηκε ήδη επίσημα, ο Ισμαέλ Σίλβα που αναμένεται αύριο, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη και οι Ζίβκοβιτς, Μελιόπουλος που έχουν ήδη συμφωνήσει με το Δικέφαλο. Ο Λάζαρος Λάμπρου που επιστρέφει, ήταν και στην περυσινή προετοιμασία στην Ολλανδία.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ