ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Δεν περίμενε τοlimitupτου Τσίμιροτ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ιταλικός χορός εκατομμυρίων που στήνεται γύρω από τον Γκόϊκο Τσίμιροτ δεν αφορά πλέον τον ΠΑΟΚ αφού δεν φρόντισε να διατηρήσει δικαιώματα μεταπώλησης, όταν τον έδινε στην Σταντάρ!

Ακόμη και αν όντως ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε Ρόμα και Νάπολι εκτινάξει την χρηματιστηριακή αξία του Γκόικο Τσίμιροτ στα ύψη, μόνο η Σταντάρ Λίεγης θα επωφεληθεί οικονομικά.

Και αυτό διότι, όσο και αν μοιάζει παράδοξο, ο ΠΑΟΚ δεν φρόντισε στην περσινή συμφωνία για την παραχώρηση του Βόσνιου μέσου, να κρατήσει δικαιώματα για μελλοντικό ποσοστό μεταπώλησης, από την βελγική ομάδα!!.

Ο ΠΑΟΚ αγόρασε τον νεαρό Τσίμιροτ από τη Σαράγεβο τον Αύγουστο του 2015, με τον τότε τεχνικό διευθυντή Φρανκ Άρνεσεν να ξοδεύει περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποτέλεσε ρεκόρ για τη συγκεκριμένη ομάδα. Με τον Δανό να αμφισβητείται, και κάποιοι στη Θεσσαλονίκη να ρίχνουν... σκόνη στον ανεμιστήρα σε βάρος του Άρνεσεν, για το ύψος των προμηθειών που δόθηκαν σε μανατζερικά κανάλια ώστε να κλείσει το deal...

Δυόμιση χρόνια αργότερα, το Γενάρη του 2018, ο εκπρόσωπος του διεθνή Βόσνιου μέσου έφερε πρόταση από τη Σταντάρ Λιέγης, που πλησίαζε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και ο ΠΑΟΚ την αποδέχθηκε. Με τον Τσίμιροτ μάλιστα να έχει συμβόλαιο για ακόμη ενάμιση χρόνο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έως και τον Ιούνιο του 2019...

Είναι αλήθεια πως ο Τσίμιροτ πίεσε τότε για τη μεταγραφή του και παρά τις σοβαρές ενστάσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου, η διοίκηση μέσω του αθλητικού διευθυντή του δικέφαλου Λούμπος Μίχελ, αποδέχθηκε την πρόταση των Βέλγων. Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διεκδικήσει μεγαλύτερο ποσό από την πώλησή του, ωστόσο το ότι ο ίδιος ο Τσίμιροτ επέμενε για να αποχωρήσει, αποτέλεσε ισχυρό ντεσαβαντάζ για τον Μίχελ στην όποια διαπραγμάτευση...

Το γεγονός όμως, ότι δεν υπήρξε πρόβλεψη για ποσοστό μεταπώλησης υπέρ του ΠΑΟΚ (όπως είχε γίνει δηλαδή με τους Όλσεν, Γκάρι Ροντρίγκες, επίσης μεταγραφές του Άρνεσεν), μπορεί να μην είναι σύνηθες αλλά ισχύει στην περίπτωση του Βόσνιου. Και στην πράξη αποδεικνύεται/καταγράφεται ως γκράντε αστοχία καθώς ακόμη και αν τελικά δεν προχωρήσει άμεσα μια μεταγραφή του στην Ιταλία, έτσι και αλλιώς οι άνθρωποι της Σταντάρ Λιέγης τον κοστολογούν στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Στο δια ταύτα ο ΠΑΟΚ στην περίπτωση του Γκόικο Τσίμιροτ διπλασίασε σχεδόν την επένδυση που έκανε, την ώρα όμως, που οι Βέλγοι σε ενάμιση χρόνο, μέχρι το καλοκαίρι, ευελπιστούν ότι θα κερδίσουν έξι φορές τα χρήματα που έδωσαν για να τον αποκτήσουν. Αν τα καταφέρουν τότε στον ΠΑΟΚ θα έχουν "χασούρα" από 1,5 μέχρι και 4 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με το ύψος του ποσοστού μεταπώλησης που μπορούσαν και έπρεπε να είχαν βάλει στον Τσίμιροτ (είθισται σε αντίστοιχες περιπτώσεις να μπαίνει από 10 μέχρι και 30%).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ