Τι συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ και την περίπτωση του Κροάτη μέσου, Γιόσιπ Μίσιτς, και γιατί στην Πορτογαλία αμφισβητούν την παραμονή του στην Τούμπα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στην Πορτογαλία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες μέσω δημοσιευμάτων αμφισβητείται η συμφωνία που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ με τον Γιόσιπ Μίσιτς.

ADVERTISING

Αυτό που γράφεται είναι ότι από την στιγμή που ο Δικέφαλος δεν έχει καταβάλει τη ρήτρα των 2 εκατομμυρίων ευρώ στην Σπόρτινγκ, που θα του εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Κροάτη μέσου, όλα παραμένουν ανοικτά και πως ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει το καλοκαίρι στην Λισαβόνα.

Η αλήθεια είναι ότι από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει για νέο τριετές συμβόλαιο με το ποδοσφαιριστή έχει ενημερώσει τους Πορτογάλους ότι θα καταβάλει και τη ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων μέσα στα χρονικά περιθώρια που του δίνει η συμφωνία που έκανε με την Σπόρτινγκ το Γενάρη του 2019, δηλαδή στα τέλη του Μαΐου.

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Ή ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ BUY OUT;

Τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία με τελευταίο το σημερινό στο πρωτοσέλιδο της A Bola προφανώς προκύπτουν από τη Σπόρτινγκ που ίσως να επιζητά την καταβολή του buy out του Κροάτη όσο το δυνατόν συντομότερα.

ADVERTISING

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι εφόσον ο ΠΑΟΚ πληρώσει την ρήτρα του Μίσιτς ο Κροάτης ανήκει στο Δικέφαλο. Και αυτό διότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ μπορούν να εμποδίσουν τη παραμονή του στην Τούμπα ακόμη και αν μετάνιωσαν για τους όρους που συμφώνησαν με τον ΠΑΟΚ και κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Έστω και αν τα δεδομένα για τον παίκτη έχουν αλλάξει πολύ με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε φέτος με τον ΠΑΟΚ και στην Λισαβόνα άλλαξαν γνώμη και θέλουν πλέον να τον αξιοποιήσουν

ΠΡΟΤΑΣΗ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ MLS

Υπάρχει και ένα ακόμη γεγονός που δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ έχει το "πάνω χέρι" στην υπόθεση του Κροάτη. Τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του από άλλες ομάδες. Μάλιστα μια από αυτές που ενδιαφέρθηκαν ήταν και οι Σικάγο Φάιρ από το MLS που μάλιστα έβγαζαν από τα ταμεία τους το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ και τα πρόσφεραν για την απόκτηση του. Οι Αμερικάνοι την πρόταση αυτή δεν την κατέθεσαν στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας αλλά στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας ότι ο Δικέφαλος είχε ήδη συμφωνήσει με τον παίκτη και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αποκτήσει και τα δικαιώματα του από τους Πορτογάλους.

Το γεγονός ότι η περίπτωση της ομάδας από το MLS δεν προχώρησε δείχνει και την επιθυμία των ανθρώπων του Δικέφαλου να στηριχθούν στο Γιόζιπ Μίσιτς και την θέληση τους να τον κρατήσουν στην Τούμπα για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως προβλέπει η συμφωνία που έχουν με τον Κροάτη ποδοσφαιριστή.

Το θέμα της καταβολής της ρήτρας του στην Σπόρτινγκ θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, ώστε ο ΠΑΟΚ να επικυρώσει και τυπικά την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Photo credits: Eurokinissi