ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η ζωή χωρίς τον Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου,αποχώρηση του Φερνάντο Βαρέλα από τον ΠΑΟΚ δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες ενίσχυσης στην άμυνα του Δικέφαλου.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση στα στόπερ και μάλιστα άμεσα προκειμένου να έχει έτοιμη και πλήρη την αμυντική του γραμμή στους αγώνες που θα δώσει, αρχές Αυγούστου, για τα προκριματικά του Champions League. Ήδη οι άνθρωποι του Δικέφαλου, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις με τον Βαρέλα, έβλεπαν και την αγορά για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους και έχουν κάνει μια πρώτη προεργασία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τους έχει προταθεί και ένας γνώριμος στον ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστής. Για τον Μάρεκ Σούχι ο λόγος, τον αρχηγό της Βασιλείας, την οποία αντιμετώπισε το περυσινό καλοκαίρι στα προκριματικά του Champions League. Ο διεθνής με την εθνική Τσεχίας κεντρικός αμυντικός μένει στα 31 του χρόνια ελεύθερος και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Παρά το γεγονός ότι είχε στην αρχή της σεζόν έναν σοβαρό τραυματισμό, στον αχίλλειο, που τον κράτησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για τέσσερις περίπου μήνες, επέστρεψε το Φεβρουάριο και είχε συνεχόμενες συμμετοχές μέχρι τον πρόσφατο, νικηφόρο για την ομάδα του, τελικό Κυπέλλου.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ, ΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ

Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για έναν τουλάχιστον, ίσως και για δύο, στόπερ γιατί πλέον στο κέντρο της άμυνας του επικρατεί λειψανδρία. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στο βασικό αμυντικό δίδυμο με τους Κρέσπο και Βαρέλα. Στην αρχή της χρονιάς πήρε κάποιες συμμετοχές ο Εβγέν Χατσερίντι, πριν τελικά καταλήξει να είναι ξένο σώμα στην ομάδα ενώ σε κάποιους αγώνες έπαιξε στο κέντρο της άμυνας του Δικέφαλου ο, δανεικός, Αλίν Τόσκα.

Τον Γενάρη αποκτήθηκε και ο Ίνγκι Ίνγκασον, μια μεταγραφή που κόστισε στον ΠΑΟΚ 4 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να πάρει και πολλές συμμετοχές. Στο ρόστερ ανήκε και ο Στέλιος Μαλεζάς, ο οποίος πάντως δεν υπολογιζόταν από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που μένει και αυτός ελεύθερος.

Από όλους αυτούς, αν θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστα περιθώρια ανατροπής στην περίπτωση Βαρέλα, συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ έχουν μόνο ο Κρέσπο και ο Ίνγκασον. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ανήκουν και οι Χατζηισαΐας και Μιχόγεβιτς, που έπαιξαν δανεικοί σε Ατρόμητο και ΟΦΗ, αντίστοιχα, ωστόσο οι πιθανότητες τους να πάρουν μια θέση στο έμψυχο δυναμικό της επόμενης σεζόν είναι ελάχιστες.

ΙΝΓΚΑΣΟΝ, Ο ΑΝΤΙ-ΒΑΡΕΛΑ

Το πλέον πιθανό σενάριο λέει ότι το βασικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ την επόμενη χρονιά θα είναι οι Κρέσπο και Ίνγκασον. Ο Ισλανδός θα είναι αυτός που θα αναλάβει να παίξει το ρόλο του αντι- Βαρέλα στο πλευρό του Ισπανού και θα έρθει στην Τούμπα και τουλάχιστον ένας ακόμη ποιοτικός στόπερ για να αποτελεί εναλλακτική λύση των δύο. Ενδεχόμενα θα ανέβει στην πρώτη ομάδα και ένας νεαρός από την Κ-19, όπου αγωνίζονται οι Διαμαντής και Μιχαηλίδης, που θα δίνει βάθος στη θέση των κεντρικών αμυντικών στο ρόστερ του Δικεφάλου.

Το σίγουρο είναι ότι οι κινήσεις των επιτελών του ΠΑΟΚ θα πρέπει να προκύψουν σύντομα, ώστε με την έναρξη της προετοιμασίας ο Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει μαζί τους τους κεντρικούς αμυντικούς στους οποίους θα υπολογίζει από την αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Δεν τελείωσε το σίριαλ Βαρέλα!
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ