ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών του Δικεφάλου

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Super League. Το Sport24.gr αναλύει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό γιατί αρκετοί από τους παίκτες του δεν είχαν την απόδοση που θα έπρεπε σε ένα παιχνίδι με τόσο μεγάλη σημασία για την ομάδα τους. Ο Δικέφαλος εμφανίστηκε ως ένα βαθμό ευάλωτος αμυντικά και με αργή ανάπτυξη δεν μπόρεσε να γίνει παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις .

Το Sport24.gr αναλύει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Αμπέλ Φερέιρα.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Ξεκίνησε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος μετά το εντός έδρας αγώνα με τον Άρη στην 4η αγωνιστική . Μία επέμβαση έκανε σε όλο το παιχνίδι σε ένα σουτ στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου χωρίς να μπορεί να αντιδράσει στη φάση του αυτογκόλ του Γιαννούλη.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Αγωνίστηκε και πάλι στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, όπως στα προημιτελικά με τον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι κράτησε μια θέση που την γνωρίζει πολύ καλά και ανασταλτικά και δημιουργικά. Ανέβηκε πολλές φορές την πλευρά προσπάθησε να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Είχε και κάποια χτυπήματα σε φάουλ που δεν του βγήκαν.

ΙΝΓΚΑΣΟΝ: Ο Ισλανδός στο πρώτο μισό του αγώνα δεν πήρε κανένα ρίσκο, προτιμώντας να πετά την μπάλα μακριά ή ακόμη και πλάγιο όποτε αισθανόταν πίεση από τους αντιπάλους του. Έχει και αυτός ευθύνη για την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού, αλλά είχε θέληση πάθος και το έδειξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΒΑΡΕΛΑ: Βγήκε αρκετές φορές πρώτος στην μπάλα αλλά δεν είχε σιγουριά στις κινήσεις του δείχνοντας μάλλον νευρικός στις αντιδράσεις του. Λίγο έλειψε να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ αλλά το VAR του στέρησε την ευκαιρία. Στα τελευταία λεπτά εγκατέλειψε τη θέση του στο κέντρο της άμυνας και ουσιαστικά αγωνίστηκε ως επιθετικός χωρίς να δημιουργήσει ουσιαστικά κινδύνους.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Κέρδισε τις πρώτες μάχες από τον Ραντέλοβιτς τον ποδοσφαιριστή με τον οποίο ο Μαρτίνς προσπάθησε να εκπλήξει τον Φερέιρα. Έγινε όμως ο μοιραίος για την ομάδα του με την κακή αντίδραση του στην φάση του αυτογκόλ. Η αλήθεια είναι ότι δεν επηρεάστηκε από αυτήν αλλά σίγουρα τον σημάδεψε στη διάρκεια του αγώνα..

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Έκανε μάλλον κακό πρώτο ημίχρονο αφού και τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες τις έχασε αλλά και δεν κατάφερε να βοηθήσει δημιουργικά την ομάδα του στο διάστημα αυτό. Συνέχισε να είναι αρνητικός και στο δεύτερο ημίχρονο και δίκαια ο προπονητής του τον έβγαλε από το παιχνίδι βάζοντας στη θέση του τον Ελ Καντουρί.

ΜΙΣΙΤΣ: Μπήκε δυναμικά στον αγώνα έδωσε πολλές μάχες ανασταλτικά και είχε και κάποιες καλές επιθετικές ενέργειες. Ήταν ο παίκτης που είχε την μεγαλύτερη σιγουριά στις μεταβιβάσεις του και αυτός που έψαχναν οι συμπαίκτες του όταν ήθελαν να βγάλουν την μπάλα από τις πίσω ζώνες. Ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ και από τους λίγους που είχαν καθαρό μυαλό στο παιχνίδι.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο κινήθηκε μάλλον στα ρηχά, ο Αμπέλ Φερέιρα τον μετατόπισε στα αριστερά μπροστά στο Γιαννούλη μέχρι να περάσει στο παιχνίδι ο Άκπομ και να επιστρέψει στη φυσική του θέση. Γενικά ήταν σε κακή βραδιά και δεν κατάφερε παρά ελάχιστες φορές να γίνει επικίνδυνος

ΠΕΛΚΑΣ: Ξεκίνησε το παιχνίδι με αρκετές λάθος πάσες και μάλιστα σε φάσεις που ο ΠΑΟΚ είχε καλές προϋποθέσεις στην επίθεση του. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγε να παίξει δεξιά στην θέση του Λημνιού χωρίς όμως και πάλι να είναι αποδοτικός αναγκάζοντας τον Αμπέλ Φερέιρα να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του βάζοντας στη θέση του τον Άκπομ.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής του Δικεφάλου έπρεπε εκτός από τα δημιουργικά καθήκοντα του να έχει στο μυαλό του και τα ανεβάσματα του Ομάρ. Δημιουργικά κινήθηκε σε ρηχά νερό έχοντας μια καλή κάθετη στην περιοχή του Ολυμπιακού αργά στο παιχνίδι.

ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ: Για ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο. Αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα του και χωρίς να καταφέρει να δηλώσει σε κάποια φάση την παρουσία του στους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο μέρος και πάλι χάθηκε στις προσωπικές μονομαχίες που δεν μπόρεσε να κερδίσει και ήταν μάλλον ακίνδυνος σε όλο το ντέρμπι.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΑΚΠΟΜ: Θέλησε με το δυναμισμό του να κάνει αισθητή την παρουσία του αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ολυμπιακού σε κάποια φάση. Δεν πρόλαβε στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε να μπει στο πνεύμα του ντέρμπι.

ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Μπήκε στο παιχνίδι για τα τελευταία 15΄περίπου και στην πρώτη φάση στην οποία συμμετείχε δεν κατάφερε να εκτελέσει και έχασε την ευκαιρία να γίνει ήρωας για την ομάδα του. Χωρίς να απειλήσει πάτησε περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή από το Μαουρίσιο που αντικατέστησε.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Αγωνίστηκε για λίγα λεπτά, δείχνοντας διάθεση να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του με ατομικές κυρίως ενέργειες. Σε μια από αυτές κέρδισε ένα φάουλ στα όρια της περιοχής του Ολυμπιακού αλλά μέχρι εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1: Κόκκινη υπεροχή και νίκη - τίτλου στην Τούμπα
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Η βαθμολογία μετά τη νίκη των ερυθρόλευκων
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Μέσω VAR ακυρώθηκε γκολ του Βαρέλα
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ