Ο μέσος του ΠΑΟΚ, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να συμμετέχουν στην πρώτη παρουσία των Σουριναμέζων στο Gold Cup το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με την εθνική ομάδα του Σουρινάμ, τη χώρα καταγωγής του. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν αρκετοί ακόμη Σουριναμέζοι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στις μικρές Εθνικές ομάδες της Ολλανδίας.

ADVERTISING

Μέχρι πρότινος το Σουρινάμ, που ήταν ολλανδική αποικία, δεν επέτρεπε να φορούν την φανέλα με το εθνόσημο παίκτες που έχουν ολλανδικό διαβατήριο. Αυτό πλέον έχει αλλάξει, με απόφαση δικαστηρίου και μετά την πρόκριση της εθνικής ομάδας στα τελικά του Gold Cup για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης της CONCACAF της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής, λειτουργεί ως κίνητρο για αρκετούς ποδοσφαιριστές να φορέσουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους την φανέλα της Εθνικής Σουρινάμ.

Το Gold Cup θα διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι από τις 2 μέχρι και τις 25 Ιουλίου στις ΗΠΑ. Ο Μπίσεσβαρ έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί με το Σουρινάμ και θα έχει ενδιαφέρον αν θα αποδεχθεί μια τέτοια κλήση σε ένα διάστημα που θα είναι σημαντικό και για τον ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι.

ADVERTISING

Photo Credits: Eurokinissi