ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Θέλει μόνο νίκη στο Αγρίνιο

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ με πρώτο από όλους τον Αμπέλ Φερέιρα θεωρούν ότι το παιχνίδι στο Αγρίνιο μόνο εύκολο δεν θα είναι, παρά τη δύσκολη βαθμολογική θέση του Παναιτωλικού. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου θέλουν να έχουν την ίδια ένταση, με αυτήν που έβγαλαν στον αγώνα με την Ξάνθη για να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται να έχει καταλήξει εδώ και καιρό στην άμυνα του με τους Ζίφκοβιτς στο τέρμα και τους Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο και Γιαννούλη τετράδα μπροστά από το Σέρβο τερματοφύλακα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Από την μεσαία γραμμή και μπροστά υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα με κυριότερο το Βιεϊρίνια. Ο Φερέιρα υπολογίζει πολύ στα προσόντα του αρχηγού του και παραδέχεται ότι είναι απόλυτα αναγκαίος για την ομάδα του. Ωστόσο θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα παίζοντας στη δεξιά πλευρά του Δικεφάλου, όπου αγωνίζεται ο φορμαρισμένος Λημνιός. Έτσι ο Πορτογάλος προσπαθεί να βρει ρόλο στο Βιεϊρίνια, χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες.

Από εκεί και πέρα δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά ωστόσο πιθανό, να επιστρέψει ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή ως δίδυμο με το Μίσιτς αφήνοντας στον πάγκο το Μαουρίσιο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σβιντέρσκι έχει τον πρώτο λόγο, όπως και ο Πέλκας για να αγωνιστεί κοντά. Και έτσι παίζονται οι δύο θέσεις των ακραίων με το Λημνιό να έχει προβάδισμα για τη δεξιά πλευρά και την αριστερή να «παίζεται» ανάμεσα σε Καντουρί και Βιεϊρίνια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

Ο Παναιτωλικός έχει να νικήσει από τις 31 Ιανουαρίου 2015, όταν επικράτησε στην Τούμπα με 2-1. Δέκα μήνες αργότερα πήρε το δεύτερο και τελευταίο θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, μια ισοπαλία. Ακολούθησαν έκτοτε οι 10 νίκες του ΠΑΟΚ.

Στο Αγρίνιο έχουν περάσει πάνω από έξι χρόνια που ο ΠΑΟΚ είχε βαθμολογική απώλεια. Ήταν τον Αύγουστο του 2013 η νίκη του Παναιτωλικού, μοναδική στα παιχνίδια που τον έχει φιλοξενήσει. Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες για το πρωτάθλημα και έξι για όλες τις διοργανώσεις στην έδρα του Παναιτωλικού.

Χωρίς νίκη σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο, ο Παναιτωλικός βρίσκεται τελευταίος στη βαθμολογία, έχοντας μείνει ακόμα όμως σε απόσταση βολής από τον Πανιώνιο. Για την ομάδα του Αγρινίου υπάρχει ένας γύρος ακόμα και τα επτά αγώνες των πλέι οφ, αλλά όσο καθυστερεί να πάρει μπροστά, τόσο θα απομακρύνονται οι ομάδες που καταδιώκει. Ήδη βρίσκεται οκτώ βαθμούς από την 12η προνομιούχο θέση.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε αισίως τους 48 αγώνες αήττητος και 23 εκτός έδρας. Μεγάλες επιδόσεις, στις οποίες πρέπει να προσθέσουμε και το ανεπανάληπτο σερί των 31 αγώνων εκτός έδρας, που σκοράρει συνέχεια.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 12 γκολ, μόλις δύο λιγότερα από όσα δέχτηκε σε όλη την περσινή σεζόν, που πήρε το πρωτάθλημα.

Το όπλο του φέτος είναι η επίθεση, τα 25 γκολ. Μάλιστα έχει βάλει 11 εκτός έδρας, ενώ καμία άλλη δεν έχει βάλει περισσότερα από εννέα.

Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικού: 2

Ισοπαλίες: 2

Νίκες ΠΑΟΚ: 15

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 1

Ισοπαλίες: 1

Νίκες ΠΑΟΚ: 7

Στον πρώτο γύρο

25.08.2019: ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1 (27’ κεφαλιά Σφιντέρσκι, 76’ σουτ Μίσιτς – 90’ σουτ Ντάλσιο)

Πέρσι

16.03.2019: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-2 (55’ πέναλτι Μπαϊροβιτς – 64’ σουτ Βιεϊρίνια, 67’ κεφαλιά Λέο Μάτος)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ