ΠΑΟΚ

Πρεμιέρα με ισοπαλία ο Άγιαξ πριν από τον ΠΑΟΚ

Ajax players walk on the pitch at the end of the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Ajax players walk on the pitch at the end of the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Λίγες μέρες πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άγιαξ στο ολλανδικό πρωτάθλημα ξεκίνησαν με την ισοπαλία (2-2) στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Φίτεσε.

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο Άγιαξ στην πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φίτεσε, λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του γ' προκριματικού γύρου του Champions League (την Τρίτη 6/8, 20.00, το πρώτο παιχνίδι).

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας έμειναν δυο φορές πίσω στο σκορ στον αγώνα με τη Φίτεσε, με τον Μπερό και το Μπαζούρ να σκοράρουν για το γηπεδούχους στο 13΄και στο 55 αντίστοιχα και στο ωστόσο έδειχναν να διατηρούν τον έλεγχο του αγώνα και έφυγαν τελικά με το βαθμό της ισοπαλίας.

Τα στατιστικά του αγώνα δείχνουν υπεροχή του Άγιαξ που είχε το 69% της κατοχής της μπάλας, 20 τελικές προσπάθειες από τις οποίες οι 9 ήταν εντός στόχου, 564 επιτυχημένες στις 665 πάσες και 9 έναντι κανενός των αντιπάλων του κόρνερ.

Οι παίκτες του Τεν Χαγκ πάντως έμειναν να κυνηγούν το σκορ και ισοφάρισαν στο τελικό 2-2 με τον Τάντιτς στο 75΄μετά από κάθετη πάσα του Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ που ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Άγιαξ στο σημερινό παιχνίδι. Βέβαια σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ολλανδία δεν αποκλείεται ο αγώνας με την Φίτεσε να είναι και ο τελευταίος του νεαρού μεσοεπιθετικού με την φανέλα του Αίαντα.

Ο Τεν Χαγκ ξεκίνησε κανονικά στην ενδεκάδα κανονικά τον Ταλιαφίκο παρά το γεγονός ότι είχε μέχρι πρόσφατα άδεια λόγω της συμμετοχής του στο Κόπα Αμέρικα και πέρασε αλλαγή στον αγώνα τον Νέρες που και αυτός ενσωματώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην προετοιμασία του Αίαντα

ΦΙΤΕΣΕ: Πάσβερ, Καραβάεβ, Ντόκι, Ομπίσμπο, Κλαρκ, Τανάνε (67' Γκονγκ), Μπαζούρ, Σερέρο (79' Μουσόντα), Μπερό, Μάταβζ (61' Γκρουτ), Λίνσεν.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταγλιαφίκο, Μπλιντ, Φαν Ντε Μπέεκ, Μάριν (69' Μαζραουί), Τάντιτς, Ζιγιές (69' Πρόμες), Ντόλμπεργκ (82' Νέρες).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ