ΠΑΟΚ

Ραβανέλι για Ισμαέλ: "Ο ΠΑΟΚ έχει τον Τσάβι του"

Ραβανέλι για Ισμαέλ: "Ο ΠΑΟΚ έχει τον Τσάβι του"

Ο 21χρονος μέσος της Αχμάτ, Ραβανέλι, μιλά στο Sport24.gr για τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στην ομάδα από το Γκρόζνι, Ισμαέλ, ο οποίος είναι πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ, ενώ παραδέχεται ότι δέχθηκε πρόταση από τον Ολυμπιακό πριν από δύο μήνες.

Ο Ίσμαελ Σίλβα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος κατέληξε στην επιλογή του 24χρονου Βραζιλιάνου μέσου για το ευρωπαϊκό του στυλ, την ηλικία του και την προοπτική που υπόσχεται για το μέλλον. Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον 21χρονο συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Αχμάτ, Ραβανέλι.

Ο Ραβανέλι ξέρει τον Ισμαέλ καλά. Δύο Βραζιλιάνοι που βρέθηκαν στο Γκρόζνι, που περνούσαν όλη την ημέρα - κι όχι μόνο στις προπονήσεις - μαζί. Ποια είναι η ακριβής θέση του Ισμαέλ στον αγωνιστικό χώρο; Ποια είναι τα δυνατά του στοιχεία στο παιχνίδι;

"Ο Ισμαέλ είναι καθαρό οκτάρι. Έχει καλή πάσα, τόσο στις κοντινές, όσο και στις μακρινές μπαλιές. Βλέπει γήπεδο, ενώ έχει ξεχωρίσει γιατί δοκιμάζει το πόδι του".

Ραβανέλι για Ισμαέλ: "Ο ΠΑΟΚ έχει τον Τσάβι του"

O Ραβανέλι σε δράση

Λέο Μάτος, Πέντρο Ενρίκε, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά, Ροντρίγκο Σοάρες και τώρα... Ισμαέλ. Έξι Βραζιλιάνοι στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να χωρέσει τόση "σάμπα" σε μια ομάδα; Ο Ραβανέλι είναι ξεκάθαρος.

"Στη Ρωσία και την Ουκρανία είναι συνηθισμένο μια ομάδα να έχει πολλούς Βραζιλιάνους. Θυμηθείτε τη Σαχτάρ. Οπότε, νομίζω ότι θα λειτουργήσει καλά και στον ΠΑΟΚ αυτό. Όλα τα παιδιά έχουν παίξει είτε στις ανατολικές χώρες, τα γνωρίζω πάνω-κάτω. Έχουν ποιότητα".

Ο Ισμαέλ είναι 21 ετών. Σε ποιον τομέα πρέπει να βελτιωθεί; Ο 21χρονος συμπατριώτης του ξεκαθαρίζει το μαρκάρισμα είναι ένας τομέας στον οποίον πρέπει να τα πάει καλύτερα. Ποια είναι η αγαπημένη του κίνηση;

"Πρέπει να βελτιωθεί στο μαρκάρισμα. Είναι οκτάρι, βοηθά δημιουργικά, αλλά πρέπει να βελτιωθεί σ' αυτό. Αντίθετα, δεν έχει θέμα στην πίεση. Μπορεί και κρατά, κυκλοφορεί την μπάλα. Δεν ξέρω τι ιδέα έχετε για τους Βραζιλιάνους, αλλά είναι πειθαρχημένος. Απόδειξη; Οι λίγες κάρτες που δέχεται.

Η αγαπημένη του κίνηση είναι ν' ακολουθεί τη φάση. Όταν αυτή εξελίσσεται, προωθείται, πατά περιοχή και περιμένει λανθασμένη ή ασταθή απομάκρυνση αμυντικού για να δοκιμάσει να σκοράρει. Είναι από τους παίκτες που θα ζητήσουν πρώτοι την μπάλα από την αμυντική τετράδα".

Ραβανέλι για Ισμαέλ: "Ο ΠΑΟΚ έχει τον Τσάβι του"

Ο Ισμαέλ σε προπόνηση της Αχμάτ

Οι παραστάσεις του ελληνικού κοινού δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιες από το ρωσικό πρωτάθλημα. Το Sport24.gr ζήτησε από τον μέσο της Αχμάτ να παρομοιάσει τον Ισμαέλ μ' έναν αναγνωρίσιμο παίκτη ως προς το στυλ παιχνιδιού του.

Θα έλεγα ότι τηρουμένων των αναλογιών μοιάζει στον Τσάβι (πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα και νυν προπονητής της Αλ Σαντ). Ο ΠΑΟΚ έχει τον Τσάβι του. Σηκώνει το κεφάλι, ψάχνει συμπαίκτη, προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι".

Το όνομα του Ραβανέλι κυκλοφόρησε στον ελληνικό Τύπο ως υποψήφιος στόχος του Ολυμπιακού. Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι δέχθηκε πρόταση από τους ερυθρόλευκους το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

"Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό τον Απρίλιο. Δεν πραγματοποιήθηκε όμως το deal. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, ίσως θα πρέπει να μιλήσετε με τους εκπρόσωπους μου (Elenko η εταιρία που τον εκπροσωπεί όπως και τους Λέο Ζαμπά, Αλέφ)".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ