ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαλπιγγίδης στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα για το ντέρμπι και για τον τίτλο"

Σαλπιγγίδης στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα για το ντέρμπι και για τον τίτλο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο "Σάλπι" μίλησε στο Sport24.gr και θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά και βάθος στο ρόστερ τόσο από τον Άρη όσο και από τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος της Super League.

Έχει αγωνιστεί σε πολλά ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στην καριέρα του. Έχει ζήσει αγώνες με οπαδούς και των δύο ομάδων στις εξέδρες και μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι ήταν κάτι το διαφορετικό...

Ο παλαίμαχος, εδώ και μερικά χρόνια, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, συμφωνεί ότι αυτά τα τοπικά ντέρμπι είχαν λείψει και από τη Θεσσαλονίκη και από το ελληνικό ποδόσφαιρο: " Είναι ένας αγώνας που οι φίλαθλοι των δύο ομάδων τον περίμεναν πολλά χρόνια. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ποιοτικό προβάδισμα που αν το μεταφέρει και σε απόδοση στον αγωνιστικό χώρο, τότε μπορεί να πάρει τη νίκη. Ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο…

Είναι ένα τοπικό ντέρμπι γεμάτο ιδιαιτερότητες και ο Άρης έχει πλεονέκτημα λόγω της έδρας. Άλλωστε, είναι ντέρμπι που παραδοσιακά εξιτάρει τους οπαδούς του. Σίγουρα είναι ένα ματς με παραδοσιακή αντιπαλότητα που έχει λείψει από τη Θεσσαλονίκη."

-Έχεις παίξει σε ΠΑΟΚ- Άρης με φιλάθλους και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Ήταν πολύ διαφορετικά;

" Με όλα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν μπορώ να πω ότι ήταν εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια που γινόντουσαν παρουσία των φιλάθλων και των δύο ομάδων. Πλέον, αυτό έχει σταματήσει με απόφαση της πολιτείας. Κάτι που με τα δεδομένα που ισχύουν είναι μια λύση που τη θεωρώ ως ένα βαθμό σωστή. Θα πρέπει να βάλουμε γερά θεμέλια, να αποκτήσουμε ευρωπαϊκή νοοτροπία στον τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Αυτό, όμως, είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσει η ίδια το κράτος, ώστε ο φίλαθλος κάθε ομάδας να μπορεί να βρίσκεται στα γήπεδα για να δει την ομάδα του να αγωνίζεται απέναντι στον πιο εύκολο θεωρητικά αντίπαλο ή στο πιο μεγάλο ντέρμπι."

-Λένε πως σε ντέρμπι όπως αυτό, δεν παίζει μεγάλο ρόλο η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων. Πού τελικά κρίνονται τα τοπικά ντέρμπι;

" Αυτό είναι κάτι υποκειμενικό. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ του, είναι η καλύτερη ομάδα κατά την άποψή μου. Από την άλλη πλευρά ο Άρης έχει πολύ καλή παρουσία στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία και θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Όλα μου δείχνουν ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που θα το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι, όχι μόνο του ΠΑΟΚ και του Άρη, αλλά και όλης της Ελλάδας. Οι φίλοι του Άρη θα δημιουργήσουν πολύ θερμή ατμόσφαιρα, η αδρεναλίνη θα είναι στα ύψη. Μπορεί να μετρήσει η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, μπορεί και όχι. Μπορεί η τύχη να είναι ο παράγοντας που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Είναι ένα ντέρμπι στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν."

-Το γεγονός ότι τον αγώνα έχει οριστεί να σφυρίξει ένας ξένος διαιτητής πως το κρίνεις;

" Το είδαμε να συμβαίνει και σε άλλα ματς. Θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο αναγκαστικό, εξαιτίας της έντονης αμφισβήτησης προς τους Έλληνες διαιτητές. Για μένα η διαιτησία είναι ένα μέρος του παιχνιδιού. Μπορεί ένας διαιτητής να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής σε έναν αγώνα, μπορεί ένα λάθος ακόμη και ανθρώπινο να καθορίσει την εξέλιξη του. Η ευχή η δική μου είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που δεν θα ασχολούμαστε με τους διαιτητές, είτε είναι Έλληνες είτε είναι ξένοι και να έχουμε εξασφαλίσει την ισοτιμία για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα."

-Για τον ΠΑΟΚ αρχίζει με το ντέρμπι απέναντι στον Άρη μια σειρά αγώνων που θα συνεχιστεί με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Συμφωνείς με την άποψη που λέει πως αν πάρει αυτά τα παιχνίδια θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για το πρωτάθλημα;

" Χωρίς να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά σύμφωνα με όσα έχω δει μέχρι τώρα θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό όμως θα κριθεί από τη διάρκεια που θα έχει. Αν συνεχίσει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και να παίρνει τα αποτελέσματα, πιστεύω ότι θα καταφέρει μετά από πολλά χρόνια να πάρει τον τίτλο. Πιστεύω ότι και ποιοτικά είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος, αλλά έχει και μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ