ΠΑΟΚ

Τα ανοιχτά μέτωπα του ΠΑΟΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Κρίσιμο για τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τις εκκρεμείς υποθέσεις να είναι πολλές και σημαντικές με τα θέματα Βαρέλα, Σάκχοβ και Κάνιας να είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τονίσει σε όλες σχεδόν τις δημόσιες του τοποθετήσεις ότι το πιο σημαντικό για αυτόν είναι να παραμείνει ο κορμός της ομάδας του αναλλοίωτος και πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιθυμεί την παραμονή των Βαρέλα, Σάκχοβ και Κάνιας.

Την επόμενη ημέρα του τελικού Κυπέλλου υπήρξε μια πρώτη εξέλιξη με την επαφή που είχαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τον εκπρόσωπο του Κάνιας. Ο Ισπανός, μιλώντας έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, ήταν ξεκάθαρος: "Αν με θέλει ο ΠΑΟΚ, εγώ θα μείνω εδώ" τόνισε, αλλά μέχρι τότε δεν είχε γίνει κάποια συζήτηση για το μέλλον του στην Τούμπα.

Αυτή η πρώτη προσέγγιση ακολούθησε χθες (12/5) με τη συζήτηση που είχε ο εκπρόσωπος του με τους ανθρώπους του Δικέφαλου, που ήταν σε πρώτο βαθμό διερευνητική. Στις άλλες δύο περιπτώσεις είναι δεδομένο ότι θα γίνουν και νέες επαφές. Αυτή του Φερνάντο Βαρέλα είναι σίγουρα πιο δύσκολη, καθώς είναι σίγουρο ότι τα σημάδια δείχνουν θα πρέπει να προκύψει ανατροπή προκειμένου ο κορυφαίος αμυντικός του ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια να παραμείνει στην Τούμπα.

Το ποστάρισμα του Γιώργου Σαββίδη αυτόν λογικά αφορούσε.

Τα ανοιχτά μέτωπα του ΠΑΟΚ

Στην ουσία αυτός που μπορεί να κλείσει το θέμα είναι ο Ιβάν Σαββίδης που κατά καιρούς έχει εμφανιστεί καθησυχαστικός για το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του Φερνάντο Βαρέλα. Και όπως όλα δείχνουν ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου θα είναι και αυτός που θα έχει καθοριστικό ρόλο στις τελικές διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με τη δική του παρουσία, με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή.

Το συμβόλαιο του Εβγέν Σάκχοβ είναι και αυτό σε εκκρεμότητα. Και στη δική του περίπτωση, όπως και με το Βαρέλα, οι άνθρωποι του Δικέφαλου θεώρησαν πως ο Ουκρανός δύσκολα θα βρει καλύτερη πρόταση από αυτή που του προσφέρουν, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως αυτή δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις του. Και με αυτόν θα υπάρξουν εκ νέου επαφές για να βρεθεί λύση καθώς την παραμονή του έχει εισηγηθεί και τη θεωρεί αναγκαία ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Η πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ όταν αποκτήθηκε το Γενάρη ήταν εξ αρχής να γίνει προσπάθεια να αποκτηθούν τα δικαιώματα του και να παραμείνει στην Τούμπα. Αυτή θα γίνει, ωστόσο δεν μοιάζει και ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο να καταβάλει ο Δικέφαλος τα πολλά εκατομμύρια που έχουν οριστεί ως ρήτρα στο συμβόλαιο του δανεισμού του από την Πόρτο( 6 και 12 αντίστοιχα για το 50% και το σύνολο των δικαιωμάτων του). Ο ΠΑΟΚ θα διαπραγματευτεί με τους Δράκους, ωστόσο οι αποφάσεις των Πορτογάλων θα είναι αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον του Ολιβέιρα στην Τούμπα.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ

Δεν είναι μόνοι οι υποθέσεις ποδοσφαιριστών τις οποίες ο ΠΑΟΚ θα παλέψει, υπάρχουν και αυτοί που το μέλλον τους φαίνεται να είναι προδιαγεγραμμένο. Η καριέρα του Στέλιου Μαλεζά φαίνεται πως κλείνει με μια σεζόν που ο Έλληνας αμυντικός και ένας εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, ήταν παρών στην κατάκτηση του νταμπλ. Το συμβόλαιο του Μαλεζά, που μπορεί να μην έπαιξε αλλά είχε σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια, εκπνέει και όπως όλα δείχνουν δεν θα ανανεωθεί.

Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή του Παναγιώτη Γλύκου, του οποίου το συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2016, εκπνέει στο τέλος του Ιούνιου. Ο Έλληνας γκολκίπερ μετά από 12 ολόκληρα χρόνια αποχωρεί και αυτός από την Τούμπα.

Σε αντίθεση με την πολύχρονη καριέρα των Μαλεζά και Γλύκου, αυτή του Εβγέν Χατσερίντι θα είναι μικρή. Ο όρος με τις συμμετοχές που υπήρχε στο συμβόλαιο του και που δεν καλύφθηκε ποτέ επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να λύσει την συνεργασία του με τον Ουκρανό ομογενή αμυντικό χωρίς να χρειαστεί να τον αποζημιώσει. Ο Χατσερίντι μένει και αυτός ελεύθερος και εδώ και καιρό δεν αποτελεί μέλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Και η απουσία του από την φιέστα του πρωταθλήματος αλλά και από τον τελικό του ΟΑΚΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη.

Σε ό,τι αφορά στους δανεικούς, εκτός του Ολιβέιρα, μόνο ο Μίσιτς είναι αυτός που έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Ο Κροάτης που αποκτήθηκε με δανεισμό διάρκειας ενάμιση χρόνου λογικά παραμένει, σε αντίθεση με τους Καρέλη και Τόσκα. Ο Έλληνας επιθετικός στάθηκε και άτυχος καθώς αντιμετώπισε κάποια ζητήματα τραυματισμού, την περίοδο που δημιουργήθηκε χώρος στην γραμμή κρούσης του Δικεφάλου με την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς και δεν κατάφερε να καθιερωθεί για να αναγκάσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να κινηθούν για την μονιμοποίηση του στην Τούμπα.

Ο Αλίν Τόσκα από τη άλλη δεν κατάφερε και αυτός να πιάσει τον αριθμό των συμμετοχών που θα ενεργοποιούσαν αυτόματα την ρήτρα για την εξαγορά των δικαιωμάτων του από την Μπέτις και θα επιστρέψει στην Ισπανία.

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ και μάλιστα σε μικρή ηλικία θα αποτελέσει ο Μάριος Σιαμπάνης, ο νεαρός τερματοφύλακας που μένει ελεύθερος και έχει πάρει ήδη την απόφαση να αναζητήσει αλλού την τύχη του.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Ένα διαφορετικό κεφάλαιο αποτελούν οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον ΠΑΟΚ και αγωνίστηκαν αυτή τη σεζόν δανεικοί σε άλλες ομάδες. Από αυτούς που συνολικά ξεπερνούν τους δέκα αυτοί που έχουν σοβαρές πιθανότητες να είναι στο ρόστερ του Δικεφάλου την επόμενη χρονιά είναι στην ουσία οι Κουλούρης, Λάμπρου και Μελίσσας. Υπάρχουν όμως και ποδοσφαιριστές όπως ο Μουλέν και ο Κίτσιου που αγωνίζονται στην Τουρκία, οι Ουάρντα, Χατζησαίας, Μυστακίδης, Χαρίσης, Μιχόγεβιτς και άλλοι νεαροί, για τους οποίους θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ