ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Λούκα Ζιντάν: Ο γιος που θέλει να αρπάξει την ευκαιρία

Λούκα Ζιντάν: Ο γιος που θέλει να αρπάξει την ευκαιρία

Ο γιος του Ζιντάν, Λούκα έκανε την Κυριακή (31/3) την πρώτη του εμφάνιση για φέτος στο ισπανικό πρωτάθλημα και το Sport24.gr σας παρουσιάζει στοιχεία της ζωής και της καριέρας του.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει μάλλον θέσει στόχο να χτίσει την καριέρα των γιων του και ο καλύτερος τρόπος, φυσικά, για να το κάνει είναι να τους δίνει συμμετοχές στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Βέβαια, ακόμη και τα παιδιά του έχουν ίσες ευκαιρίες μεταξύ των άλλων ποδοσφαιριστών, καθώς ο Γάλλος τεχνικός θέλει πάνω απ' όλα να είναι δίκαιος με όλους.

Ο Ζιζού έχει τέσσερα παιδιά που πέρασαν από τις μικρές ομάδες των Μερένγκες. Ο μεγαλύτερος εξ αυτών, ο Ένζο έχει παίξει ήδη με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο πατέρας του τον πούλησε στην Αλαβές το καλοκαίρι του 2017, για να καταλήξει φέτος στην Ράγιο Μαχαδαόντα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας. Οι δύο μικρότεροι του γιοι, ο Τεό και ο Ελιάς βρίσκονται ήδη στα τμήματα υποδομής της Βασίλισσας.

Τα φώτα όμως τις τελευταίες δύο μέρες έχουν πέσει στον Λούκα. Την Κυριακή (31/3) έκανε ντεμπούτο για την εφετινή σεζόν στη νίκη των Μαδριλένων απέναντι στην Ουέσκα με 3-2. Μπορεί, μεν, να δέχθηκε δύο γκολ, όμως το γεγονός ότι ο πατέρας και προπονητής του τού έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί φανερώνει ότι διαθέτει πιθανότητες να παραμείνει στην Ρεάλ και την επόμενη χρονιά. Άλλωστε, βρίσκεται από το 2016 στην β' ομάδα και γνωρίζει πολύ καλά ότι στην ηλικία των 20 πρέπει να αρχίσει να μετρά παρουσίες σε κάποια πρώτη ομάδα, ακόμη και αν αυτή δεν είναι η Ρεάλ.

Η ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

Ο Λούκα μεγάλωσε βλέποντας στην τηλεόραση τα παιχνίδια του πατέρα του, όμως αποφάσισε να μην ακολουθήσει όλα τα βήματα της καριέρας του, επιλέγοντας την θέση του τερματοφύλακα. Αν υπάρχει κάτι που πήρε από εκείνον, αυτό είναι το ταμπεραμέντο του.

Μάλιστα το 2015, φρόντισε να αντιγράψει την περίφημη κεφαλιά του Ζιζού στον Ματεράτσι, κάνοντας κάτι παρόμοιο απέναντι σε παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρωτάθλημα των νέων.

ΗΡΩΑΣ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ

Ο Ζινεντίν είχε δώσει την πρώτη ευκαιρία στο γιο του τον Αύγουστο του 2017 σε φιλικό παιχνίδι των Μερένγκες κόντρα σε επίλεκτους του MLS. Το ντεμπούτο του ήταν ονειρικό, αφού στην διαδικασία των πέναλτι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Σε επίσημο παιχνίδι, ο Γάλλος προπονητής, τον προτίμησε στο τελευταίο παιχνίδι της Ρεάλ για το ισπανικό πρωτάθλημα της περσινής σεζόν με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ.

Όπως και στο παιχνίδι με την Ουέσκα, δέχθηκε ξανά δύο γκολ, με το σκορ να μένει στο 2-2.

Το όνομα του Λούκα εκτός από το μεσημέρι της Κυριακής, πιθανόν, να μας απασχολήσει πάλι μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού ο προπονητής των Μαδριλένων θέλει να δοκιμάσει τα νέα παιδιά σε επίσημα παιχνίδια. Το καλοκαίρι, επίσης, θα τεθεί το ερώτημα αν τελικά, ο 20χρονος τερματοφύλακας θα μείνει στην Βασίλισσα υπό τις οδηγίες του πατέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
Ζιντάν: "Δεν χάρισα το ντεμπούτο στον γιο μου, αλλά σε έναν παίκτη του ρόστερ"
Ο Πογκμπά αρνήθηκε νέο συμβόλαιο τον Γενάρη
TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ