ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Ράμος κινδυνεύει με έξτρα τιμωρία από την UEFA για εσκεμμένη κίτρινη

Ajax's Dusan Tadic, left, fights for the ball with Real defender Sergio Ramos during the first leg, round of sixteen, Champions League soccer match between Ajax and Real Madrid at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday Feb. 13, 2019. (AP Photo/Peter Dejong)
Ajax's Dusan Tadic, left, fights for the ball with Real defender Sergio Ramos during the first leg, round of sixteen, Champions League soccer match between Ajax and Real Madrid at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday Feb. 13, 2019. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο Σέρχιο Ράμος συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει τη ρεβάνς της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Άγιαξ για τους "16" του Champions League, ωστόσο κινδυνεύει να αποκλειστεί από ένα ακόμα ματς εξαιτίας των όσων δήλωσε στο φινάλε του αγώνα.

Ονειρεμένο ήταν το πρώτο ματς της Ρεάλ Μαδρίτης στη νοκ-άουτ φάση του φετινού Champions League, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης των τριών τελευταίων ετών να φεύγει με τη νίκη (2-1) από τον Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ και να είναι το φαβορί για την πρόκριση, που θα είναι η δέκατη σερί σε νοκ-άουτ σειρά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!

Ποιό είναι το μοναδικό κομμάτι του αγώνα που μπορεί να "χαλάσει" την ηρεμία των ανθρώπων της Ρεάλ; Το μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος στον Κάσπερ Ντόλμπεργκ λίγο πριν το φινάλε. Όχι για το γεγονός πως ο αρχηγός των "μερένγκες" δέχτηκε κίτρινη κάρτα και θα χάσει τη ρεβάνς των δύο ομάδων στο "Μπερναμπέου" στις 6 Μαρτίου αλλά επειδή κινδυνεύει να δεχτεί μεγαλύτερη ποινή λόγω δήλωσής του.

"Δεν θέλω να υποτιμήσω τον αντίπαλο, αλλά μερικές φορές θα πρέπει να παίρνεις αυτές τις αποφάσεις και αυτό αποφάσισα εγώ", δήλωσε μεταξύ άλλων στη μεικτή ζώνη ο Ράμος, που εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι υπέπεσε στην συγκεκριμένη παράβαση κατόπιν σκέψης.

Κατά πολλούς, αυτή η δήλωση ενδέχεται να του δημιουργήσει προβλήματα από τη στιγμή που η UEFA έχει ξεκαθαρίσει πως "οι παίκτες θα τιμωρούνται με αποκλεισμό δύο αγώνων ή για μία συγκεκριμένη περίοδο σε περίπτωση που επιδιώκουν να πάρουν είτε κίτρινη είτε κόκκινη κάρτα".

Σημείωνεται πως ποινή δύο αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Ντάνι Καρβαχάλ μετά από κάρτα που πήρε την περασμένη σεζόν, στο τελευταίο λεπτό της νικηφόρας αναμέτρησης (6-0) με το ΑΠΟΕΛ, με τον Σέρχιο Ράμος από την πλευρά του να έχει κατηγορηθεί δύο φορές στο παρελθόν για ηθελημένη τιμωρία του σε ματς.

Η πρώτη ήταν το 2013 όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα τόσο εκείνος όσο και ο Τσάμπι Αλόνσο είχαν δεχτεί κίτρινες κάρτες σε πρώτο ματς νοκ-άουτ αναμέτρησης με την Γαλατάσαραϊ ενώ το ίδιο δίδυμο παικτών είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες σε αγώνα ομίλων κόντρα στον Άγιαξ το 2010, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης νικούσε 2-0 και εξασφάλιζε εισιτήριο για τη φάση των "16".

Τότε που αμφότεροι δέχτηκαν δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή καθυστερούσαν το παιχνίδι και εξασφάλιζαν να απουσιάσουν από το τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων που ήταν αδιάφορο βαθμολογικά για την Ρεάλ.

Photo Credits: AP Photo/Peter Dejong

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ