ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κυνηγάει αυτό που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα στη La Liga

Real Madrid's Modric, center, celebrates after scoring against Betis during La Liga soccer match between Betis and Real Madrid at the Villamarin stadium in Seville, Spain, Sunday, January 13, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Real Madrid's Modric, center, celebrates after scoring against Betis during La Liga soccer match between Betis and Real Madrid at the Villamarin stadium in Seville, Spain, Sunday, January 13, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

Η Ρεάλ Μαδρίτης μείωσε στους έξι βαθμούς από την Μπαρτσελόνα (51 έναντι 45) και οι Ισπανοί άρχισαν να βάζουνστην κουβέντα του τίτλου την ομάδα του Σολάρι. Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει από διαφορά 10 βαθμών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο κυνήγι του... αδύνατου, καθώς μείωσε στους έξι βαθμούς από την Μπαρτσελόνα (51 βαθμοί έναντι 45) και οι Ισπανοί άρχισαν να βάζουν ξανά στην κουβέντα του τίτλου την ομάδα του Σαντιάγκο Σολάρι.

Καμία ομάδα στα 90 χρόνια του πρωταθλήματος δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει από διαφορά δέκα βαθμών και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όπως αναφέρει η ισπανικη εφημερίδα "As". Την 18η αγωνιστική η διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ήταν διψήφια υπέρ των Καταλανών.

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ανήκει στην Μπαρτσελόνα του Λουίς Φαν Χάαλ, όταν επέστρεψε από εννέα βαθμούς την σεζόν 1998-99, όταν πρώτη ήταν η Μαγιόρκα. Τότε, οι "μπλαουγκράνα" πανηγύρισαν 17 νίκες σε 21 ματς και στέφθηκαν πρωταθλητές!

Έκτοτς, έγιναν δύο ακόμα... επιστροφές από οκτώ βαθμούς, αμφότερες από τη Ρεάλ Μαδρίτης και η πιο πρόσφατη ήταν τη σεζόν 2003-2004 με τον Κάρλος Κεϊρόζ στον πάγκο της, όταν ήταν πίσω από την Βαλένθια και εντέλει έκοψε πρώτη το νήμα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν2015-16 είχε επιχειρήσει να ανατρέψει διαφορά δώδεκα βαθμών από την Μπαρτσελόνα, αλλά χωρίς επιτυχία. Ήταν πριν από τρία χρόνια, όταν ο Ζιντάν έφτασε στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, αντί του Ράφα Μπενίτεθ. Η Μπαρτσελόνα ήταν 12 βαθμούς μπροστά, αλλά τελικά τερμάτισε μόλις ένα βαθμό μπροστά από τους Μαδριλένους!

AP Photo/Miguel Morenatti

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ