ΡΟΜΑ

Μχιταριάν: "Δεν ήταν βήμα προς τα πίσω η επιλογή της Ρόμα"

Arsenal's Henrikh Mkhitaryan celebrates after scoring his side's opening goal during the Europa League, round of 16 first-leg soccer match between AC Milan and Arsenal, at the Milan San Siro stadium, Italy, Thursday, March 8, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Arsenal's Henrikh Mkhitaryan celebrates after scoring his side's opening goal during the Europa League, round of 16 first-leg soccer match between AC Milan and Arsenal, at the Milan San Siro stadium, Italy, Thursday, March 8, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Χένριχ Μχιταριάν παραδέχτηκε πως επέλεξε την Ρόμα γιατί δεν ευχαριστιόταν το ποδόσφαιρο στην Άρσεναλ τους τελευταίους μήνες και εξέφρασε την άποψη πως η νέα του ομάδα έχει λαμπρό μέλλον.

Η μετακίνησή του στην Ρόμα οριστικοποιήθηκε στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου (2/9) με τους τζαλορόσι να τον αποκτούν ως δανεικό από την Άρσεναλ για έναν χρόνο με 3.000.000 ευρώ και κατάφερε με το καλημέρα να γράψει ιστορία.

Και αυτό γιατί έγινε ο πρώτος Αρμένιος που θα παίξει στην Serie A, με τον Χένριχ Μχιταριάν να εξηγεί στο πλαίσιο της παρουσίασής του την Τρίτη (10/9) πως η ομάδα της αιώνιας πόλης ήταν εκείνη που του έδωσε το κίνητρο που χρειαζόταν.

"Η Αγγλία ανήκει τώρα στο παρελθόν για μένα και θέλω να συγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω στην Ιταλία. Επιλέγοντας την Ρόμα δεν αισθάνομαι πως έκανε ένα βήμα προς τα πίσω στην καριέρα μου επειδή η Ρόμα είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Είχε φτάσει η στιγμή να αλλάξω περιβάλλον.

Στο κάτω κάτω της γραφής, για έναν παίκτη είναι σημαντικό να ευχαριστιέται που παίζει ποδόσφαιρο, δεν έχει σημασία το που. Στους τελευταίους μήνες στην Άρσεναλ, δεν ευχαριστιόμουν να παίζω ποδόσφαιρο.

FILE - In this July 23, 2019 file photo, then Arsenal midfielder Henrikh Mkhitaryan, left, reaches for the ball against Real Madrid forward Lucas Vazquez during an International Champions Cup soccer match, in Landover, Md. Mkhitaryan was presented at Roma on Tuesday, Sept. 10, 2019. (AP Photo/Nick Wass, file)
FILE - In this July 23, 2019 file photo, then Arsenal midfielder Henrikh Mkhitaryan, left, reaches for the ball against Real Madrid forward Lucas Vazquez during an International Champions Cup soccer match, in Landover, Md. Mkhitaryan was presented at Roma on Tuesday, Sept. 10, 2019. (AP Photo/Nick Wass, file) AP PHOTO/NICK WASS, FILE

Δεν έχω ανάγκη περίοδο προσαρμογής, όταν είχα φτάσει στην Γερμανία και στην Αγγλία ήμουν νεότερος. Τώρα, στην ηλικία μου, είμαι σίγουρος πως δεν θα έχω προβλήματα και θα με βοηθήσουν οι συμπαίκτες μου να προσαρμοστώ", τόνισε ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, για να προσθέσει αναφορικά με την Ρόμα και το ρόλο που θα έχει σε αυτή:

"Μπορώ να καλύψω όλες τις θέσεις της επίθεσης, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να είμαι χρήσιμος για την ομάδα. Εγώ προτιμώ να ξεκινώ από τις πτέρυγες και να συγκλίνω. Ο στόχος μου είναι να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ και να μοιράσω όσο γίνεται περισσότερες ασίστ για να βοηθήσω την ομάδα

Είμαι συνηθισμένος από την πίεση που υπάρχει στις μεγάλες ομάδες, όπου και το πιο μικρό λάθος επιδέχεται κριτική και υπάρχει ενθουσιασμός για τις καλές εμφανίσεις. Η κριτική είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Επέλεξα τη Serie A επειδή είναι μία μεγάλη περιπέτεια. Δεν μιλήσαμε καν για τα χρήματα, είμαι εδώ για να διασκεδάσω και να απολαύσω το ποδόσφαιρο".

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni, AP Photo/Nick Wass, file

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρόμα: Ο Μχιταριάν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Τότι
TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ