ΡΟΜΑ

Ρόμα: Ο Κλάιφερτ προτείνει φυλακή για τους ρατσιστές

Roma's Justin Kluivert gestures during a Serie A soccer match between Roma and Sassuolo, in Rome, Sunday, Sept. 15, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Roma's Justin Kluivert gestures during a Serie A soccer match between Roma and Sassuolo, in Rome, Sunday, Sept. 15, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Τα φαινόμενα ρατσισμού βρίσκονται σε έξαρση στις πρώτες αγωνιστικές της Serie A και ο φορ της Ρόμα Τζάστιν Κλάιφερτ υποστήριξε πως ίσως η απάντηση στον ρατσισμό δοθεί μέσω της... φυλακής.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν διάγει και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του αν λάβει κανείς υπόψη πως η έναρξη της φετινής Serie A έχει βρει αρκετούς ποδοσφαιριστές (Λουκακού, Κεσιέ, Νταλμπέρτ) να έχουν πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης και να μην τυχάνουν ουσιαστικής υπεράσπισης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τοποθέτηση που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Τζοβάνι Μαλαγκό, με τον πρόεδρο της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής να δηλώνει: "Ο οπαδός που κάνει "μπούου" σε έναν έγχωμο παίκτη κάνει λάθος, αλλά είναι ακόμα μεγαλύτερο λάθος όταν κάποιος που κερδίζει 3 εκατομμύρια ευρώ πέφτει μέσα στην περιοχή κάνοντας θέατρο για να κερδίσει πέναλτι".

Ποιοί στέκονται δίπλα στους ποδοσφαιριστές που μπήκαν στο στόχαστρο; Οι συνάδελφοί τους στη συντριπτική πλειονότητα, με τον επιθετικό της Ρόμα, Τζάστιν Κλάιφερτ, να έχει απηυδήσει με τις άσχημες εικόνες στα γήπεδα της γειτονικής χώρας και να δηλώνει πως λύση είναι και η φυλακή!

"Ο κόσμος που φωνάζει αυτά τα συνθήματα και κάνει αυτά τα ποσταρίσματα στα social media ίσως θα έπρεπε να πάει στη φυλακή.

Θα πρέπει να τελειώσει εδώ, αλλά δεν είναι στο χέρι μου, δεν είμαι τόσο ισχυρός για να φτιάξω τα πράγματα.

Κατάργηση της ανωνυμίας στους λογαριασμούς; Ναι, επειδή έτσι μπορείς πάντα να βλέπεις ποιος δημοσιεύει. Το ελπίζω", δήλωσε στο "Sky Sports" ο Ολλανδός επιθετικός.

Photo Credits: AP Photo/Gregorio Borgia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Serie A: Τα ρατσιστικά συνθήματα για Λουκακού έμειναν ατιμώρητα
Ρατσιστικό σχόλιο αναλυτή: "Σταματάς τον Λουκάκου μόνο αν του δώσεις 10 μπανάνες"
TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ