ΞΑΝΘΗ

Υπόθεση μετοχολόγιου Ξάνθης: Την Τρίτη τα υπομνήματα, τρεις ώρες η εκδίκαση

Υπόθεση μετοχολόγιου Ξάνθης: Την Τρίτη τα υπομνήματα, τρεις ώρες η εκδίκαση

Τρεις ώρες κράτησε η εκδίκαση της υπόθεσης για το μετοχολόγιο της Ξάνθης και την ανάκληση του πιστοποιητικού της, την Τρίτη (25/2) στις 12:00 τα υπομνήματα. Οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΑΕΛ ζήτησαν υποβιβασμό.

Τρεις ώρες κράτησε συνολικά η εκδίκαση της υπόθεσης για το μετοχολόγιο της Ξάνθης και την ανάκληση του πιστοποιητικού της και όπως αποφάσισε ο πρωτοδίκης, Χριστόφορος Μάρκου, την Τρίτη (25/2) στις 12:00 θα πρέπει να κατατεθούν τα υπομνήματα, με την ακριτική ΠΑΕ να μην παρουσιάζει προσωρινή διαταγή από το Διοικητικό Εφετείο, χωρίς όμως να αποκλείεται να την έχει και να την καταθέσει μαζί με το υπόμνημά της.

Ο κ. Στράτος και οι κ.κ. Δετσαρίδης, Χριστοδούλου, Παπαδοπούλου και Δασκαλάκης εκπροσώπησαν την ΠΑΕ Ξάνθη. Η Λίνα Σουλούκου και οι κ.κ. Χατζησαβάογλου, Τσιρωνάς, Καρπετόπουλος και Βενιέρης την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Δόξα Τσαγκαράκη και ο Χάρης Γρηγορίου εκπροσώπησαν την ΠΑΕ Πανιώνιος και ο Αλέξης Κούγιας την ΠΑΕ ΑΕΛ. Δεν υπήρξε κάποιος εκπρόσωπος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΑΕΛ ζήτησαν υποβιβασμό και πως δεν μπορεί ο κ. Μάρκου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης, παρά μόνο να επιβάλει ποινές, ενώ η πλευρά της Ξάνθης ότι πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση στην ουσία της από τον πρωτοδίκη. Πλέον, από την κατάθεση των υπομνημάτων και έπειτα θα έχουμε τα σπουδαία για την υπόθεση, θυμίζοντας πως το πόρισμα της ΕΕΑ κάνει λόγο για υποβιβασμό της ακριτικής ομάδας.

Η Ξάνθη, όπως προαναφέρθηκε, δεν παρουσίασε προσωρινή διαταγή είτε από το ΣτΕ είτε από το Διοικητικό Εφετείο, τονίστηκε από τους νομικούς της εκπροσώπους πως δεν υπάρχει απόρριψη, απλά ότι δεν έχει αποφασιστεί ή όχι ακόμα.

Η ακριτική της ΠΑΕ μίλησε για εκ παραδρομής λάθος στο μετοχολόγιο και ανέφερε πως θα πρέπει ο κ. Μάρκου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης, αντίθετα από τις άλλες τρεις ΠΑΕ που ζήτησαν από τον κ. Μάρκου να επιβάλλει κυρώσεις, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς υπάρχει από την ΕΕΑ ολόκληρο σκεπτικό 84 σελίδων που αιτιολογεί την απόφασή της.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο πρωτοδίκης θα μπει στην ουσία της υπόθεσης και δεν έδειξε τις προθέσεις του. Ο Ολυμπιακός αναφέρει ότι η Ξάνθη έχει δύο παραβάσεις, προκειμένου να αποκρύψει την πολυιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ.

Για το άρθρο 69, η Ξάνθη επέμεινε ότι ισχύει από φέτος, κάτι που διαφωνούσαν οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΑΕΛ. Γενικότερα, υπήρξς σύγχυση για τους κανονισμούς και τους Νόμους και το τι ακριβώς ισχύει, με την κάθε πλευρά να δίνει την δική της ανάγνωση, ανάλογα με την επιχειρηματολογία της.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης στο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ