ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Η συνάντηση με τον δακρυσμένο οπαδό της Νοτς Κάουντι στο Νότιγχαμ

Η συνάντηση με τον δακρυσμένο οπαδό της Νοτς Κάουντι στο Νότιγχαμ

Η Νοτς Κάουντι, η αρχαιότερη επαγγελματική ομάδα, υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην 5η, μη επαγγελματική, κατηγορία της Αγγλίας. Το Sport24.gr συνάντησε και μίλησε στο Νότιγχαμ με έναν δακρυσμένο "αιώνιο" οπαδό των "μάγκπις".

Στις 4 Μαΐου 2019 γράφτηκε μαύρη σελίδα στη σπουδαία ιστορία της Νοτς Κάουντι. Η αρχαιότερη επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα υποβιβαζόταν για πρώτη φορά σε μη επαγγελματική κατηγορία. Έχοντας ιδρυθεί το 1862, οι "Μάγκπις", που πήραν το προσωνύμιο τους από τα χρώματα, το μαύρο και το άσπρο, ηττήθηκαν 3-1 από τη Σουίντον και υποβιβάστηκαν στη National League, δηλαδή την πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας.

Η πτώση της Νοτς Κάουντι μπορεί να πίκρανε τους οπαδούς της, ταυτόχρονα ικανοποίησε τους φίλους της συμπολίτισσας Νότιγχαμ. Όχι τόσο για τον υποβιβασμό, άλλωστε δεν υπάρχει τόσο μεγάλη έχθρα, αλλά διότι πλέον η Φόρεστ, που ιδρύθηκε το 1865, είναι πλέον αυτή η αρχαιότερη επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Meadow Lane, η έδρα της Νοτς Κάουντι, απέχει 274 μέτρα από το City Ground της Νότιγχαμ Φόρεστ. Τις χωρίζει ο ποταμός Trent. Στην Αγγλία δεν υπάρχουν άλλες ομάδες με τόσο κοντινές έδρες η μία με την άλλη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη... διαφορά (180 μέτρα) κάνουν τα γήπεδα της Νταντί (Dens Park) και της Νταντί Γιουνάιτεντ (Tannadice Park).

Η συνάντηση με τον δακρυσμένο οπαδό της Νοτς Κάουντι στο Νότιγχαμ

Την ημέρα που η Νοτς Κάουντι γνώρισε τον πικρό υποβιβασμό, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση της League 2 με 41 βαθμούς, το Sport24.gr βρέθηκε στο Νότιγχαμ. Κατά την παρουσία μας στην πόλη της κεντρικής Αγγλίας, μία μέρα μετά το... μοιραίο παιχνίδι για τους Μάγκπις, συναντήσαμε έναν γεροντάκο, ο οποίος περπατούσε στο δρόμο με μπαστούνι. Φορούσε φανέλα της αγαπημένης του Νοτς Κάουντι και κρατούσε στα χέρια μια εφημερίδα, πρώτο θέμα στην οποία ήταν ασφαλώς ο υποβιβασμός του ιστορικού συλλόγου.

Την ώρα που θελήσαμε να βγάλουμε φωτογραφία έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το BBC στο Νότιγχαμ, του προκάλεσε περιέργεια η κίνησή μας. Ανάλογη περιέργεια και η δική μας, όταν είδαμε το παρουσιαστικό του, αλλά και το μελαγχολικό του πρόσωπο. Αφού του εξηγήσαμε τον λόγο της επίσκεψής μας στην πόλη, το αφιέρωμα στη Νότιγχαμ Φόρεστ των Ελλήνων ιδιοκτητών, μας εξήγησε ότι το μόνο που του είχε απομείνει να του δίνει χαρά, είναι να παρακολουθεί την αγαπημένη του Νοτς Κάουντι στο γήπεδο. Τον σύλλογο που παρακολουθούσε ανελλιπώς για περισσότερα από 50 χρόνια. Η "πτώση" τον πλήγωσε βαθύτατα, αφού όπως μας είπε αφιέρωσε τη ζωή του ολόκληρη να παρακολουθεί την ομάδα, η οποία παρεμπιπτόντως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη Γιουβέντους να αποκτήσει τα ίδια χρήματα το 1903.

Ύστερα από ένα πεντάλεπτο συνομιλίας με τον "αιώνιο" υποστηρικτή της Νοτς Κάουντι, δέχτηκε να βγάλουμε μια φωτογραφία, ενώ θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι η ομάδα του " θα επανέλθει εκεί που της αξίζει".

Η συνάντηση με τον δακρυσμένο οπαδό της Νοτς Κάουντι στο Νότιγχαμ

Οπαδοί της Νότιγχαμ Φόρεστ, τους οποίους συναντήσαμε σε μια pub κοντά στο City Ground, λίγο πριν από την τελευταία αγωνιστική της Championship με τη Μπόλτον την Κυριακή 5 Μαΐου, μας είπαν ότι η διοίκηση της Νοτς Κάουντι φέρει μεγάλη ευθύνη για τον υποβιβασμό, ότι η διοίκηση της Φόρεστ θέλησε να στηρίξει με δανεικούς παίκτες τη συμπολίτισσα και πως η κακοδιαχείριση οδήγησε στην "πτώση".

Η Νοτς Κάουντι είχε κατακτήσει το FA Cup το 1894, ενώ είχε ηττηθεί στον τελικό το 1891. Η καλύτερη θέση που είχε κατακτήσει στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας ήταν η τρίτη τη σεζόν 1890-1891. Από τον πάγκο της έχουν περάσει προπονητές όπως οι Σαμ Αλαρντάις, Πολ Ινς, Χανς Μπάκε, ενώ το 2018 είχε αναλάβει για τρεις μήνες ο Χάρι Κιούελ.

TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ