ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Καράνκα: "Έφυγα για να διώξω την πίεση από τους παίκτες"

Middlesbrough manager Aitor Karanka takes to the touchline before the English League Cup soccer match berween Manchester United and Middlesbrough at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Wednesday Oct. 28, 2015. (AP Photo/Jon Super)
Middlesbrough manager Aitor Karanka takes to the touchline before the English League Cup soccer match berween Manchester United and Middlesbrough at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Wednesday Oct. 28, 2015. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που αποχώρησε από την Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Αΐτορ Καράνκα αποκάλυψε πως πήρε αυτή την απόφαση για να τους δώσει την ευκαιρία να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου στην Premier League.

Τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή του από το "City Ground" ο Αΐτορ Καράνκα έδωσε την πρώτη του συνέντευξη, με τον Ισπανό τεχνικό να μιλάει στην "Mirror" για την απόφασή του να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της Νότιγχαμ Φόρεστ και το σκεπτικό της, την αγάπη που δέχτηκε από τους οπαδούς της ομάδας που ήθελαν να παραμείνει αλλά και το νέο προπονητικό βήμα που αισθάνεται έτοιμος να κάνει.

"Μερικές φορές όταν είσαι προπονητής, ακούς για φήμες ότι ετοιμάζουν την απόλυσή σου, και εγώ θα μπορούσα να περιμένω για μία ή δύο εβδομάδες ακόμα για να πάρω τα λεφτά μου.

Όμως σκέφτομαι τα πάντα στη ζωή και πήρα αυτή την απόφαση, για το καλό του συλλόγου, για να τους δώσω τη ευκαιρία να πάρουν έναν προπονητή που θα είχε χρόνο μπροστά του να δουλέψει", τόνισε ο Καράνκα, που έφυγε από τον πάγκο της Φόρεστ (τον διαδέχτηκε ο Μάρτιν Ο'Νιλ) μετά από ένα χρόνο σε αυτόν, με τον τρις κάτοχο Champions League ως ποδοσφαιριστής να προσθέτει:

"Ο σύλλογος είχε έτσι χρόνο για να συμφωνήσει με άλλον προπονητή και να βρει παίκτες για τον νέο προπονητή. Αισθάνθηκα πως ήμουν κάτω από πίεση και προσπαθούσα να αφαιρέσω όλη την πίεση από τους παίκτες μου. Όταν υπάρχουν φήμες και δεν μπορείς να τις ελέγξεις βάζεις σε πίεση τους παίκτες και αυτό με έπεισε να φύγω.

Η υποστήριξη των οπαδών με συγκίνησε πραγματικά. Είμαι προπονητής εδώ και πέντε χρόνια μόλις και όταν αφήνεις έναν σύλλογο, είναι απογοητευτικό. Και στις δύο ομάδες που έχω δουλέψει μέχρι τώρα, την Μίντλεσμπρο και την Φόρεστ, το κοινό ήταν πολύ καλό και υποστηρικτικό απέναντί μου".

Θέλοντας να κάνει μία πιο ενδελεχή ανάλυση του τι έφταιξε και δεν έμεινε για περισσότερο καιρό στην Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Καράνκα αναφέρθηκε στην πίστωση χρόνου που πρέπει να έχουν οι προπονητές τον οποίο... δεν έχουν.

"Είναι κρίμα αυτό που συνέβη. Περίμενα 10 μήνες για το σωστό πρότζεκτ και με έπεισαν στην Φόρεστ πως ήταν πάνω-κάτω με το ίδιο με αυτό που είχαν στην Μίντλεσμπρο όπου δούλεψα για 2,5 χρόνια μέχρι να εξασφαλίσουμε την άνοδο.

Middlesbrough's manager Aitor Karanka takes his seat before the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Middlesbrough at White Hart Lane stadium in London, Saturday, Feb. 4, 2017. (AP Photo/Joel Ryan)
Middlesbrough's manager Aitor Karanka takes his seat before the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Middlesbrough at White Hart Lane stadium in London, Saturday, Feb. 4, 2017. (AP Photo/Joel Ryan) AP PHOTO/JOEL RYAN

Η πρώτη σεζόν είναι της προσαρμογής, όπου κάνεις αλλαγές, μετά έρχεται η δεύτερη και η τρίτη όπου προσπαθείς να ανέβεις στην παραπάνω κατηγορία. Δείτε τις ομάδες που το πέτυχαν. Η Μίντλεσμπρο χρειάστηκε 2,5 χρόνια δουλειάς, η Φούλαμ δύο, η Νόριτς 1,5. Το ίδιο και η Μπράιτον. Η διαδικασία αυτή παίρνει δύο χρόνια.

Η πρώτη μου σεζόν στην Φόρεστ ήταν όπως την είχαμε συζητήσει και έπειτα, τη δεύτερη σεζόν, κάτι άλλαξε. Ήταν δύσκολο για μένα να πηγαίνω για προπόνηση και να βλέπω και να αισθάνομαι την αβεβαιότητα των παικτών. Η Championship είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο που όταν αρχίζει, υπάρχουν 20 ομάδες που σκέφτονται ότι μπορούν να προβιβαστούν. Δύο μόνο το πετυχαίνουν συν οι ομάδες που προσπαθούν μέσω των πλέι οφ.

Οι αλλαγές που γίνονται στους προπονητές στην Championship είναι απίστευτη. Κάθε ημέρα η υπομονή γίνεται ολοένα και λιγότερη. Όλοι νομίζουν ότι ξοδεύεις χρήματα και θα καταφέρεις κάτι πραγματικά γρήγορα. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα".

Όσον αφορά στον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, ο Καράνκα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δουλέψει μακριά από το Νησί: "Θα θέλαμε να μείνουμε στην Αγγλία αλλά αν έχω πρόταση από άλλη χώρα θα το σκεφτόμουν, επειδή είναι καιρός να σκέφτομαι και εκτός Αγγλίας. Περιμένω το σωστό πρότζεκτ.

Όταν πριν από 2-3 χρόνια έφυγα από την Μίντλεσμπρο ήμουν ξεκάθαρος πως ήθελα να μείνω εδώ. Τώρα έχω και άλλες εμπειρίες, τα παιδιά μου είναι λίγο μεγαλύτερα και θα μπορούσαν να μείνουν και μόνα τους αν αποφάσιζα να πάω στο εξωτερικό και να χωριστώ με την οικογένειά μου".

Photo Credits: AP Photo/Jon Super, AP Photo/Joel Ryan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ