ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Ράνταλ: "Η Νότιγχαμ θα πετύχει, όπως ο Ολυμπιακός"

Ράνταλ: "Η Νότιγχαμ θα πετύχει, όπως ο Ολυμπιακός"

Ο πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ, Νίκολας Ράνταλ, διακεκριμένος νομικός με πελάτες όπως ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Κέβιν Κίγκαν, μίλησε στο SPORT 24 για τη νέα εποχή στο κλαμπ υπό την ιδιοκτησία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τον Μάιο του 2017, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ, αποφάσισε να προσλάβει στην ομάδα τον Νίκολας Ράνταλ, έναν από του κορυφαίους νομικούς στην Αγγλία στον τομέα του εργατικού δικαίου και στο αθλητικό δίκαιο.

Η ενασχόλησή του με το αθλητικό δίκαιο επικεντρώνεται πρωτίστως στα θέματα του ποδοσφαίρου, του κρίκετ και του ράγκμπι και πελάτες του μεταξύ άλλων έχουν υπάρξει άνθρωποι του ποδοσφαίρου όπως ο Κέβιν Κίγκαν, ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, ο Ρόι Κιν, ο Ντέιβιντ Ο' Λίρι, ο Γουέιν Ρούνεϊ, μέχρι και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας. Το Sport24.gr ταξίδεψε στο Νότιγχαμ και συζήτησε με τον σπουδαίο δικηγόρο και πρόεδρο της Φόρεστ την τελευταία διετία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΓΧΑΜ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

Ο Νίκολας Ράνταλ μίλησε για τη νέα εποχή στην οποία έχει μπει η Φόρεστ, με την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του στο κλαμπ με τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών. Ποια είναι η άποψή του για τον τρόπο που διοικείται η ομάδα; Θεωρεί ότι θα μπορέσουν οι "Ρεντς" να εξασφαλίσουν την επάνοδό τους στην Premier League; Η άποψη που έχει για το δίδυμο Μάρτιν Ο' Νιλ - Ρόι Κιν, αλλά και το φιλικό της 16ης Ιουλίου με τον Ολυμπιακό.

Είναι πολύ σημαντική η εμπειρία που έχουν αποκτήσει τόσα χρόνια με τον Ολυμπιακό

- Είναι πολύ ιδιαίτερο το γεγονός ότι ένας Έλληνας έχει μια τόσο ιστορική ομάδα όπως είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ. Ποια είναι η άποψή σας για τον τρόπο που διοικούν οι Έλληνες;

"Είναι φανταστική η συνεργασία που έχουμε με τους Έλληνες. Μπορεί να μην διαθέτουμε την ίδια κουλτούρα, αλλά απολαμβάνουμε τη συνεργασία που έχουμε. Είναι πολύ σημαντική η εμπειρία που έχουν αποκτήσει τόσα χρόνια με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούν να συγκριθούν για παράδειγμα με Αμερικανούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν αθλητικό υπόβαθρο, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι ιδιαίτερα γνώριμο γι' αυτούς.

Πολλές ομάδες στην Αγγλία αντιμετωπίζουν προβλήματα με ξένους ιδιοκτήτες, που δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς λειτουργεί το ποδοσφαιρικό σύστημα, αλλά με τον κ. Μαρινάκη είναι διαφορετικό καθότι είναι γνώστης του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο κ. Μαρινάκης ενθαρρύνει ένα κοινωνικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να είναι σύνηθες για μια ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα, όχι όμως στην Αγγλία. Έχουμε καταφέρει να φέρουμε δίπλα μας τους οπαδούς της Νότιγχαμ, τους έχουμε ευαισθητοποιήσει με τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που έχουμε ξεκινήσει και αυτό είναι κάτι μοναδικό".

Ράνταλ: "Η Νότιγχαμ θα πετύχει, όπως ο Ολυμπιακός"

- Πώς κύλησε η σεζόν φέτος και ποια είναι τα σχέδιά σας και οι στόχοι για το 2019-2020;

"Πιστεύουμε ότι το κλαμπ ανήκει στην Premier League. Πρόκειται άλλωστε για μία από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ευρώπη. Το όνομα Φόρεστ είναι γνωστό στο κορυφαίο επίπεδο. Το προηγούμενο καλοκαίρι έκανα μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Harvard για το " Athens Principles", το οποίο δημιούργησε ο κ. Μαρινάκης. Εκεί βρέθηκε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και ο επικεφαλής πρεσβευτής της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι μιλούσαν για 15 λεπτά για εκείνη τη μεγάλη ομάδα του Μπράιν Κλαφ με τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών. Είναι σημαντικό να επιστρέψει στην Premier League η ομάδα μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε.

Η ανακατασκευή του γηπέδου αποτελεί σπουδαίο έργο που αναβαθμίζει απόλυτα τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Στο ποδόσφαιρο καμία φορά δεν μπορείς να κάνεις εκτιμήσεις και προβλέψεις. Η διαφορά της νίκης από την ήττα απέχει ελάχιστα. Φέτος φτάσαμε κοντά στην είσοδο στα playoffs, ήμασταν άτυχοι, είχαμε κάποια διαιτητικά σφυρίγματα που μας επηρέασαν. Το φετινό πάθημα μπορεί να μας γίνει μάθημα. Αυτό έχει σημασία, να αντιδράσουμε σωστά και να πετύχουμε τη νέα σεζόν".

Ο κ. Μαρινάκης έχει καταλάβει πόσο σημαντική είναι για τη Φόρεστ η ιστορία και το παρελθόν της

- Ο νέος ιδιοκτήτης προσέλαβε στην ομάδα ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία στο κλαμπ, όπως ο Μάρτιν Ο' Νιλ ή ο αγαπητός στις τάξεις των οπαδών Τζόνι Όουεν, που σκηνοθέτησε την ταινία "I believe in miracles". Δεν θέλησε, για παράδειγμα, να φέρει μόνο Έλληνες τους οποίους εμπιστεύεται. Τι έχετε να σχολιάσετε γι' αυτό;

"Είναι εξαιρετική κίνηση ότι έχει φέρει στην ομάδα ανθρώπους που αγαπάνε το κλαμπ. Κανείς από εμάς που βρισκόμαστε στην ομάδα δεν θεωρούμε ότι η Φόρεστ είναι απλά ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κλαμπ. Το αντιλαμβάνονται και οι οπαδοί αυτό, ότι όλες οι κινήσεις που κάνουμε είναι για το όφελος της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ότι θέλουμε το καλύτερο. Παίκτες από εκείνη την ομάδα που πήρε τα Πρωταθλητριών είναι κοντά στην ομάδας μας και τους θέλουμε κοντά μας. Ο κ. Μαρινάκης έχει καταλάβει πόσο σημαντική είναι για τη Φόρεστ η ιστορία και της το παρελθόν της. Το ίδιο γίνεται και στον Ολυμπιακό, γι' αυτό είναι τόσο επιτυχημένος".

- Βρίσκεστε σε καθημερινή επικοινωνία με τον κ. Μαρινάκη;

"Εγώ ασχολούμαι κυρίως με τα θεσμικά θέματα και τις σχέσεις με φορείς του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο κ. Βρέντζος και ο κ. Δουρέκας είναι εκείνοι που βρίσκονται σε συχνότερη επικοινωνία με τον κ. Μαρινάκη, με τον οποίο έχω εξαιρετική σχέση".

- Η ομάδα δεν θα μπει σε διαδικασία να ψάξει για προπονητή. Θα πορευτεί με τον Μάρτιν Ο' Νιλ και με βοηθό τον Ρόι Κιν. Ποια είναι η άποψή σας για το δίδυμο που θα επιδιώξει να ανεβάσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια;

"Είναι δύο εξαιρετικοί άνθρωποι. Η συνεργασία που έχουμε είναι άψογη και δεν νομίζω πως θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο δίδυμο. Και οι δύο αγαπάνε την ομάδα και επίσης γνωρίζουν ότι έχουν τη στήριξή μας".

- Θα ταξιδέψετε κι εσείς με τη Φόρεστ στην Ελλάδα, όταν θα γίνει το φιλικό με τον Ολυμπιακό;

"Ανυπομονούμε για αυτό το παιχνίδι. Το ίδιο και οι οπαδοί μας, που όχι μόνο θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για το φιλικό, αλλά είναι διψασμένοι να αναπτύξουν και σχέσεις με τους φίλους του Ολυμπιακού. Θα είμαι εκεί κι εγώ, ναι. Η εμπειρία που έχω από την Ελλάδα είναι απίστευτα θετική. Μια χώρα με τόσο μεγάλη ιστορία. Είναι υπέροχο να έχει Έλληνες ιδιοκτήτες η Νότιγχαμ Φόρεστ. Έχουν φέρει στο κλαμπ αυτό το πάθος που διακρίνει τους Έλληνες για το ποδόσφαιρο και είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα φέρουν επιτυχίες, όπως το έχουν πράξει τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποστολή SPORT 24 στο Νότιγχαμ: "Ο Μαρινάκης έφερε πίσω τη χαρά μας"
Αποστολή SPORT 24 στο Νότιγχαμ: Αυτό θα είναι το νέο City Ground
Μάρτιν Ο' Νιλ: "Με τη Φόρεστ στο Champions League"
Δουρέκας: "Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου, η Νότιγχαμ Φόρεστ ευθύνη"
Η συνάντηση με τον δακρυσμένο οπαδό της Νοτς Κάουντι στο Νότιγχαμ
TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ