ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Κελαϊφί: "Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλους"

Κελαϊφί: "Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλους"

Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, αποθεωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τη θέληση που δείχνει, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τους Ιμπραχίμοβιτς και Μπέκαμ.

Μεγάλη συνέντευξη στο "France Football" έδωσε ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν μίλησε για πολλά θέματα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους ανθρώπους που είχαν μεγάλη επιροή: "Ο Τσέφεριν έχει εξαιρετικά θετική επιρροή από την αρχή της θητείας του στην UEFA. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο, αλλά το χάρισμά του ήταν - και εξακολουθεί να είναι - απίστευτο. Ακόμη και σήμερα, όταν μπαίνει σε ένα γήπεδο, υπάρχει μια ηρεμία που διαχέεται στις εξέδρες. Είναι κάτι που μπορείς να το νιώσεις. Εκτός του κόσμου του ποδοσφαίρου, θα επέλεγα τον Μάικλ Τζόρνταν και για το χάρισμά του, αλλά και για την επιρροή του που διαρκεί μέχρι και σήμερα".

Για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συνυπάρξει: "Σκέπτομαι όλους τους παίκτες που έχουμε αποκτήσει και ξεχωρίζω τον Ζλάταν. Για τον χαρακτήρα του, την ηγετική φυσιογνωμία του, το χάρισμά του και την ικανότητά του να ολοκληρώσει τα πράγματα. Ήταν πάντα αξιόπιστος και, όταν το απαιτούσε η κατάσταση, ήξερε πώς να αντέξει τις προκλήσεις της στιγμής.

Πρέπει επίσης να αναφέρω τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Αν και ήταν για μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα, η παρουσία του προκάλεσε μία μεταμόρφωση στον σύλλογο μας. Η παρουσία του στην προπόνηση, η ανησυχία του να εφαρμοστεί με κάθε λεπτομέρεια κάθε στιγμή, η αποφασιστικότητά του να πετύχει, η προτίμησή του για ομαδική εργασία και η φυσική του αύρα ήταν εξαιρετικά πολύτιμα στοιχεία.

Χρόνο με το χρόνο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δείχνει μια μοναδική αποφασιστικότητα, μια εξαιρετική δύναμη χαρακτήρα. Παραμένει κίνητρο από αυτήν την επιθυμία να βελτιώνεται κάθε ημέρα και πάντα πιέζει τα όριά του. Θαυμάζω αυτήν την αδυσώπητη θέληση, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλους τους αθλητές στη δημιουργία".

Για την κρίση που έχει προκύψει στην οικονομία και στο ποδόσφαιρο είπε: "Είναι σαφές ότι η ποδοσφαιρική οικονομία επανεξετάζεται τώρα υπό το φως της τρέχουσας κρίσης, η οποία υπογραμμίζει μόνο το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να έχουν οι ηγέτες του ποδοσφαίρου σε έναν τομέα που υποστηρίζει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων στη Γαλλία και πολλών άλλων στον κόσμο. Δεν παίρνουμε αυτήν την ευθύνη ελαφρά.

Η τρέχουσα κρίση είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που έχω συναντήσει, αλλά σημασία έχει πάντα ο τρόπος που αντιδρούμε. Πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι πώς μπορούμε να αναδείξουμε το καλύτερο σε αυτό που έχουμε μέσα μας; Για παράδειγμα, πολλοί πρόεδροι στη Γαλλία κάνουν εξαιρετική και αφοσιωμένη δουλειά καθημερινά για τους συλλόγους τους, τους φιλάθλους τους και την τοπική κοινωνία. Η διαχείριση αυτής της κρίσης πιθανότατα θα παραμείνει η πιο δύσκολη πρόκληση που αντιμετώπισαν. Αξίζουν συγχαρητήρια, ειδικά επειδή συχνά δεν παίρνουν την πίστωση που τους αξίζει".

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ