ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Παρί Σεν-Ζερμέν: Με την Παναγία των Παρισίων αντί για χορηγό κόντρα στη Μονακό

Παρί Σεν-Ζερμέν: Με την Παναγία των Παρισίων αντί για χορηγό κόντρα στη Μονακό

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Παρί Σεν-Ζερμέν, θ' αγωνιστεί κόντρα στη Μονακό (21/4, 22:00) με την Παναγία των Παρισίων - η η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες τη Δευτέρα (15/4) - να φιγουράρει στο μπροστινό μέρος αντί του χορηγού.

Η Παναγιά των Παρισίων, ένα από τα ιστορικότερα μνημεία της Γαλλίας, τυλίχθηκε στις φλόγες το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) και η ομάδα της πόλης, Παρί Σεν Ζερμέν, έστειλε από την πρώτη στιγμή το δικό της μήνυμα συμπαράστασης από τους επίσημους λογαριασμούς της στα social media.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας και μαθηματικά εδώ και λίγα λεπτά - όγδοο πρωτάθλημα στην ιστορία της και έκτο τα τελευταία επτά χρόνια - θ' αγωνιστεί κόντρα στη Μονακό (21/4, 22:00) με ειδική εμφάνιση.

Σ' αυτή θα φιγουράρει η Παναγία των Παρισίων, αντί του χορηγού (Fly Emirates). Μάλιστα 1.000 τέτοιες συλλεκτικές εμφανίσεις θα τεθούν προς πώληση από το επίσημο κατάσταση της ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας αντί 100 ευρώ. Δέκα ευρώ από κάθε φανέλα που πωλείται θα διατίθεται στο Ίδρυμα Κληρονομιάς κι Αποκατάστασης του Ναού.

H "Νotre-Dame" των Γάλλων θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της. Θα χρειαστούν όμως αμέτρητα χρήματα, αλλά και παρά πολύς χρόνος. Η συλλογική θλίψη για την καταστροφή έδωσε τη θέση της σε μία πρωτοφανή δυναμική αλληλεγγύης στη Γαλλία και το Εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι δωρεές από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους και πλούσιες οικογένειες της Γαλλίας για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης του εμβληματικού ναού της γαλλικής πρωτεύουσας, ξεπερνούν ήδη τα 750 εκατομμύρια ευρώ.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ