ΤΟΤΕΝΑΜ

Μουρίνιο: "Άδικη η τιμωρία του Ντέλε Άλι"

Tottenham's manager Jose Mourinho talks with Tottenham's Dele Alli during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester City at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Sunday, Feb. 2, 2020. (AP Photo/Ian Walton)
Tottenham's manager Jose Mourinho talks with Tottenham's Dele Alli during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester City at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Sunday, Feb. 2, 2020. (AP Photo/Ian Walton) AP

Ο προπονητής της Τότεναμ, Ζοζέ Μουρίνιο, χαρακτήρισε άδικη την τιμωρία του Ντέλε Άλι με μία αγωνιστική για ανάρτησή του στα social media με την οποία κορόιδευε άνδρα ασιατικής καταγωγής για τον κορονοϊό.

Ο μέσος της Τότεναμ, Ντέλε Άλι, τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική - χάνει το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - και πρόστιμο για ανάρτησή του στα social media με την οποία κορόιδευε άνδρα ασιατικής καταγωγής για τον κορονοϊό.

Ο προπονητής των σπερς, Ζοζέ Μουρίνιο, χαρακτήρισε άδικη την τιμωρία του 24χρονου Άγγλου διεθνή μέσου και έκανε σύγκριση με χειρότερες συμπεριφορές για τις οποίες δεν έχουν υποβληθεί κυρώσεις.

"Λυπάμαι που δεν παίζει. Είναι ένας παίκτης που δούλεψε τόσο πολύ σε όλη τη σεζόν και είναι απογοητευμένος που δεν μπορεί να παίξει στο πρώτο ματς. Δεν θέλω να πω περισσότερα από το ότι δεν πιστεύω ότι αξίζει αυτή την τιμωρία της μίας αγωνιστικής αν το συγκρίνουμε με χειρότερες συμπεριφορές που έχουμε δει χωρίς αυτές να συνοδεύονται με κυρώσεις. Είναι άδικο.", υποστήριξε ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο Ντέλε Άλι τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική, καθώς και πρόστιμο ύψους 55.700 ευρώ, ενώ θα λάβει και εκπαιδευτική αγωγή για το video που είχε δημοσιεύσει στα social media (Snapchat) τον Φεβρουάριο.

"Θέλω ν' απολογηθώ ξανά για τη συμπεριφορά μου. Ήταν ένα κακόγουστο αστείο για τον κορονοϊό, ο οποίος προσέβαλε και σκότωσε περισσότερους ανθρώπους από όσους θα είχαμε φανταστεί. Χαίρομαι που η ομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι η κίνησή μου δεν ήταν ρατσιστική. Πρέπει όλοι να προσέχουμε τα λόγια και τις πράξεις μας", ανέφερε στην απολογία του χαρακτηριστικά ο Άγγλος.

Photo credits: AP Photo/Petros Karadjias

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ