ΤΟΤΕΝΑΜ

Ποτσετίνο: "Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα υποφέρουμε"

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο υποστήριξε ότι σέβεται τον Ολυμπιακό, πως γνωρίζει την "καυτή" ατμόσφαιρα και παραδέχτηκε ότι η Τότεναμ αν δεν παίξει συγκεντρωμένα, τότε θα υποφέρει.

Προσγειωμένος και ταπεινός ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στη συνέντευξη Τύπου, μία μέρα πριν από τον αγώνα Ολυμπιακός - Τότεναμ. Ο τεχνικός των Σπερς υποστήριξε ότι σέβεται απόλυτα τους "ερυθρόλευκους" και ότι θα πρέπει οι παίκτες του να δείξουν στο γήπεδο γιατί είναι το φαβορί.

- Σκεφτήκατε το καλοκαίρι τι έγινε στη Μαδρίτη (o χαμένος τελικός με τη Λίβερπουλ);

"Είναι σκληρό να χάνεις στον τελικό. Έκανα πολλές σκέψεις το καλοκαίρι σχετικά με το τι συνέβη. Είναι μια μεγάλη πρόκληση η φετινή σεζόν, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε εδώ. Θα είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα. Όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο, περιμένεις τέτοια παιχνίδια. Και οι παίκτες είναι ενθουσιασμένοι. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά που έγινε πέρυσι".

- Μετά την προηγούμενη χρονιά, σας αντιμετωπίζουν διαφορετικά; Είστε αουτσάιντερ για τον τίτλο;

"Ξέρουμε ότι το να επαναλάβουμε ό,τι πέρυσι, είναι δύσκολο, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι παίξαμε στο μάξιμουμ. Θέλουμε να βγάλουμε ποιότητα από αύριο και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όντως μας θεωρούν ομάδα που μπορεί να φτάσει στον τελικό, αλλά είναι ακόμα νωρίς".

- Κάποιοι παίκτες παίζουν ενώ λήγουν άμεσα τα συμβόλαιά τους. Θα είναι το τέλος εποχής;

"Θέλουμε να βελτιωνόμαστε, είναι μόνο η αρχή. Κάποιοι όντως διανύουν τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου. Είμαστε όμως επικεντρωμένοι στο ματς. Είμαι ευτυχισμένος από τη δουλειά όλων, είτε αυτών που έχουν πενταετή συμβόλαια είτε αυτών που λήγουν άμεσα".

- Θα κάνετε αλλαγές σε σχέση με την Κρίσταλ Πάλας;

"Το Σάββατο η ομάδα ήταν απίστευτη ομάδα. Θα δώσουμε επτά παιχνίδια σε 21 μέρες. Θέλουμε να αποδίδουμε στον μέγιστο βαθμό. Όλοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες. Θα κάνουμε αλλαγές αλλά θα διατηρήσουμε την ποιότητα".

- Είστε φαβορί; Αν ναι, είστε υποχρεωμένοι για νίκη;

"Σέβομαι τον αντίπαλο, την ιστορία του και ότι θα είναι δύσκολα εδώ. Πρέπει να δείξουμε γιατί είμαστε το φαβορί. Πριν από έναν αγώνα Champions League πρέπει να σέβεσαι. Ο Ολυμπιακός έχει δυνατή ομάδα, έχει ρεκόρ στην Ευρώπη σε αυτό το γήπεδο. Το κίνητρο της ελληνικής ομάδας είναι μεγάλο. Έχει καλό ρόστερ και αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα υποφέρουμε. Από τη στιγμή που παίζει σε τελικό, είναι λογικό να θεωρείσαι φαβορί. Πρέπει να το δείξεις στο γήπεδο".

- Ποιο τακτικό στοιχείο σας προβληματίζει ενόψει Ολυμπιακού;

"Λατρεύω να παίζω σε τέτοια γήπεδα. Είμαι Αργεντινός και έχω συνηθίσει να παίζω σε τέτοιες έδρες. Τακτικά θα είναι δύσκολα. Ξέρουμε πώς παίζει ο Ολυμπιακός. Ο Πορτογάλος προπονητής παίζει με γρήγορες μπαλιές και επιθετικό ποδόσφαιρο. Το κλειδί είναι το κίνητρό κάθε ομάδας. Θα είναι σημαντικό να κυριαρχήσουμε εμείς και να τους σταματήσουμε στην ανάπτυξη, να μην τρέξουν, να προσπαθήσουμε να τους βάλουμε στα καρέ τους. Πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας".

'- Εχετε ξεχωρίσει κάποιον παίκτη ή παίκτες του Ολυμπιακού;

"Ξέρουμε καλά το ρόστερ. Γνωρίζουμε τον Βαλμπουενά, αλλά και τον Ελ Αραμπί από τότε που έπαιζε Ισπανία. Η φιλοσοφία είναι πιο σημαντική από έναν ή δύο παίκτες. Ο Βαλμπουενά θα είναι όμως σίγουρα κλείδί. Τακτικά όλοι παίκτες είναι σημαντικοί".

- Πέρυσι έκανε κακή αρχή στο Champions League η ομάδα και έφτασε κοντά στον αποκλεισμό...

"Ξέρουμε ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη αύριο. Να δουλέψουμε γι αυτό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι τι θα γίνει από τη σέντρα και μετά. Εκεί πρέπει να βγάλουμε ποιότητα. Το ποδόσφαιρο δεν έχει με το τι λέει ο καθένας, αλλά τι δείχνεις στο γήπεδο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ