FOOTBALL ANALYSIS

Οι εφιαλτικές βραδιές παικτών στη φετινή Super League

Οι εφιαλτικές βραδιές παικτών στη φετινή Super League

Η κανονική περίοδος της Super League Interwetten ολοκληρώθηκε και ο Ηλίας Καλλονάς, με τη συμβολή της Opta, παρουσιάζει τις χειρότερες βραδιές των παικτών, με επιδόσεις που αποτέλεσαν αρνητικά ρεκόρ.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και πλέον όλα τα φώτα στρέφονται στα playoffs και στα playouts, μέσω των οποίων θα μάθουμε τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εκείνες που θα υποβιβαστούν στη Super League 2.

Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν σας παρουσιάσαμε, με τη συμβολή της Opta, την στατιστική ανάλυση των αγώνων, αλλά και τους παίκτες που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους. Βέβαια, υπήρξαν κάποιες βραδιές που οι ποδοσφαιριστές δεν θα ήθελαν να θυμούνται.

Αγώνες που δεν βρέθηκαν σε καλή κατάσταση και αποτέλεσαν τους αρνητικούς πρωταγωνιστές, έστω κι αν οι ομάδες τους, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν το "πλήρωσαν" με την ήττα. Το SPORT 24 έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει, με τη συμβολή της Opta, τις πιο χαρακτηριστικές -αρνητικές- βραδιές που αποτελούν ένα "καλό μάθημα" για τους παίκτες.

ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ 0/12 ΤΟΥ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑ

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας αποτέλεσε την περασμένη διετία τον βασικό πυλώνα της άμυνας του Παναθηναϊκού, φλερτάροντας με την κλήρωση στην Εθνική ομάδα. Ωστόσο, ένα πρόβλημα τραυματισμού προς το τέλος της περσινής σεζόν, τον πήγε πίσω και η αλήθεια είναι πως δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο.

Υπήρξε, όμως, ένα παιχνίδι που πραγματικά αποτελεί το... season worst για τον 25χρονο στόπερ, αφού αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα στη διαχείριση των προσωπικών μονομαχιών, είτε στον αέρα, είτε στο έδαφος. Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με τον Αστέρα για την 14η αγωνιστική, ο Πούγγουρας είχε 0/12 μονομαχίες που αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ της κανονικής διάρκειας.

Το χειρότερο για τον υψηλόσωμο στόπερ είναι ότι οι περισσότερες χαμένες μονομαχίες έγιναν στο αμυντικό μισό του Παναθηναϊκού, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta, το οποίο σημαίνει πως ο Αστέρας παρέμενε ψηλά στο γήπεδο. Μπορεί το "τριφύλλι" να μην δέχθηκε κάποιο γκολ, αφού η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 0-0, αλλά σίγουρα είναι μία βραδιά που ο Πούγγουρας δεν θα θέλει να θυμάται, αφού ο Μπαράλες τον ταλαιπώρησε απίστευτα.

Εκτός από τον Πούγγουρα, κακές βραδιές είχαν κι οι Τάσος Δουβίκας και Καρίμ Ανσαριφάρντ με 0/10 μονομαχίες απέναντι σε Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, αλλά για έναν επιθετικό είναι πιο φυσιολογικό να χάνει μάχες, σε σχέση με έναν στόπερ. Και σίγουρα δεν κοστίζει το ίδιο σε μία ομάδα.

ΔΥΟ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΣΕΣ ΛΑΘΟΣ

Παραμένουμε στους κεντρικούς αμυντικούς, αλλά μεταφερόμαστε στον Βόλο και τον Γεράσιμο Μήτογλου. Ο 21χρονος στόπερ ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, όπως και η ομάδα του, τραβώντας τα βλέμματα με τα εξαιρετικά φυσικά προσόντα του. Παρ' όλα αυτά, στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 18η αγωνιστική, είχε ένα απίστευτο κακό ποσοστό σε επιτυχημένες πάσες.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός αμυντικός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9/28 επιτυχημένες πάσες, το οποίο σημαίνει ότι δύο στις τρεις πάσες που έκανε ήταν λανθασμένες. Η κακή βραδιά του δεν στοίχισε στην ομάδα του, καθώς επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ, αλλά το αρνητικό ρεκόρ έμεινε να του υπενθυμίζει ότι πρέπει να δουλέψει περισσότερο με την μπάλα στα πόδια. Μετά τον Μήτογλου, το αμέσως επόμενο αρνητικό ρεκόρ σε πάσες ήταν οι 13/34 (38.24%) του Γιάννη Κάργα στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ 1-0 για την 17η αγωνιστική.

Η ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ Ο ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΚΩΝΟ

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Άρη στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο. Με έξι γκολ και ισάριθμες ασίστ, ο Αργεντινός αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για την εξαιρετική πορεία των "κιτρίνων". Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν έλειψαν κι οι λιγότερο καλές βραδιές.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είναι εκ των κορυφαίων ντριμπλέρ του πρωταθλήματος με 1.16 επιτυχημένη ντρίμπλα ανά 90'. Ωστόσο, στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για την 22η αγωνιστική δεν κατάφερε να περάσει ούτε... κώνο, έχοντας 0/6 ντρίμπλες, που αποτελεί και το αρνητικό ρεκόρ ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα.

Η αμέσως χειρότερη επίδοση είναι οι 0/5 ντρίμπλες των Ζαν Μπαπτίστ Λεό, Χόρχε Ντίας και Γκμπόλι Αριγίμπι στις αναμετρήσεις ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος, Παναιτωλικός - ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός αντίστοιχα.

Photo Credits: 24MEDIA Creative Team/Κωνσταντίνος Μπαντούνας

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ