FOOTBALL ANALYSIS

Η μεγάλη καρδιά του Ουάρντα

Ο Αμρ Ουάρντα πανηγυρίζει το γκολ του Ίνγκασον κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Αμρ Ουάρντα πανηγυρίζει το γκολ του Ίνγκασον κόντρα στον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά είδε τον Αμρ Ουάρντα να βροντοφωνάζει πως είναι εδώ. Ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει την εξαιρετική εικόνα του Αιγύπτιου που δικαιώνει τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ολυμπιακό στο εξ αναβολής ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, παρότι προηγήθηκε σκορ και ήταν αισθητά καλύτερος στο δεύτερο μέρος.

Ο Δικέφαλος δεν έχει πολλούς λόγους να χαρεί ύστερα απ' το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθώς έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά, παραμένοντας στο -10 απ' την κορυφή.

Ωστόσο, η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, με μπροστάρη τον εξαιρετικό Αμρ Ουάρντα, αλλά κι ο τρόπος που διαχειρίστηκε ο Γκαρσία τον αγώνα, βγάζοντας εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό, αποτελούν έναν οδηγό για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

ΔΕΝ ΘΑ "ΠΕΤΑΞΕΙ" ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ο Γκαρσία ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την επιστροφή του Ουάρντα στον ΠΑΟΚ, ύστερα από ένα επιτυχημένο εξάμηνο στον Βόλο, θεωρώντας πως μπορεί να δώσει λύσεις σε μία θέση που ήταν εμφανές πως ο Δικέφαλος αντιμετώπιζε σοβαρά πρόβλημα στο πρώτο μισό της σεζόν.

Η αποχώρηση του Πέλκα αποδείχθηκε καταλυτική για τη μεσοεπιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ, ενώ ο Μουργκ, που αποκτήθηκε θεωρητικά ως διάδοχος του, δεν έχει καταφέρει -μέχρι στιγμής- να δικαιώσει τις προσδοκίες. Αντίθετα, ο Ουάρντα απέδειξε απ' την πρώτη στιγμή πως δεν θα επιτρέψει να πάει χαμένη η τελευταία ευκαιρία που του δόθηκε να πρωταγωνιστήσει με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Κόντρα στον Ατρόμητο πέρασε ως αλλαγή και δέκα λεπτά αργότερα πέτυχε το 2-1 για την ομάδα του, αλλά η εντυπωσιακή ανατροπή των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά δεν του επέτρεψε να συνδυάσει με γκολ νίκης την επιστροφή του. Ακολούθησε η νίκη με 3-1 επί του Βόλου, με τον Γκαρσία να τον επιλέγει για το αρχικό σχήμα, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΟΥΑΡΝΤΑ, ΑΝΕΒΗΚΕ ΟΛΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι πως πολλά μπορούν να προσάψουν στον Ουάρντα όσον αφορά στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί πως "κρύβεται" στα μεγάλα ματς. Είναι τέτοια η επιθυμία του να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει στην ομάδα του, που φαίνεται απ' τη γλώσσα του σώματός του.

Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Ουάρντα δεν σταμάτησε να ζητάει την μπάλα απ' τους συμπαίκτες του, θέλοντας να πάρει την ομάδα στους ώμους του και να την οδηγήσει στη νίκη. Μπορεί στο πρώτο μέρος να περιορίστηκε σημαντικά απ' τους Εμβιλά και Καμαρά και να "χάθηκε" ανάμεσα στις γραμμές, αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Στο γράφημα της Opta φαίνονται οι ενέργειες του Ουάρντα κόντρα στον Ολυμπιακό:

Πατώντας τις επιλογές "Πρώτο ημίχρονο" και "Δεύτερο ημίχρονο" μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του Ουάρντα στο πρώτο και δεύτερο μέρος αντίστοιχα, ενώ με την επιλογή "Ολόκληρος Αγώνας" τις συνολικές ενέργειές του στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με τεράστια θέληση, ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και συνεπήρε μαζί του όλη την ομάδα. Εκμεταλλεύτηκε την ελευθερία που του έδωσε ο Γκαρσία, πήγε πολλές φορές στα δεξιά πάνω τον νεοφερμένο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, δίνοντας βοήθειες και στον Άντριγια Ζίβκοβιτς, ενώ κινήθηκε και ως κρυφός φορ.

Ο ΚΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΝΑ ΕΧΕΙ 75% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ο Αιγύπτιος δεν φοβήθηκε να "χωθεί" ανάμεσα στα δύο στόπερ του Ολυμπιακού και δικαιώθηκε στη φάση του 1-0, κερδίζοντας τη μονομαχία απ' τον Μπα, προτού ο Ίνγκασον στείλει την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την ασταθή επέμβαση του Σα.

Μάλιστα, αυτή ήταν κι η πρώτη κεφαλιά του Ουάρντα που βρίσκει εστία, αλλά δεν καταλήγει στα δίχτυα, αφού στις τρεις προηγούμενες προσπάθειες, ο Αιγύπτιος είχε χριστεί σκόρερ ισάριθμες φορές.

Άλλωστε και τα τρία γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι με κεφαλιές, αποτελώντας τον τρίτο καλύτερο... κεφαλοσφαιριστή του πρωταθλήματος, πίσω απ' τον συμπαίκτη του, Κάρολ Σβιντέρσκι και τον Δημήτρη Πινακά της ΑΕΛ που μετρούν τέσσερα γκολ με το κεφάλι.

Βέβαια, ο Ουάρντα έχει 75% επιτυχία στις τελικές με το κεφάλι που βρίσκουν εστία, με τον Πινακά να είναι ο μοναδικός που υπερέχει του 27χρονου μεσοεπιθετικού με ποσοστό 80%. Εντυπωσιακή επίδοση για τον ποδοσφαιριστή με ύψος 1.76 που δεν γεμίζει το... μάτι ότι είναι τόσο ικανός στον αέρα.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ

Από εκεί και πέρα, η συνεισφορά του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό φάνηκε και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού. Ο Ουάντα ταλαιπώρησε αρκετά τους αντιπάλους του, καθώς ήταν πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες (10) μαζί με τον Ομάρ Ελ Καντουρί, αλλά και σε κερδισμένα φάουλ με έξι.

Είναι, μάλιστα, ο δεύτερος σε κερδισμένα φάουλ στο πρωτάθλημα με 4.54 ανά 90', πίσω μόνο απ' τον Χόρχε Ντίας του Παναιτωλικού (4.72).

Στο γράφημα της Opta φαίνεται η εικόνα του Ουάρντα κόντρα στον Ολυμπιακό:

Με γαλάζια τρίγωνα φαίνονται τα κερδισμένα φάουλ και τα κλεψίματα, με ανάποδο πράσινο τρίγωνο η επιτυχημένη ντρίμπλα, με πράσινο ρόμβο οι κερδισμένες και με κόκκινο οι χαμένες μονομαχίες.

Ο Γκαρσία πίστεψε σε εκείνον και ο Αιγύπτιος φαίνεται, προς το παρόν, να τον δικαιώνει. Ίσως διότι ο Ουρουγουανός είδε σε αυτόν την ίδια τρέλα, την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος για το ποδόσφαιρο. Ένα, όμως, είναι το βέβαιο. Ο Ουάρντα διαθέτει μεγάλη καρδιά, η οποία υπερβαίνει και την ποιότητά του. Κι εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας (του).

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ