ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Το αλκοολούχα ποτά θα κοστίζουν σαν χρυσάφι στο Κατάρ

A Peru fan drinks beer prior to the group C match between Australia and Peru, at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Tuesday, June 26, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
A Peru fan drinks beer prior to the group C match between Australia and Peru, at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Tuesday, June 26, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Κυβέρνηση του Κατάρ ανέβασε κατακόρυφα τους φόρους στα αλκοολούχα ποτά και όποιοι σκέφτονται να πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα...

Όσοι φίλαθλοι θελήσουν να πάνε για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση που θελήσουν να πιουν αλκοόλ. Ούτως ή άλλως οι τιμές στα αλκοολούχα ποτά, αλλά και το γενικότερο νομικό πλαίσιο το οποίο υπήρχε για την κατανάλωση αλκοόλ στο Κατάρ ήταν ιδιαίτερα αυστηρό.

Από την 1η Ιανουαρίου τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για όσους είναι λάτρεις του ποτού.

Η φορολογία αυξήθηκε κατά 100% και αυτό ανέβασε κατακόρυφα τις τιμές. Μία 24άδα με μπύρες θα κοστίζει περίπου στα ενενήντα ευρώ, ενώ η αγορά ενός μπουκαλιού αλκοολούχου ποτού θα ξεκινά περίπου στα 80 ευρώ. Ακόμα και το κρασί προβλέπεται να ανέβει πάνω από τα 20 ευρώ ανά φιάλη. Προφανώς και οι συγκεκριμένες τιμές αφορούν απλά προϊόντα και όχι κάτι το εξεζητημένο.

Πάντως, την ίδια ώρα υπήρξε και μία μικρή αλλαγή σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ. Η Κυβέρνηση της χώρας έχει προβλέψει να υπάρχουν ειδικοί εξωτερικοί χώροι στους οποίους οι οπαδοί θα μπορούν να καταναλώνουν αλκοόλ κάτι που μέχρι στιγμής απαγορεύονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ