SUPER LEAGUE 2

Παναχαϊκή: Πάντα φταίει ο προπονητής

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Παναχαϊκής, αρκετές μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και το όνομά του μπήκε στη "μαύρη τρύπα" των προπονητών που... πήγαν κι έφυγαν από την Πάτρα.

Τη Δευτέρα (19/10) η Παναχαϊκή ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Μάλιστα, η κίνηση αυτή έγινε πριν ακόμη γίνει η εκκίνηση της Super League 2, η οποία θα πραγματοποιηθεί είτε την 1η Νοεμβρίου, είτε στις 7 του ίδιου μήνα.

Η φιλική ήττα της ομάδας της Πάτρας από την Καλαμάτα (2-1), σε ένα ματς με πολλές δοκιμές και αρκετές απουσίες, οδήγησε στον Γιώργο Μπάρλο να πάρει την τελική απόφαση. Σε ένα χρονικό σημείο που οι ομάδες προετοιμάζονται, αρκετά μακριά από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους.

ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Παναχαϊκή ξεκινούσε ένα νέο πρότζεκτ το καλοκαίρι, παρά τις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, χτίζοντας μία ομάδα περίπου από το μηδέν, κρατώντας ελάχιστους ποδοσφαιριστές από την περασμένη σεζόν.

Κύριος σκοπός της ομάδας ήταν η άνοδος στην Super League, όπως είχε πει στην παρουσίασή του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος: "Στόχος ο πρωταθλητισμός. Δεν μας επηρεάζει τον προγραμματισμό η αναδιάρθρωση και ο κορονοϊός γιατί εμείς κάνουμε σχεδιασμό πρωταθλητισμού".

Η ίδια διοίκηση που έχει δώσει τα "κλειδιά" στον προπονητή για κάτι καινούργιο, σε ένα μικρό διάστημα, τριών μηνών προετοιμασίας, όπου τα επίσημα παιχνίδια απουσιάζουν, αποφασίζει να τον απομακρύνει. Μέσα από φιλικά παιχνίδια, όπου γίνονται δοκιμές, αλλαγές, ενώ υπάρχουν και ελλείψεις λόγω τραυματισμών.

Η απόφαση της διοίκησης Μπάρλου να απολύσει τον Ελευθερόπουλο, πριν την έναρξη της σεζόν, προκάλεσε και την παραίτηση του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Λουμπαρδέα, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σε περίπτωση απομάκρυνσης του τεχνικού τιμ, το οποίο στήριζε απόλυτα και το έδειξε στην πράξη μέχρι την τελευταία στιγμή.

ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Όπως φαίνεται, ωστόσο, το ζήτημα του προπονητή στην Παναχαϊκή παραμένει μία πονεμένη ιστορία. Συγκεκριμένα, μετά και την παραίτηση του Σωκράτη Οφρυδόπουλου τον Μάρτιο του 2019 από τον πάγκο της ομάδας της Πάτρας πέρασαν 12 προπονητές σε διάστημα 18 μηνών! Από ονόματα όρεξη να έχετε να διαβάζετε... Καραπίτσος (σ.σ. επιστρέφει ως βοηθός του νέου κόουτς), Τσιώλης, Μιλόσεβιτς, Μπαξεβάνος, Μακρίδης, Σπυρόπουλος, Βελής, Δημητρίου, Σπηλιόπουλος, Οφρυδόπουλος, Ελευθερόπουλος, Παρασκευόπουλος.

Ένας αριθμός που -αν μη τι άλλο- δείχνει ότι κάποιο άλλο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει και δεν γίνεται να φταίει πάντα ο προπονητής. Πλέον, την Παναχαϊκή θα αναλάβει ο -υπηρεσιακός- Χρήστος Παρασκευόπουλος πριν ανακοινωθεί ο νέος εκλεκτός. Όλα αυτά λίγες εβδομάδες πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος, με το όνομα του Νίκου Παπαδόπουλου να ακούγεται όλο και πιο έντονα. Να θυμίσουμε ότι λίγο καιρό νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο γενικός διευθυντής της Παναχαϊκής Γιώργος Μπέζας...

TAGS SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ