ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-3: "Σβηστός" και με τα δεύτερα

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-3: "Σβηστός" και με τα δεύτερα
Ο Μπρούμα πανηγυρίζει μετά το 0-1 στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό EUROKINISSI

Με σκόρερ τους Μπρούμα, Βρουσάι και Σισέ, αλλά και με τη συμμετοχή πολλών παικτών που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, ο Ολυμπιακός νίκησε 0-3 τον Παναιτωλικό και καθάρισε από τώρα με την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, στον πρώτο αγώνα για τους "16" του Κυπέλλου, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει 3-0 και να καθαρίσει από τώρα με την πρόκριση στα προημιτελικά, καθιστώντας τυπική διαδικασία του ρεβάνς στο "Γ. Καραϊσκάκης". Μπρούμα, Βρουσάι και Σισέ σημείωσαν τα γκολ.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με τον Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ, στο ντεμπούτο του Ισλανδού. Δεξιός μπακ ο Ανδρούτσος, αριστερός ο Χολέμπας με Αβραάμ και Σισέ στο κέντρο των μετόπισθεν. Μπουχαλάκης και Πέπε ήταν οι αμυντικοί μέσοι, στο δεξί φτερό ο Μπρούμα, στο αριστερό ο Βρουσάι και ο Τιάγκο Σίλβα πίσω από τον Χασάν.

Ο Παναιτωλικός κατέβηκε με τερματοφύλακα τον Μελίσσα, δεξί μπακ τον Τζανακάκη, αριστερό τον Περέιρα και στόπερ τους Βάντερσον - Μαλή. Τριάδα στη μεσαία γραμμή με Λιάβα, Τσιγγάρα και Άλβαρες, δεξί εξτρέμ τον Γιάκολις, αριστερό τον Αριγίμπι και φορ τον Αζάντι.

ΜΠΡΟΥΜΑ: ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Όλα τα λεφτά ήταν για τον Ολυμπιακό ο Μπρούμα. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε στο δεξί φτερό, αλλά μόνο εκεί δεν έπαιζε. Κινούνταν διαρκώς στη μεσαία γραμμή, άλλοτε και αριστερά. Μάλιστα η πρώτη ευκαιρία ήταν δική του δημιουργία, όταν έβγαλε τον Χασάν μόνο απέναντι στον Μελίσσα στο 12', αλλά νικήθηκε.

Ο εξτρέμ των "ερυθρόλευκων" ήταν αυτός που έκανε το 0-1 στο 20' με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, από ασίστ του Βρουσάι.

Οι γηπεδούχοι έκαναν διαρκώς λάθη, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λέπτου και απείλησαν μόνο με σουτ εκτός περιοχής (22' Αριγίμπι, 36' Αζάντι). Ο Μπρούμα θα μπορέσει να πετύχει και δεύτερο γκολ, στο 24', αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή και αριστερά, μετά από εξαιρετική πάσα του Τιάγκο Σίλβα, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, ο Ανδρούτσος δεν αντιμετώπισε προβλήματα ως δεξιός μπακ, ενώ η μοναδική στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" εκτέθηκαν, ήταν στην φοβερή ενέργεια του Αριγίμπι, ο οποίος πέρασε τον Μπρούμα και σταμάτησε από αντικανονικό μαρκάρισμα του Αβραάμ, που πήρε και κίτρινη στο 41'.

"ΕΣΚΙΣΕ" ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ Ο ΒΡΟΥΣΑΪ

Ο Παναιτωλικός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να παίξει πιο ψηλά και το κατάφερε, αλλά ευκαιρία δυσκολευόταν να παράξει. Ο κινητικός Τιάγκο Σίλβα επεδίωκε να περάσει κάθετες πάσες, ο Πέπε ήταν εκείνος που έπαιρνε την πρώτη πάσα από τους στόπερ για να κάνει παιχνίδι, ενώ ανέλαβε την εκτέλεση των στατικών φάσεων.

Στο 60' ο Μαρτίνς έβαλε Σουρλή αντί Μπουχαλάκη και Ραντζέλοβιτς αντί Μπρούμα. Ο Σέρβος στο 65' πέρασε στον Ανδρούτσο, από γύρισμα του οποίου θα ερχόταν το 0-2. Αρχικά το πλασέ στην κίνηση του Χασάν "έβγαλε" με το ένα χέρι ο Μελίσσας, αλλά ο αμαρκάριστος Βρουσάι με πολύ σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έβαλε... όλη του τη δύναμη ο εξτρέμ του Ολυμπιακού, που νωρίτερα είχε την ασίστ.

ΜΕΣΑ ΣΟΥΡΛΗΣ, ΛΟΒΕΡΑ, ΚΑΪΠΕΡΣ, ΣΟΥΝΤΑΝΙ

Η εικόνα του Παναιτωλικού (ήθελε αλλά δεν μπορούσε) και το 0-2 που είχε διαμορφωθεί, έδωσε στον Μαρτίνς τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αλλαγές και να βάλει παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά. Λοβέρα, Κάιπερς, Σουρλής και Σουντανί μπήκαν στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-4-2 με Κάιπερς και Σουντανί στη γραμμή κρούσης, αριστερά τον Λοβέρα, δεξιά τον Ραντζέλοβιτς και κεντρικούς χαφ τον Σουρλή με τον Πέπε.

Ο Παναιτωλικός ακόμα και μετά τις αλλαγές του Δέλλα δεν μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Είναι ενδεικτικό πως η καλύτερη στιγμή του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το καλοτραβηγμένο σουτ του Ντάλσιο που πέρασε λίγο άουτ στο 83'.

ΣΙΣΕ 328 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ, στο 85'. Ο Σισέ αξιοποίησε την εκτέλεση φάουλ του Πέπε, μία από τις αρκετές, και με τον... ώμο έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μελίσσα για το 0-3.

Ήταν το πρώτο γκολ του Σενεγαλέζου μετά από 10 μήνες και 24 μέρες, αφού το τελευταίο που είχε σημειώσει ήταν στις 27 Φεβρουαρίου 2020 με την Άρσεναλ στο Emirates.

ΣΚΟΡΕΡ:20' Μπρούμα, 65' Βρουσάι, 85' Σισέ

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Τζανακάκης, Μαλής, Βάντερσον, Περέιρα, Λιάβας, Τσιγγάρας, Γιάκολις, Άλβαρες (59' Μπαρμπόζα), Αριγίμπι (74' Ντάλσιο), Αζάντι (59' Ματσόλα, 79' λ. τρ. Μανθάτης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Αβραάμ, Σισέ, Χολέμπας, Πέπε, Μπουχαλάκης (60' Σουρλής), Τιάγκο Σίλβα (73' Κάιπερς), Μπρούμα (61' Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73' Λοβέρα), Χασάν (68' Σουντανί).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ