STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Ο ζογκλέρ κι ο τιμωρός

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Ο ζογκλέρ κι ο τιμωρός
Ο Αραμπί μετά το 1-2 που έκανε επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο EUROKINISSI

Με ασύλληπτη ασίστ του Βαλμπουενά και τελείωμα του Αραμπί στο 65', ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, πέτυχε την 13η νίκη του σε 15 παιχνίδια και καλπάζει προς τον τίτλο. Επιστροφή του Χασάν στη δράση.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως έφτασε στη νίκη (2-1) στο Αγρίνιο χάρη σε μια απίθανη ασίστ του Βαλμπουενά (έκανε πάσα πέφτοντας) και ένα από τα γνωστά εξαιρετικά τελειώματα του Αραμπί, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν 13 νίκες και δύο ισοπαλίες και συνεχίζουν δυναμικά προς τον τίτλο. Η ομάδα του Αγρινίου μετρά πλέον 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Ο ΤΑΧΑΡ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Ο Παναιτωλικός απάντησε στον Ολυμπιακό με το ίδιο... νόμισμα. Με γκολ στην πρώτη τελική. Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αριγίμπι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Ταχάρ με πολύ ωραίο γυριστό στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζολάκη. Πολύ κακή άμυνα από Μπα, Σισέ και Ντρέγκερ, που άφησαν ελεύθερο τον Αλγερινό.

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο με δύο αλλαγές, Βαλμπουενά αντί Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς αντί Μπρούμα. Μετά το γκολ του όμως ο Παναιτωλικός έπαιξε πιο ψυχωμένα, με περισσότερο θάρρος και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, ο οποίος απείλησε στο 52' με τον Αραμπί και στο 61' με τον Εμβιλά.

ΞΑΝΑΣΜΙΞΑΝ ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ

Λίγο νωρίτερα ο Μαρτίνς έβγαλε και τον Μασούρα, ρίχνοντας στον αγώνα τον Βρουσάι, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησε η φάση το 1-2 στο 65'. Έκανε φοβερή ατομική ενέργεια από αριστερά περνώντας τον Μεντίνα, έδωσε στον Βαλμπουενά, αυτός την ώρα που έχανε την ισορροπία του και έπεφτε κατάφερε να περάσει κάθετα στον Αραμπί, ο οποίος εκτέλεσε μέσα από την περιοχή και σκόραρε το 14ο γκολ στο πρωτάθλημα (1-2). Το φοβερό δίδυμο Βαλμπουενά - Αραμπί συνεργάστηκε ξανά σε γκολ για πρώτη φορά μετά τις 7 Ιουνίου 2020 και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός από τη φάση του 1-2 και μετά είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η ομάδα του Αγρινίου, παρά τις αλλαγές του Δέλλα, έμεινε μακριά από την εστία του Ολυμπιακού. Ούτε οι "ερυθρόλευκοι" απειλούσαν όμως. Η τελευταία άξια αναφοράς ενέργεια ήταν ένα πλασέ του Ραντζέλοβιτς στο 68' που μπλόκαρε ο Κνετ.

Το πιο σημαντικό μετά το γκολ ήταν η επιστροφή του Χασάν στη δράση, άσχετα αν μπήκε στο φινάλε. Ο Αιγύπτιος άφησε πίσω τις επιπλοκές λόγω covid και επέστρεψε στους αγώνες του Ολυμπιακού.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Ο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με πέντε αλλαγές σε σχέση με τον Αστέρα. Τζολάκης αντί Σα, Ντρέγκερ αντί Ραφίνια, Ρέαμπτσιουκ αντί Χολέμπας, Σισέ αντί Σεμέδο και Μασούρας αντί Βαλμπουενά. Το γκολ ήρθε στην πρώτη τελική. Βαθιά μπαλιά του Σισέ στο 4', κοντρόλ και πάσα του Ντρέγκερ, πλασέ του Φορτούνη με το αριστερό και η μπάλα στα δίχτυα (0-1). Το 4ο στη Super League.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ στον Ντίας, αλλά όπως φάνηκε δεν υπήρξε αντικανονική ενέργεια του δραστήριου Μολδαβού, ο οποίος ανέβαινε ψηλά διαρκώς και συμμετείχε στο επιθετικό παιχνίδι της νέας του ομάδας.

Οι δύο μοναδικές στιγμές που απείλησε ο Παναιτωλικός στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 2' με την ωραία ενέργεια του Μάζουρεκ και το γύρισμά του που μπλόκαρε ο Τζολάκης, αλλά και το μακρινό σουτ του Ταχάρ στο 28' το οποίο επίσης κατέληξε στην αγκαλιά του Χανιώτη κίπερ.

Εκτός από το γκολ οι "ερυθρόλευκοι" είχαν άλλες δύο καλές στιγμές να σκοράρουν, στο 22' με τον Καμαρά και στο 35' με τον Μασούρα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει στον Αραμπί αντί να εκτελέσει ο ίδιος.

Ο Μπρούμα άλλαζε συνεχώς πλευρές με τον Μασούρα, αν και ο Μαρτίνς ήταν ανικανοποίητος από την απόδοση των εξτρέμ του. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έδωσε εντολή στον Φορτούνη να παίξει δίπλα στον Αραμπί, σε μια κίνηση αλα Τρίπολη, όταν άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-4-2.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ